Άννα Τρακάδα στη Βερόνα Ιταλία

Η Βερόνα είναι μια πόλη στη Βόρεια Ιταλία, γνωστή από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλίετα». Είναι πολλά όμως πέρα από αυτό… Είναι μία όμορφη μεσαιωνική πόλη, καλοδιατηρημένη με πολλά αξιοθέατα.

Επίσης, η Βερόνα αποτελεί την τέλεια ημερήσια εκδρομή από τη γειτονική Βενετία ή Μπολόνια.

Σε αυτό το post θα βρεις τι να δεις και τι να κάνεις στη Βερόνα για μία μέρα (ή και παραπάνω), καθώς και μέρη ή πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Πως θα μετακινηθείς με τα ΜΜΜ και τι εισιτήρια να βγάλεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ιταλικά 🇮🇹

a Νόμισμα: Ευρώ 

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βερόνα

Για να μην μπερδευτείς, παρακάτω θα βρεις έναν χάρτη που έφτιαξα με όλα τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις και μερικά μέρη που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Πως να χρησιμοποιήσεις αυτό τον χάρτη: Κάνε κλικ στην καρτέλα που βίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του χάρτη για να σου προβάλει τα sections (αξιοθέατα και άλλα χρήσιμα μέρη). Μπορείς να κάνεις κλικ στα κόκκινα τσεκ για απόκρυψη ή εμφάνιση του κάθε section. Έαν κάνεις κλικ στα εικονίδια στον χάρτη, μπορείς να λάβεις περισσότερες πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Εάν κάνεις κλικ στο αστέρι που βρίσκεται δίπλα από τον τίτλο του χάρτη, αυτός θα προστεθεί στο λογαριασμό σου στο Google maps. Για να τον ανοίξεις στο κινητό σου, άνοιξε την εφαρμογή google maps → μενού → τα μέρη σας → χάρτες και θα τον δεις εκεί.

Η Arena di Verona

Πέρα από το σπίτι της Ιουλιέτας, η Αρένα της Βερόνας είναι το επόμενο πιο σημαντικό και γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Αυτή η Ρωμαϊκή αρένα χτίστηκε το 30μ.Χ. και χωρούσε έως και 30.000 θεατές.

Σαν μία από τις πιο καλοδιατηρημένες Ρωμαϊκές αρένες της αρχαιότητας, αξίζει να την επισκεφθείς, ειδικά αν είσαι λάτρης της ιστορίας. Εδώ μπορείς να κλείσεις ένα εισιτήριο με skip the line ώστε να μην χάσεις καθόλου χρόνο στην ουρά.

Extra tip: Στην αρένα τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται συναυλίες όπερας. Αν βρεθείς εκεί εκείνο το διάστημα, είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να κάνεις. Εδώ μπορείς να δεις τις διαθέσιμες ημερομηνίες και να κλείσεις το εισιτήριο σου.

Επίσης, εδώ μπορείς να κλείσεις την κάρτα της Βερόνας που σου επιτρέπει απεριόριστη χρήση των ΜΜΜ και πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Η αρένα της Βερόνας

“Είναι πραγματικά ένα μικρό Κολοσσαίο.”

Το μεσαιωνικό Castelvecchio

Το Castelvecchio είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο του 14ου αιώνα, που για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικό φρούριο. Πλέον στο κάστρο στεγάζεται ένα μουσείο με εκθέματα από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

Extra tip: Μην χάσεις τη θέα από τις επάλξεις του κάστρου προς τη Ponte Scaligero, μια από τις πιο όμορφες γέφυρες της πόλης.

Ο Πύργος Lamberti

Ο πύργος Lamberti βρίσκεται πάνω από την Piazza Delle Erbe και είναι ο ψηλότερος μεσαιωνικός πύργος της πόλης που χτίστηκε από την οικογένεια Lamberti το 1172.

Ο πύργος, επίσης, σου προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα στην πόλη και το εισιτήριο κοστίζει 6€. Η ανάβαση στην αρχή γίνεται με ασανσέρ και στη συνέχεια χρειάζεται να ανέβεις μερικά σκαλιά για την κορυφή.

ο πύργος Λαμπέρτι στη Βερόνα

“Έχει 83 μέτρα ύψος.”

Το εμβληματικό μπαλκόνι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Η Βερόνα είναι γνωστή λόγω του έργου του Σαίξπηρ – Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Τι πιο σημαντικό λοιπόν, από μία επίσκεψη στο σπίτι της Ιουλιέτας και το εμβληματικό μπαλκόνι;!

Το εισιτήριο εισόδου για το σπίτι της Ιουλιέτας κοστίζει 6€ και μπορείς να το αγοράσεις είτε online (θα χρεωθείς fee 0,60€), είτε από το μουσείο τέχνης που βρίσκεται ένα στενό πίσω από το σπίτι της Ιουλιέτας.

Extra tip: Την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου τα εισιτήρια για το σπίτι της Ιουλίετας είναι 1+1, συνεπώς πληρώνεις 6€ για δύο άτομα.

Αν θες απλά να δεις το μπαλκόνι μπορείς να το κάνεις και δωρεάν. Θα πρέπει  όμως να περιμένεις σε μία ουρά για τουλάχιστον μία ώρα καθώς μπαίνουν 60 άτομα κάθε ώρα στην αυλή κάτω από το μπαλκόνι. Αν λοιπόν, έχεις πάει στη Βερόνα για μία μέρα, απλά πλήρωσε τα 6€ και μην χάσεις χρόνο στην ουρά.

Το μπαλκόνι της Ιουλιέτας στη Βερόνα

“Κάτω από το μπαλκόνι της Ιουλιέτας”

καμάρα στην Ponte Pietra στη Βερόνα

“Η καμάρα όπως και η γέφυρα χτίστηκαν το 100 π.Χ.”

Η Ponte Pietra

Αυτή η γέφυρα χρονολογείται κάπου στον 1ο αιώνα μΧ και είναι η πιο παλιά γέφυρα στη Βερόνα. Από αυτήν επίσης, μπορείς να φτάσεις στο Piazzale Castel San Pietro.  Από εκεί θα έχεις μια μοναδική θέα προς την παλιά πόλη της Βερόνα.

Εδώ μπορείς να κλείσεις μια οργανωμένη ξενάγηση στην Βερόνα, που είναι ιδανική αν βρίσκεσαι στην πόλη για μία μέρα. Μέσα σε λίγες ώρες θα έχεις δει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα και θα έχεις μάθει γι’ αυτά.

Piazzale Castel San Pietro

Το Piazzale Castel San Pietro, είναι ένα παλάτι της Βερόνας που χρονολογείται κάπου στον 14ο αιώνα. Δυστυχώς δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά από την αυλή του έχει πολύ ωραία θέα στην πόλη.

Για να πας μέχρι την κορυφή, μπορείς να ανέβεις από τα σκαλοπάτια ή να πάρεις το τελεφερίκ που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα. Η μονή διαδρομή κοστίζει 2€, ενώ με επιστροφή 3€ και δεν έχει μεγάλη αναμονή. Εδώ μπορείς να βρεις το ωράριο λειτουργίας του και τις τιμές των εισιτηρίων.

Στο εσωτερικό της Αγίας Αναστασίας στη Βερόνα

“Στο εσωτερικό του ναού”

Η Βασιλική της Αγίας Αναστασίας

Αν και δεν προτείνω σχεδόν ποτέ εκκλησίες, πόσο μάλλον σε ένα ταξίδι μιας ημέρας, αυτή εδώ πιστεύω πως πραγματικά αξίζει να τις αφιερώσεις λίγο χρόνο.

Η βασιλική της Αγίας Αναστασίας είναι μια εκκλησία που χτίστηκε το 1280-1400 από τους μοναχούς του Δομινικανού τάγματος και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης. Η είσοδος κοστίζει 3€ και σου δίνουν και ακουστικό οδηγό.

Extra tip: Το ταμείο δεν βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο, συνεπώς μπορείς να μπεις μερικά βήματα μέσα και να ρίξεις μια κλεφτή ματιά.

Η Piazza delle Erbe

Η πλατεία Delle Erbe βρίσκεται κάτω από τον πύργο Lamberti και είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης. Σαν πλατεία αγοράς από το Μεσαίωνα διατηρεί ακόμα την ιδιότητα της, με μία μόνιμη υπαίθρια αγορά που λειτουργεί καθημερινά εκτός τις Κυριακές. Για να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι αυτοί οι πάγκοι έπρεπε να λείπουν και η πλατεία θα ήταν δέκα φορές πιο όμορφη.

Η Piazza Dei Signori

Όταν η οικογένεια Scaglieri κυβέρνησε τη Βερόνα, η Piazza Dei Signori ήταν η καρδιά της πόλης και ένας σημαντικός τόπος συγκέντρωσης. Λόγω αυτού του γεγονότος, η Piazza dei Signori είναι μια από τις πιο όμορφες πλατείες στη Βερόνα μέχρι σήμερα, με υπέροχες καμάρες του 14ου αιώνα και όμορφα παλιά παλάτια που περιβάλλουν τον χώρο.

Γύρω από αυτήν θα βρεις το Council Lodge ή Loggia del Consiglio (που χρονολογείται από το 1476), το Palazzo del Podesta (πατρίδα της διάσημης οικογένειας Della Scalla), το Casa della Pieta, το Palazzo dei Tribunali, το Palazzo del Comune, το Palazzo dei Giudici, το Palazzo della Ragione, κα.

Πως θα μετακινηθώ στη Βερόνα

Η Βερόνα είναι μία πολύ μικρή πόλη, με όλα τα αξιοθέατα συγκεντρωμένα, οπότε δεν θα δυσκολευτείς στο να τη γυρίσεις. Είτε την επισκέπτεσαι για μία μέρα, είτε μείνεις σε αυτήν λίγο παραπάνω, θα χρειαστεί να πάρεις ένα αστικό λεωφορείο για να πας μέχρι το παλιό κέντρο. Μετά μπορείς να πας με τα πόδια από τη μία άκρη της παλιάς πόλης στην άλλη μέσα σε 20 λεπτά.

Εδώ μπορείς να κλείσεις μία hop on – hop off ξενάγηση στην πόλη. Αυτή η επιλογή νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμη όταν επισκέπτεσαι την πόλη για μια μέρα και δεν σου αρέσει και πολύ το περπάτημα.

λεωφορείο στη Βερόνα

“Το λεωφορείο από το σταθμό του τρένου για την παλιά πόλη.”

Εισιτήρια για τα ΜΜΜ της Βερόνας

Εισιτήριο μονής διαδρομής για τα ΜΜΜ στη Βερόνα

Το εισιτήριο της μονής διαδρομής κοστίζει 1,30€ και σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τα μέσα για 90 λεπτά. Προσοχή όμως, πρέπει να το επικυρώνεις κάθε φορά που μπαίνεις στο λεωφορείο.

Ημερήσιο εισιτήριο για τη Βερόνα

Το ημερήσιο εισιτήριο στη Βερόνα κοστίζει 4€ και σου επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις στο δίκτυο της πόλης μέχρι τη λήξη του, τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Προσοχή, το εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται κάθε φορά που μπαίνεις στο λεωφορείο!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια της δημόσιας συγκοινωνίας στη Βερόνα, θα βρεις εδώ.

Βερόνα city card

Η Βερόνα card σου επιτρέπει να κάνεις απεριόριστη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Αν και συνήθως δεν τις προτιμώ αυτές τις κάρτες, σε αυτή την πόλη νομίζω ότι πραγματικά συμφέρει! Βγάζοντας δύο εισιτήρια για τα ΜΜΜ και πηγαίνοντας σε δύο από τα αξιοθέατα της πόλης, έχεις καλύψει το κόστος της κάρτας.

εισιτήρια λεωφορείου στη Βερόνα

“Εισιτήρια μονής διαδρομής στη Βερόνα”

Τι να φάω - τι να πιω στη Βερόνα

Οι Ιταλοί είναι πολύ διάσημοι για την κουζίνα τους. Ερχόμενος λοιπόν, σε μια Ιταλική πόλη περιμένεις να δοκιμάσεις όλα αυτά τα διάσημα πιάτα. Η Βερόνα, πέρα από τα γνωστά Ιταλικά πιάτα έχει και κάποια δικά της που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πέντε πιάτα που μπορείς να τα βρεις μόνο στη Βερόνα:

Pastissada de caval - στιφάδο από κρέας αλόγου

Αυτό είναι το πιο αγαπητό παραδοσιακό πιάτο της Βερόνας. Είναι φτιαγμένο με κρέας αλόγου μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί, κρεμμύδια, καρότα και μια ποικιλία από βότανα και μπαχαρικά. Το χαρακτηριστικό του είναι το αργό μαγείρεμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες. Το πιάτο σερβίρεται με πολέντα ή νιόκι πατάτας, μια άλλη τυπική σπεσιαλιτέ της Βερόνας.

παραδοσιακό πιάτο της Βερόνας στιφάδο με άλογο

“Ήθελα πολύ να το δοκιμάσω”

παραδοσιακό βερονέζικο πιάτο

“Συνήθως το σερβίρουν με ρύζι”

Pearà

Το Pearà είναι μια μαγειρεμένη σάλτσα που το όνομά της δεν μεταφράζεται. Στην τοπική διάλεκτο αναφέρεται στην ποσότητα πιπεριού με την οποία πρέπει να πασπαλιστεί το φαγητό. Κάθε νοικοκυρά από τη Βερόνα έχει τη δική της συνταγή για το τέλειο «pearà», το οποίο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ λεπτό και πρέπει να μαγειρευτεί σε πήλινη κατσαρόλα. Απαραίτητα υλικά: ζωμός κρέατος, μοσχαρίσιο μεδούλι, τριμμένη φρυγανιά, τυρί Grana, βούτυρο και –όπως είπα– μπόλικο πιπέρι. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ανάμεικτο στιφάδο.

Risotto all'Amarone

Πρόκειται για μια αρκετά νέα συνταγή, εμπνευσμένη από την μεγάλη κατανάλωση κρασιού Amarone τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα παραδοσιακό ριζότο μαγειρεμένο με γενναιόδωρη ποσότητα κρασιού. Σημαντικό γι’ αυτό το πιάτο είναι η ποιότητα του Amarone και του ρυζιού, που πρέπει να είναι «Vialone Nano», που συλλέγονται από τους ορυζώνες των πεδιάδων της Βερόνας.

παραδοσιακό ριζότο με κρασί στη Βερόνα

“Πολύ ιδιαίτερο πιάτο”

παστή ρέγκα στη Βερόνα

“Παστή ρέγκα, τίποτα το ιδιαίτερο...”

Renga - ρέγγα

Παλαιότερα, φρέσκο ​​ψάρι δεν υπήρχε πουθενά στη φτωχή ενετική ενδοχώρα. Το μόνο ψάρι που ήταν διαθέσιμο εδώ ήταν αποξηραμένο και αλατισμένο. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή του Βένετο ανέπτυξε baccalà: παστό μπακαλιάρο που μαγειρεύεται συχνά σε γάλα. Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο με ψάρι της Βερόνας είναι η ρέγγα, η οποία αφαλατώνεται σε κρύο νερό και στη συνέχεια μαγειρεύεται, σε βραστό νερό ή στη σχάρα, στη συνέχεια κόβεται σε μικρά κομμάτια και αφήνεται να ξεκουραστεί σε ένα δοχείο με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαϊντανό για τουλάχιστον 40 μέρες. Στη συνέχεια σερβίρεται με πολέντα. Στη Βερόνα, το πιάτο τρώγεται για να γιορτάσει το τέλος του Καρναβαλιού και έχει το δικό του φεστιβάλ στο χωριό Parona, στις όχθες του Adige.

Nadalin

Είναι ένα κέικ που συνήθως ψήνεται για τα Χριστούγεννα (Natale στα ιταλικά). Σερβίρεται σε σχήμα αστεριού, αρωματίζεται με βανίλια και φλούδα λεμονιού και καλύπτεται με ζάχαρη, κουκουνάρι και γλάσο αμυγδάλου.

Εδώ μπορείς να κλείσεις ένα οργανωμένο food tour στη Βερόνα με ντόπιο ξεναγό.

παραδοσιακό γλυκό στη Βερόνα Ιταλία

“Δεν το βρήκαμε κάπου για να το δοκιμάσουμε”

Που να φάω στη Βερόνα

Info: Τα ciccheti είναι τα Ιταλικά tapas και μπορείς να τα βρεις κυριολεκτικά παντού! Είναι φέτες από ψωμί με διάφορα topping από σαλάμι και τυρί, μέχρι θαλασσινά. Εμείς τα λατρέψαμε και τρώγαμε παντού αυτά. Άσε που κοστίζουν 2€ το ένα και αυτό από μόνο του τα κάνει τέρμα ελκυστικά.

Al grottino

Εδώ κάναμε μια γρήγορη στάση για ένα άπερολ και φυσικά Cicchetti. Ήταν ένα πολύ μικρό και ήσυχο μαγαζί με μόνο μερικές θέσεις στο μπαρ. Η έκπληξη ήταν ότι είχε μηχανή που κόβει τα αλλαντικά και τα έκοβε όλα εκείνη τη στιγμή, ανάλογα με την παραγγελία. Αυτά τα Ciccheti δεν ήταν κάτι μοναδικό στη γεύση, αλλά τα φρεσκοκομμένα αλλαντικά έχουν καλύτερη γεύση! Για δύο άπερολ και 6 ciccheti πληρώσαμε 22,5€.

απεριτιβο στη Βερόνα

“Η καλύτερη ώρα στην Ιταλία είναι η ώρα του aperitivo”

απερολ και μεζεδάκια στη Βερόνα

“Είχαν μέχρι και με χαβιάρι πάνω…”

Osteria Café Monte Baldo

Αφού ενθουσιαστήκαμε με τα πρώτα, πήγαμε και σε ένα άλλο μαγαζί για να δοκιμάσουμε και με διαφορετικά toppings. Εδώ είχαν προσφορά τα δέκα ciccheti 18€. Άλλο που δεν θέλαμε… πήραμε αυτή την προσφορά και δύο Aperol στα 28€.

Αυτά τα cicchetti ήταν πιο ιδιαίτερα και πιο νόστιμα. Σίγουρα αξίζει να έρθεις σε αυτό το μαγαζί.

Saporé Pizza Stand UP

Αυτή η πιτσαρία έχει pizza al taglio, δηλαδή πίτσα σε κομμάτι. Διαλέγεις από τις διαθέσιμες πίτσες, τους λες πόσο περίπου θες και πληρώνεις με το κιλό. Εμείς υπερεκτιμήσαμε την πείνα μας και πήραμε πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να τις τρώμε για τις επόμενες δύο μέρες για πρωινό. Ε ακόμα και δύο μέρες μετά και παγωμένες, ήταν τέλειες!

Ιδανική εποχή να επισκεφθώ τη Βερόνα

Η Βερόνα είναι μία πολύ όμορφη Ιταλική πόλη, αλλά όχι παραθαλάσσια. Συνεπώς θα σου πρότεινα να την επισκεφθείς κάπου την Άνοιξη ή το φθινόπωρο. Εμείς την επισκεφθήκαμε το Φλεβάρη και ήταν και πάλι υπέροχη και χωρίς πολύ κόσμο.

Άγιος Βαλεντίνος στη Βερόνα

Η Βερόνα είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα ταξίδι για τον Αγίου Βαλεντίνο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ρομαντικός προορισμός από αυτή την πόλη! Οι ντόπιοι λοιπόν, το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται σωστά. Την βδομάδα πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στήνονται στην πόλη υπαίθριες αγορές, τα εισιτήρια για το σπίτι της Ιουλιέτας είναι 1+1 και διάφορα event διεξάγονται σε όλη την πόλη.

Εδώ μπορείς να δεις τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Βερόνα για το 2024.

η Βερόνα στην Ιταλία

“Αυτός ο δρόμος μου φάνηκε πολύ ωραίος για φωτογραφίες.”

Πόσες μέρες χρειάζομαι στη Βερόνα

Η Βερόνα όπως έχεις καταλάβει, είναι μία μικρή πόλη με όλα τα αξιοθέατα συγκεντρωμένα γύρω από το παλιό της κέντρο, σε απόσταση που μπορείς εύκολα να την διανύσεις με τα πόδια. Αν και προλαβαίνεις να τα δεις όλα σε μια μέρα, εγώ θα πρότεινα να μείνεις ένα βράδυ στην πόλη για να μπορέσεις να την γνωρίσεις καλύτερα και να νιώσεις το vibe της.

Ημερήσιες εκδρομές από τη Βερόνα

Ημερήσια εκδρομή στο Gardaland park

Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεση σου, είτε ταξιδεύεις με παιδιά, μπορείς να προγραμματίσεις μια ολοήμερη εκδρομή στο Gardaland park. Το Gardaland park είναι το πιο διάσημο θεματικό πάρκο της Ιταλίας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δίπλα στη λίμνη Garda, σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη της Βερόνας, είναι η ιδανική ημερήσια εκδρομή!

Ημερήσια εκδρομή στη Βενετία από τη Βερόνα

Η Βενετία βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Βερόνα με το τρένο και είναι μία ακόμα Ιταλική πόλη που προσφέρεται για ημερήσια εκδρομή. Εμείς το κάναμε ανάποδα, με βάση μας την Βενετία οργανώσαμε μία ημερήσια εκδρομή στη Βερόνα και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου και τα εισιτήρια των τρένων ήταν αρκετά οικονομικά.

Ημερήσια εκδρομή στο Μιλάνο από τη Βερόνα

Το Μιλάνο δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τη Βερόνα και σε μόλις 1:30 ώρες με το τρένο μπορείς να φτάσεις από τη μία πόλη στην άλλη. Αν μένεις στη Βερόνα και θες να επισκεφθείς το Μιλάνο, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί και να αφήσεις την πόλη του Μιλάνο κατά τις 20:00. Επειδή αυτή η διαδρομή απαιτεί αλλαγές και περνάει μέσα από χωριά, θα σου πρότεινα να μην επιστρέψεις πολύ αργά το βράδυ. Σε μία από τις στάσεις που περιμέναμε εμείς δεν θα ήθελα να βρεθώ το βράδυ.

Ημερήσια εκδρομή στη Μπολόνια από τη Βερόνα

Η Μπολόνια είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και σε λιγότερο από μία ώρα από τη Βερόνα μπορείς να την επισκεφθείς σαν μια ημερήσια εκδρομή. Αν έχεις περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή σου, η Μπολόνια είναι μια πόλη που μπορείς να την δεις σε μία μέρα, αν κι εγώ θα σου πρότεινα αφιερώσεις τουλάχιστον δύο και να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς από τα φαγητά τους!

BUDGET

Η Βερόνα είναι μια οικονομική πόλη. Τα αξιοθέατα έχουν προσιτά εισιτήρια και μπορείς να βρεις φαγητό για όλα τα budget.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 65€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το εισιτήριο των 90 λεπτών κοστίζει 1,30€ ενώ το ημερήσιο πολλαπλών διαδρομών κοστίζει 4€.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  70€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 10,00€ το πιάτο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενικά πρέπει να έχεις στο νου ότι τα εστιατόρια δεν έχουν τα ίδια ωράρια λειτουργίας με την Ελλάδα. Ανοίγουν μερικές ώρες το μεσημέρι, κλείνουν γύρω στις 16:00 και ανοίγουν ξανά μετά τις 19:00 μέχρι τις 23:00.
Αν πας στην πόλη για μια μέρα, μπορεί να χρειαστείς lockers για να αφήσεις τα πράγματα σου. Το Verona Luggage Room - Deposito bagagli είναι το πιο οικονομικό. Για δύο βαλίτσες πληρώσαμε 10€ για όλη μέρα. Απλά να ξέρεις ότι κλείνει στις 19:30.
Αν θες να αφήσεις τα πράγματά σου για περισσότερε ώρες, μπορείς να δοκιμάσεις το Stow Your Bags - Luggage Storage - Verona Arena (γνωστή αλυσίδα στην Ιταλία), αλλά να έχεις κάνει κράτηση μέσω internet για να βρεις σίγουρα.
Το luggage storage στο σταθμό του τρένου είναι το πιο ακριβό, δεν θα σου το συνιστούσα.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο καλά όσο πέρασα κι εγώ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα