Βουκουρέστι

Το Βουκουρέστι είναι μια πόλη με ποικιλόμορφη αρχιτεκτονική. Περπατώντας στους δρόμους του μπορείς να δεις κτήρια από τις αρχές του 20ου αιώνα, κατάλοιπα του κομμουνισμού και ενός δικτάτορα, καθώς και το νέο κύμα κομψών γυάλινων προσόψεων και πολυώροφων κτηρίων.

Το Βουκουρέστι δεν είναι όμως μόνο αυτό, μπορεί κάποτε να χαρακτηρίστηκε «το μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του, όμως πλέον θα το χαρακτήριζα «το μικρό Βερολίνο», με την ζωηρή street art και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Σε αυτό το post θα βρεις τι να κάνεις στο Βουκουρέστι, τι να δοκιμάσεις και αν πραγματικά αξίζει να επισκεφτείς αυτή την πόλη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ρουμανικά 🇷🇴

a Νόμισμα: Λέου Ρουμανίας RON

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ρουμανία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Τα καλύτερα αξιοθέατα στο Βουκουρέστι

Για να μην μπερδευτείς, παρακάτω θα βρεις έναν χάρτη που έφτιαξα με όλα τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις και μερικά μέρη που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Πως να χρησιμοποιήσεις αυτό τον χάρτη: Κάνε κλικ στην καρτέλα που βίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του χάρτη για να σου προβάλει τα sections (αξιοθέατα και άλλα χρήσιμα μέρη). Μπορείς να κάνεις κλικ στα κόκκινα τσεκ για απόκρυψη ή εμφάνιση του κάθε section. Έαν κάνεις κλικ στα εικονίδια στον χάρτη, μπορείς να λάβεις περισσότερες πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Εάν κάνεις κλικ στο αστέρι που βρίσκεται δίπλα από τον τίτλο του χάρτη, αυτός θα προστεθεί στο λογαριασμό σου στο Google maps. Για να τον ανοίξεις στο κινητό σου, άνοιξε την εφαρμογή google maps → μενού → τα μέρη σας → χάρτες και θα τον δεις εκεί.

Palace of parliament

Το παλάτι του κοινοβουλίου που παλαιότερα λεγόταν το «παλάτι του λαού» είναι το μεγαλύτερο κτήριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο κοινοβουλίου στο κόσμο, μετά το πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον.

Το παλάτι έχει ύψος 84 μέτρα και καλύπτει επιφάνεια δαπέδου 365.000 m2. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Τσαουσέσκου το 1984 και ολοκληρώθηκε το 1997, 13 χρόνια μετά. Για την κατασκευή αυτή χρειάστηκαν 700 αρχιτέκτονες και άπειροι εργάτες.

Το παλάτι αποτελείται από 23 τμήματα, δύο αίθουσες κοινοβουλίου και 3 μουσεία, και πάλι το 70% αυτού μένει άδειο.

Extra tip: Για να κάνεις μια ξενάγηση στο κοινοβούλιο θα πρέπει να έχεις κάνει πρώτα κράτηση του εισιτηρίου σου. Εδώ μπορείς να κλείσεις skip the line εισιτήριο ή με ξεναγό.

το κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι

“Το παλάτι του λαού, όπως συνήθιζαν να το λένε”

Η Παλιά Πόλη

Η παλιά πόλη στο Βουκουρέστι είναι μάλλον η πιο «νέα» παλιά πόλη στο κόσμο, καθώς μετράει μόλις μερικά χρόνια. Αυτό είναι το μόνο κομμάτι της πόλης που αναγεννήθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ως μια κομψή πεζοδρομημένη ζώνη που διαθέτει μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ σε ανακαινισμένα κτίρια.

Το μοναστήρι της Σταυρουπόλεως

Ένα άλλο αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσεις στην παλιά πόλη, είναι το μοναστήρι της Σταυροπόλεως. Χτίστηκε αρχικά το 1724, αν και κατά καιρούς υπέστη ζημιές από σεισμούς, ένας εκ των οποίων προκάλεσε και την κατάρρευση του τρούλου.

Η αρχιτεκτονική του μοναστηριού είναι ένα πραγματικό μείγμα επιρροών, με ρουμανικά, ανατολίτικα, βυζαντινά και ύστερα ιταλικά στοιχεία της Αναγέννησης. Οι τοιχογραφίες που μπορείς να δεις σήμερα είναι εν μέρει πρωτότυπες από το μοναστήρι του 18ου αιώνα.

Εδώ μπορείς να κλείσεις μια οργανωμένη ξενάγηση στα highlight της πόλης.

το μοναστήρι της Σταυροπόλεως στο Βουκουρέστι

“Διάβασε την Ελληνική επιγραφή στην είσοδο”

το πιο ωραίο βιβλιοπωλείο στο Βουκουρέστι

“Πανέμορφο βιβλιοπωλείο”

Το βιβλιοπωλείο Cărturești Carusel

Αυτό το αξιοθέατο διαφέρει απ’ όλα τα άλλα. Δεν είναι ιστορικής σημασίας  ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο. Το κτήριο που στεγάζεται το βιβλιοπωλείο Cărturești Carusel χτίστηκε το 1903 από την οικογένεια των πλούσιων Ελλήνων τραπεζιτών, Χρυσσοβελόνη, και χρησιμοποιήθηκε για την έδρα της τράπεζάς τους. Κατά τη δεκαετία του 1950 όμως, κατασχέθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς και χρησιμοποιήθηκε ως γενικό κατάστημα. Το 2007, μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, το κτίριο επέστρεψε στους αρχικούς ιδιοκτήτες του και ξεκίνησαν οι αναστηλώσεις.

Extra tip: Αν θες να αποφύγεις τον πολύ κόσμο, θα σου πρότεινα να το επισκεφθείς το πρωί, καθώς είναι πολύ πιο ήσυχο απ’ ότι τις απογευματινές ώρες.

Extra tip2: Στον τελευταίο όροφο του βιβλιοπωλείου θα βρεις μία όμορφη καφετέρια που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου χαζεύοντας το βιβλιοπωλείο.

Σταθμός Piața Roma

Ο σταθμός Piața Roma στο Βουκουρέστι, είναι ο πιο στενός σταθμός της πόλης. Επί τη δικτατορία του Τσαουσέσκου, η σύζυγός του, Έλενα Τσαουσέσκου, διέταξε να μην χτιστεί αυτός ο σταθμός του μετρό, με την δικαιολογία ότι οι εργατικοί τάξη και οι φοιτητές είχαν παχύνει και χρειαζόντουσαν περισσότερη άσκηση. Έτσι θεώρησε ότι το σχέδιο των μηχανικών είχε πολλούς σταθμούς και κάποιος έπρεπε να κοπεί.

Οι μηχανικοί από την άλλη, ήταν βέβαιοι ότι αυτός ο σταθμός ήταν πολύ σημαντικός για το δίκτυο του μετρό και τον έχτισαν κρυφά.

Ο σταθμός σήμερα έχει επεκταθεί με ένα μεγάλο χώρο πίσω από τους αρχικούς τοίχους και ο κόσμος περιμένει εκεί και όχι στη στενή πλατφόρμα.

Piata Romana σταθμός του μετρό στο Βουκουρέστι

“Ίσα που χωράει να σταθεί ένας άνθρωπος”

Ρουμανικό Αθηναίο

Το νεοκλασικό Ρουμανικό Αθηναίο είναι το σπίτι της Φιλαρμονικής του Βουκουρεστίου. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1888 και ανακαινίστηκε πλήρως για να τη σώσει από την κατάρρευση το 1992.

Extra tip: Εδώ μπορείς να απολαύσεις οικονομικά, μια βραδιά του Haydn, του Bach ή του Mozart, κάνοντας κράτηση online.

ιστορική στοά του 19ου αιώνα στο Βουκουρέστι

“Αξίζει να την επισκεφτείς ξέροντας ότι αυτή η στοά χτίστηκε το 19ο αιώνα.”

Το πέρασμα Macca – Vilacrosse

Αυτό είναι από τα πιο εντυπωσιακά κρυμμένα διαμάντια στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για μια στοά με δύο εισόδους, μία από την οδό Calea Victoriei και μία από την Strada Eugeniu Carada, και ακόμα κι αν εξωτερικά δεν φαίνεται κάτι το εντυπωσιακό, για μένα αξίζει να περάσεις από εκεί.

Κατά το 19ο αιώνα, δημιουργήθηκε αυτή η στοά για να σχηματίσει ένα πέρασμα από τον ένα δρόμο στον άλλο. Αυτό το σημείο της πόλης ήταν το οικονομικό κέντρο της Ρουμάνικης πρωτεύουσας και πολλά γραφεία διαφόρων εταιριών στεγάστηκαν εδώ.

Το όνομα της στοάς Macca – Vilacrosse, οφείλεται στους δύο ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να πουλήσουν τα σπίτια τους ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί.

Παλαιότερα εδώ βρισκόταν το χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, πλέον, εδώ υπάρχουν μόνο καφέ και μερικά εστιατόρια. Αξίζει όμως να πας για να δεις ένα εξαιρετικό δείγμα της μεγαλοπρέπειας του Βουκουρεστίου του 19ου αιώνα.

Arc de Triomphe

Κοντά στους Ιαπωνικούς Κήπους δίπλα στο πάρκο Herăstrău, αυτό το μνημείο χρονολογείται από το 1936 για να τιμήσει τη Ρουμανική Ανεξαρτησία και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αψίδα αυτή μοιάζει πολύ με την Arc de Triomphe του Παρισιού μόνο που είναι πολύ πιο απλή και μπορείς να ανέβεις πάνω σε αυτήν ορισμένες μέρες μέσα στο χρόνο.

Therme spa Bucharest

Το Therme spa στο Βουκουρέστι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπα ιαματικών πηγών στην Ευρώπη. Με τρία διαφορετικά επίπεδα μπορείς να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο (ή όλα) και να περάσεις μια ολόκληρη μέρα χαλάρωσης και ευεξίας στους χώρους του.

therme Bucharest spa

“Πέρα από ένα όμορφο σπα, είναι και ο μεγαλύτερος εσωτερικός κήπος στη Ρουμανία”

Επισκέψου μουσεία

Όπως όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έτσι και το Βουκουρέστι έχει μια μεγάλη συλλογή μουσείων που αξίζει να επισκεφτείς. Μερικά από αυτά μάλιστα, στεγάζονται σε ιστορικά κτήρια και παλιά ανάκτορα. Οπότε όχι μονό μπορείς να δεις τις συλλογές τους, αλλά να περπατήσεις και να δεις το εσωτερικό καλοδιατηρημένων κτηρίων.

Μερικά από τα καλύτερα μουσεία στο Βουκουρέστι είναι το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το Παλάτι Cotroceni,  το Μουσείο George Enescu, το Δημοτικό Μουσείο Βουκουρεστίου και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Πως θα μετακινηθώ στο Βουκουρέστι

Η μετακίνηση στο Βουκουρέστι είναι φθηνή και εύκολη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το Uber ή με ένα τοπικό ταξί.

Διάβασε εδώ τον οδηγό μου για τη δημόσια συγκοινωνία στο Βουκουρέστι, για να μάθεις πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια, από που τα αγοράζεις και ποιο σε συμφέρει καλύτερα.

Extra tip: Αν επιλέξεις ταξί για τη μετακίνησή σου φρόντισε να συμφωνήσεις από πριν το κόστος και να χρησιμοποιήσεις μόνο ταξί που φέρουν την επίσημη πινακίδα. Ακόμα καλύτερα όμως, απέφυγε τα ταξί και χρησιμοποίησε το Uber που ξέρεις εξ’ αρχής τι πληρώνεις και γιατί. Έχε όμως και εκεί το νου σου για επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να σου βάλουν.

εθνικό μουσείο Ρουμανίας στο Βουκουρέστι

“Η είσοδος του εθνικού μουσείου”

Τι να φάω στο Βουκουρέστι – Παραδοσιακά πιάτα

Αν σου αρέσει το κρέας τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Όπως και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έτσι κι εδώ, πρωταγωνιστής της Ρουμανικής κουζίνας είναι το κρέας. Επίσης, στα παραδοσιακά πιάτα τους θα βρεις έντονες επιρροές από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Μερικά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι:

Sarmale cu Mamaliguta (γεμιστά ρολά λάχανου με πολέντα)
Mici cu Mustar («Μικρές» με μουστάρδα)
Ciorbā de Burt ā (Σούπα πατσάς)
Pastrama de Oaie cu Mamaligutā (Παστράμι προβατίνας στη σχάρα με πολέντα)
Salatā 'de Beuf ' (Σαλάτα βοείου κρέατος) για ορεκτικό
Ciolan de Porc la Captor (χοιρινό κότσι ψητό)
Tochiturā Bucovineanā (Μοσχάρι στιφάδο με πατάτες)
Papanasi cu Smîntînā (Τυρολουκουμάδες με γλυκιά κρέμα)

Που να μείνω στο Βουκουρέστι

Κατά τη γνώμη μου, στο Βουκουρέστι αξίζει να μείνεις στο κέντρο της παλιάς πόλης. Με αυτό τον τρόπο βρίσκεσαι κοντά στα κύρια αξιοθέατα και μπορείς να περπατήσεις μέχρι αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα μέσα. Έτσι γλιτώνεις χρόνο, κόπο και χρήμα.

Ιδανική εποχή να επισκεφθώ το Βουκουρέστι

Η Ρουμανία είναι μια χώρα που πραγματικά έχει τέσσερις εποχές, με πολύ ζεστό καλοκαίρι και κρύο χειμώνα. Επομένως η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείς είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τότε το Βουκουρέστι μεταμορφώνεται, αλλά και οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες για περπάτημα και εξερεύνηση.

Εάν προτιμάς να επισκεφτείς τη Ρουμανία το καλοκαίρι, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να εξερευνήσεις άλλα μέρη, όπως την Τρανσυλβανία, το Δέλτα του Δούναβη ή τα Καρπάθια όρη. Τότε είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα road trip στη Ρουμανία!

διάσημος δρόμος με ομπρέλες στο Βουκουρέστι

“Ο διάσημος δρόμος με τις ομπρελίτσες”

Πόσες μέρες χρειάζομαι στο Βουκουρέστι

Το Βουκουρέστι δεν είναι μια μεγάλη πόλη με πολλά αξιοθέατα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να τη γυρίσεις μέσα σε δύο μέρες, έχοντας δει τα πιο βασικά και έχοντας δοκιμάσει αρκετές παραδοσιακές γεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν επιθυμείς να επισκεφθείς το Therme Bucharest, τότε θα σου πρότεινα να προσθέσεις μια μέρα στο πρόγραμμά σου και να αφιερώσεις μία ολόκληρη μέρα στο σπα.

Επίσης, αφού έχεις έρθει μέχρι το Βουκουρέστι είναι κρίμα να μην κάνεις ένα roadtrip ή έστω μια ημερήσια εκδρομή στην Τρανσυλβανία. Όχι τόσο για το κάστρο του κόμη Δράκουλα, αλλά για το φυσικό τοπίο και τα όμορφα κάστρα.

Αξίζει να επισκεφτώ το Βουκουρέστι

Κατά τη γνώμη μου το Βουκουρέστι είναι ένας προορισμός για μια απόδραση Σαββατοκύριακου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν έχεις σκοπό να κάνεις μια εκδρομή και στην υπόλοιπη Ρουμανία, τότε αξίζει να πας και να αφιερώσεις μια δυο μέρες στην πρωτεύουσα.

Από την άλλη αν επισκέπτεσαι το Βουκουρέστι ως ένα φθηνό προορισμό, τότε σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Πριν από μερικά χρόνια ήταν ένας πολύ οικονομικός προορισμός και πραγματικά άξιζε να το επισκεφτείς για λίγη καλοπέραση. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχει γίνει πολύ τουριστικό με τις τιμές να έχουν τριπλασιαστεί.

Ημερήσιες εκδρομές από το Βουκουρέστι

Ημερήσια εκδρομή στην Τρανσυλβανία

Η Τρανσυλβανία είναι ίσως η πιο γνωστή περιοχή της Ρουμανίας. Συνδεδεμένοι με μυθικά πλάσματα όπως βαμπίρ, λυκανθρώπους κα. δεν γίνεται  να μην έχεις ακούσει γι’ αυτήν και να μην θες να την δεις από κοντά. Εννοείται πως δεν θα βρεις κάτι τέτοιο εκεί, αλλά θα δεις πολύ ωραία μεσαιωνικά κάστρα και όμορφα φυσικά τοπία.

Οργανωμένη εκδρομή στα κάστρα της Τρανσυλβανίας

Από το Βουκουρέστι θα βρεις πολλές οργανωμένες εκδρομές προς την Τρανσυλβανία και τα Καρπάθια όρη, αλλά και προς άλλα μέρη. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, προτείνω να κλείσεις αυτή την ξενάγηση στο κάστρο Peles, στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα και την πόλη Brasov. Είναι μια σύντομη αλλά καλή γεύση της Τρανσυλβανίας και του τι θα συναντήσεις αν επιλέξεις να την εξερευνήσεις περεταίρω.

Εμείς κάναμε αυτή την ξενάγηση γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας και είπαμε ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε στη Ρουμανία για να την γνωρίσουμε καλύτερα. Η είσοδος στα κάστρα είναι προαιρετική και μπορείς απλά να εξερευνήσεις το χώρο γύρω από αυτά. Επίσης, η πόλη Brasov, κατά τη γνώμη μου αξίζει πολύ να την δεις και να την εξερευνήσεις, καθώς διαφέρει από το Βουκουρέστι και τα υπόλοιπα χωριά. Τέλος, πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι η διάρκεια της εκδρομής είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει πρωινό ξύπνημα και πολλές ώρες στο λεωφορείο.

το κάστρο Peles στην Τρανσυλβανία

“Το κάστρο Peles”

Βουλγαρία

Σε μια κοντινή απόσταση από το Βουκουρέστι βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη της Βουλγαρίας Veliko Tarnovo. Εδώ μπορείς να κλείσεις μια ολοήμερη εκδρομή με παραλαβή από το ξενοδοχείο σου για να εξερευνήσεις αυτή τη Μεσαιωνική πόλη.

Με αυτή την εκδρομή θα ανακαλύψεις το Veliko Tarnovo, το χωριό Arbanasi και το Φρούριο Tsarevets.

BUDGET

Το Βουκουρέστι μπορεί να μην είναι τόσο οικονομικό όσο ήταν παλαιότερα, αλλά αποτελεί μια οικονομική λύση σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα αξιοθέατα έχουν προσιτά εισιτήρια και μπορείς να βρεις φαγητό για όλα τα budget.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 75€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το εισιτήριο των 90 λεπτών κοστίζει 0,60€ ενώ το ημερήσιο πολλαπλών διαδρομών κοστίζει 1,60€.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  30€ τη βραδιά. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια Google, κοστίζει περίπου 8,00€ το πιάτο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι δωρεάν.
Κατέβασε την εφαρμογή 24pay για τα εισιτήρια του μετρό και των λεωφορείων.
Πήγαινε στο Umbrella Alley. Δεν είναι κάποιο αξιοθέατο που όμοιό του δεν έχεις δει, αλλά μπορείς να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες.
Το WiFi στο Βουκουρέστι είναι πολύ γρήγορο. Συνεπώς προσφέρεται για remote work.
Να κοιτάς πάντα την απόδειξη για το τι σε χρεώνουν. Εμάς μας χρέωσαν 6€ για tips σε λογαριασμό 20€ χωρίς καν να μας το πουν.
Δες την Ρωσική εκκλησία του Βουκουρεστίου, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο καλά όσο πέρασα κι εγώ στο Βουκουρέστι. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα