Βενετία Ιταλία
Venice

Υπάρχει κάτι απίστευτα ρομαντικό σε αυτή την πόλη. Οι γόνδολες, το νερό και τα πολύχρωμα σπίτια δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχω ξανασυναντήσει…

Η Βενετία είναι από τις πόλεις που τις ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και θες να την επισκεφθείς ξανά και ξανά. Τα κανάλια και οι γόνδολες μοιάζουν τόσο ονειρικά όπως τα βλέπεις και στο Instagram, ενώ το φαγητό θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Παρακάτω θα βρεις τον απόλυτο οδηγό μου για τη Βενετία. Επίσης, η Βενετία είναι μια από τις πόλεις που ένα 24ωρο αρκεί για να την δεις όλη. Συνεπώς, αν το να μείνεις σε αυτή την πανέμορφη πόλη είναι αποτρεπτικό για σένα, λόγω κόστους, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου και να απολαύσεις τη Βενετία με το μικρότερο κόστος.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ιταλικά 🇮🇹

a Νόμισμα: Ευρώ

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

FUN FACT: Η πόλη είναι γνωστή για τα κανάλια της και τις γόνδολες. Τα τελευταία 600 χρόνια έχει αλλάξει ελάχιστα και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ciao Bella!

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βενετία

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ

Το μεγάλο κανάλι, γνωστό και ως “canalazzo”, αποτελεί τον κύριο υδάτινο άξονα μετακίνησης της Βενετίας. Ξεκινώντας από το σταθμό Santa Lucia και καταλήγοντας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα συναντήσεις πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Κτήρια του 12ου – 18ου αιώνα που άλλοτε ανήκαν σε ευγενείς, κοσμούν τις όχθες του ποταμού. Ανάμεσά τους το Ca’ d’Oro με τη γοτθική πρόσοψη του 15ου αιώνα, το Palazzo Grimani, η εκκλησία Santa Maria di Nazareth, το Fondaco dei Turchi του 13ου αιώνα και τα μουσεία μοντέρνας τέχνης Palazzo Grassi και Ca’ Pesaro.

Από το κτήριο Τ fondaco, μπορείς να έχεις απιστετη θέα στο μεγάλο κανάλι, αν ανέβεις στην ταράτσα του. Εδώ μπορείς να κάνεις κράτηση της ώρας που θες να πας, δωρεάν.

Venice

“Το canalazzo της Βενετίας”

Δυστυχώς η μετακίνηση στις όχθες του καναλιού είναι αδύνατη. Συνεπώς ο μοναδικός τρόπος να θαυμάσεις τα πανέμορφα κτήρια, είναι μέσα από το νερό με γόνδολα, θαλάσσια ταξί ή λεωφορεία.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Η πλατεία του San Marco αποτέλεσε το κέντρο πολλών σημαντικών θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων. Γύρω από αυτήν υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων και ο Πύργος του Ρολογιού. Στην πλατεία θα βρείτε επίσης πολλά εστιατόρια και καφέ, στα οποία θα σου πρότεινα να μην κάτσεις γιατί είναι πολύ ακριβά.

EXTRA TIP: Αν επισκεφθείς την πόλη για το καρναβάλι, μην χάσεις την Πτήση του Αγγέλου. Στο επίσημο ξεκίνημα της γιορτής, μια μεταμφιεσμένη κυρία «πετάει» πάνω από την πλατεία.

Δες εδώ πιο αναλυτικά τι να κάνεις στην πλατεία του San Marco.

η πλατεία του Σαν Μάρκο στη Βενετία, Ιταλία

“Πλατεία San Marco”

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Η Βασιλική του San Marco είναι μια πανέμορφη εκκλησία Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με Ιταλικά και Γοτθικά στοιχεία. Ξεχωρίζει για τους πέντε τρούλους της, που μαζί με τους τείχους της καλύπτονται από 8000 τ.μ. μωσαϊκών.

η Βασιλική του Σαν Μάρκο στη Βενετία, Ιταλία

“San Marco”

ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Το ρολόι βρίσκεται στην πλατεία του Σαν Μάρκο και χρονολογείται στα τέλη του 15ου αιώνα. Σύμφωνα με το μύθο, όταν η κατασκευή ολοκληρώθηκε, τύφλωσαν τους εφευρέτες του για να μην φτιάξουν άλλο ίδιο με αυτό. Το ρολόι κατασκευάστηκε για να δείχνει στους ναυτικούς την παλίρροια και τους μήνες που είναι ευνοϊκοί για να σαλπάρουν. Επίσης, δείχνει την ώρα με λατινικούς χαρακτήρες, τα στάδια του φεγγαριού και τα ζώδια.

Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το καρναβάλι της Βενετίας. Τι σημαίνει; Ποια είναι η ιστορία του; Αξίζει να το επισκεφτώ;

το ρολόι στη Βενετία, Ιταλία

“Το ρολόι της Βενετίας”

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΔΟΓΗ

Το Palazzo Ducale χτίστηκε κάπου στο 14ου αι. με πρότυπα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Για πολλά χρόνια αποτελούσε κατοικία του Δόγη (από λατινικού «dux», σήμαινε τον εκλεγμένο αρχηγό του κράτους), ενώ από το 1923 έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εδώ μπορείς να κάνεις κράτηση των εισιτηρίων σου online.

το παλάτι του Δόγη στη Βενετία, Ιταλία

“Το παλάτι των Δόγηδων”

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ

Η διάσημη Ponte dei Sospiri του 16ου αιώνα είναι μια μικρή σκεπαστή γέφυρα που ενώνει το παλάτι του Δόγη με τις νέες φυλακές. Από αυτή τη γέφυρα οδηγούνταν οι φυλακισμένοι στο θάλαμο των τριών ιεροεξεταστών του κράτους, όπου διεξαγόταν η δίκη. Ο μύθος θέλει τη γέφυρα να έχει πάρει το όνομά της από τους αναστεναγμούς των φυλακισμένων που αντίκριζαν για τελευταία φορά τη Βενετία.

η γέφυρα των στεναγμών στη Βενετία, Ιταλία

“Ponte dei Sospiri”

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΑΛΤΟ

Η γέφυρα του Ριάλτο είναι μια από τις πιο γνωστές γέφυρες της Βενετίας. Η γέφυρα όπως είναι σήμερα, χτίστηκε την περίοδο 1588 – 1591. Επίσης, είναι η πιο παλιά από τις τέσσερις που βρίσκονται στο μεγάλο κανάλι και όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή.

η γέφυρα του Ριάλτο στη Βενετία, Ιταλία

“Κάτω από τη γέφυρα, στις όχθες του ποταμού μπορείς να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες της γέφυρας.”

Scala Contarini del Bovolo

Η Scala Contatini del Bovolo είναι ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Βενετίας. Αν και δεν έχει θέα στο μεγάλο κανάλι, βρίσκεται σε ίση απόσταση από τη γέφυρα του Ριάλτο και από την Piazza San Marco.

Αυτό το αναπαλαιωμένο ανάκτορο του 15ου αιώνα με τη στριφογυριστή σκάλα, έχει υποστεί πολλές μεταμορφώσεις λόγω των πολλών διαφορετικών ιδιοκτητών του. Όπως σε όλα τα μέρη με θέα έτσι και εδώ μπορείς να ανέβεις στην κορυφή του για μια ανεμπόδιστη θέα στην Βενετία.

σημαντικό αξιοθέατο στη Βενετία

“Τα 8€ για αυτή θέα μου φάνηκαν πολλά, αλλά λόγω της αρχιτεκτονικής αξίζει μια επίσκεψη”

Θέατρο La Fenice

Το Θέατρο Λα Φενίτσε είναι ένα ιστορικό θέατρο όπερας στη Βενετία και αποτελεί ένα από τα «διασημότερα και πλέον ονομαστά ορόσημα στην ιστορία του ιταλικού θεάτρου» και στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας.

Το La Fenice στα Ιταλικά σημαίνει Φοίνικας. Όπως και το πουλί της φωτιάς, έτσι και το θέατρο, έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του τρεις φορές.

Εδώ μπορείς να κλείσεις ένα εισιτήριο με ακουστική ξενάγηση.

η Βασιλική της υγείας στη Βενετία

“Από τη γέφυρα Ponte dell'Accademia έχεις την καλύτερη θέα στην Βασιλική”

Basilica di Santa Maria Della Salute

Από το καλοκαίρι του 1930 η πανούκλα έπλητε την Βενετία για σχεδόν ένα χρόνο, εξοντώνοντας το 1/3 του πληθυσμού. Μετά από πολλές προσευχές και λιτανίες που είχαν γίνει στους προστάτες από την πανούκλα, η γερουσία της Βενετίας αποφάσισε να χτίσει μια νέα εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία, που ήταν η προστάτιδα της Δημοκρατίας.

Αυτή η εκκλησία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και σήμερα φιλοξενεί έργα του Τσιτσιάνο.

Η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν.

Το βιβλιοπωλείο Liberia Acqua Alta

Το Liberia Acqua Alta είναι ένα αντισυμβατικό βιβλιοπωλείο που φιλοξενεί πολλούς vintage τίτλους. Μέσα στο βιβλιοπωλείο θα δεις μία παλιά γόνδολα καθώς και ένα «βουνό» από βιβλία που μπορείς να φωτογραφηθείς.

Στη δεξιά πλευρά του βιβλιοπωλείου μάλιστα μπορείς να πάρεις και κατευθείαν γόνδολα για μια βόλτα στα κανάλια της Βενετίας.

Extra tip: Βγαίνοντας από το βιβλιοπωλείο (ακολουθώντας τις ταμπέλες) χωρίς να έχεις αγοράσει κάτι… κάνοντας στην έξοδο δεξιά, θα βρεθείς σε ένα από  τα πιο ωραία σημεία της πόλης.

Extra tip2: Αν βρίσκεσαι στην πόλη μόνο για μία μέρα και δεν έχεις αρκετό χρόνο να πας στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο δεν έγινε και κάτι. Δεν θα χάσεις κάτι σημαντικό.

βιβλιοπωλείο στη Βενετία

“Από την πόρτα που είναι τραβηγμένη η φωτογραφία, πήγαινε δεξιά προς το κανάλι”

Πως θα μετακινηθώ στη Βενετία

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν φτάσεις στη Βενετία, είναι πως δεν υπάρχουν αμάξια ή λεωφορεία. Μην σε αγχώνει όμως αυτό γιατί υπάρχουν δρόμοι, απλά είναι θαλάσσιοι και την θέση των ροδών παίρνουν τα κουπιά… Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικούς από τους τρόπους που μπορείς να μετακινηθείς στη Βενετία.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μετακινηθείς στη Βενετία είναι το περπάτημα. Υπάρχουν πολλά μικρά πολυσύχναστα σοκάκια και σκάλες που μπορεί να σε δυσκολέψουν, ειδικά αν είσαι φορτωμένος με τις αποσκευές σου… Αν όμως ψάχνεις απλώς να εξερευνήσεις τα καταστήματα ή να βρεις φαγητό, το να περπατήσεις μέχρι τον προορισμό σου θα είναι πιο εύκολο.

Επίσης, μπορείς να κλείσεις μια τρίωρη ξενάγηση στην πόλη με τα πόδια, όπου έμπειρος ξεναγός θα σου δείξει όλα τα αξιοθέατα και θα σου πει διάφορα μυστικά της πόλης.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τα θαλάσσια λεωφορεία είναι μια άλλη επιλογή για να μετακινηθείς. Μπορείς να αγοράσετε μια κάρτα λεωφορείου και να περιηγηθείς στους θαλάσσιους δρόμους της πόλης. Αν το budget σου δεν είναι μεγάλο είναι μια εναλλακτική για τις γόνδολες.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΞΙ

Αν θέλεις να πάτε κάπου λίγο πιο μακριά ή είσαι φορτωμένος με τις αποσκευές σου μια καλή λύση είναι το θαλάσσιο ταξί. Εάν φτάσεις στη Βενετία με τρένο, με το που βγεις από το σιδηροδρομικό σταθμό θα δεις μια γέφυρα. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν θαλάσσια ταξί.

ΓΟΝΔΟΛΕΣ

Τέλος, υπάρχουν οι γόνδολες, το πιο γνωστό μεταφορικό στη Βενετία. Μια βόλτα με γόνδολα κοστίζει αρκετά λεφτά γύρω στα 80 – 100 ευρώ για 30 λεπτά. Επομένως δεν αξίζει τον κόπο να την χρησιμοποιήσεις μόνο για να πας από μέρος σε μέρος. Παρ’ όλα αυτά, εγώ έχω βρει αυτή την ξενάγηση η οποία είναι αρκετά πιο οικονομική αν την κλείσεις online.

EXTRA TIP: Αν θέλετε να κάνετε βόλτα με τη γόνδολα και να μειώσετε το κόστος, μπορείτε να μοιραστείτε τη διαδρομή και με άλλα άτομα.

οι γόνδολες στη Βενετία, Ιταλία

“Οι γόνδολες στη Βενετία”

Τι να φάω στη Βενετία

Ωραία τα αξιοθέατα, οι βόλτες με τη γόνδολα και οι περίπατοι στα σοκάκια, όμως κάπως πρέπει να ανακτήσεις δυνάμεις για να συνεχίσεις το πρόγραμμα σου. Για να μην αναρωτιέσαι, λοιπόν, τελευταία στιγμή «τι να φάω», παρακάτω σου προτείνω μερικές Βενετσιάνικες σπεσιαλιτέ που θα σε καταπλήξουν.

φαγητό στη Βενετία, Ιταλία

“Κλασικό Ιταλικό μεσημεριανό”

RISOTTO NERO

Το ριζότο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές Ιταλικό πιάτο μετά τα μακαρόνια. Το ριζότο με θαλασσινά αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της Βενετίας. Αυτό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις είναι το risotto nero, το μαύρο ριζότο που έχει πάρει το χρώμα του από το μελάνι της σουπιάς. Μπορεί να μην σου φαίνεται πολύ ελκυστικό, αλλά είναι πολύ νόστιμο.

ΠΟΛΕΝΤΑ

Η πολέντα κάποτε ήταν το φαγητό των φτωχών. Πλέον, όμως είναι το απόλυτο gourmet πιάτο της Βενετίας. Μια δοκιμή σίγουρα θα σε πείσει.

SARDE ΣΕ SAOR

Αν σου αρέσει το ψάρι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις τις Μαριναρισμένες σαρδέλες της Βενετίας.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Το τιραμισού είναι το απόλυτο Ιταλικό γλυκό. Δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι από τη Βενετία, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι κατάγεται από την Τοσκάνη. Όπως και να το κάνεις όμως είναι ένα Ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις αν βρεθείς εκεί.

Cicchetti

Τα Cicchetti είναι Βενετσιάνικα μεζεδάκια που θα τα βρεις κυριολεκτικά παντού και κοστίζουν 1,50€ – 2,50€. Μοιάζουν με μπρουσκέτες, όμως το ψωμί είναι άψητο και από πάνω βάζουν από ελιές, λαχανικά και αυγό έως και αλλαντικά και θαλασσινά.

Δες εδώ που θα φας τα καλύτερα Cicchetti στη Βενετία.

Που να μείνω στη Βενετία

Τι να προσέξω στο ξενοδοχείο στη Βενετία

Η Βενετία να και μία υπέροχη πόλη, είναι λίγο δύσκολο να βρεις που θα μείνεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να τα κοιτάξεις προσεκτικά πριν κλείσεις το ξενοδοχείο σου και αυτά είναι τα παρακάτω:

Φρόντισε το δωμάτιο – σπίτι που θα βρεις να μην είναι ισόγειο. Επειδή στη Βενετία συμβαίνει το φαινόμενο Acqua Alta, η θάλασσα πολύ συχνά φουσκώνει (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) και το ισόγειο γίνεται υπόγειο. Δεν θα ήθελες κάτι τέτοιο στο ταξίδι σου.

Επίσης, όπως θα έχεις καταλάβει στη Βενετία δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, λεωφορεία, ποδήλατα και ότι έχει ρόδες. Το πιο μακριά που μπορείς να φτάσεις με αυτά είναι μέχρι το σταθμό των τρένων και των λεωφορείων. Επομένως, αν έχεις μεγάλες και πολλές αποσκευές προτίμησε να μείνεις κάπου κοντά σε αυτά τα δύο, γιατί είναι δύσκολο να σέρνεις τις βαλίτσες στο πλακόστρωτο και να τις σηκώνεις στις σκάλες κάθε γέφυρας.

Extra tip: Αν έχεις ήδη κλείσει ξενοδοχείο και δεν βρίσκεται κοντά στους σταθμούς των τρένων και των λεωφορείων μπορείς να εξετάσεις και την επιλογή του θαλάσσιου ταξί. Μπορείς να το πάρεις απευθείας από το αεροδρόμιο και να σε πάει στην Piazza του San Marco ή ακόμα και στο ξενοδοχείο σου.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ εξαιρετικό το ξενοδοχείο που μείναμε εμείς και θα το βρεις παρακάτω.

Σε ποιο ξενοδοχείο να μείνω στη Βενετία

Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο B&B Burchielle – Casa Burchielle. Ένα πολύ όμορφο και καθαρό Βενετσιάνικο ξενοδοχείο, κοντά στο σταθμό των τρένων και των λεωφορείων καθώς και 20 λεπτά με τα πόδια από την Piazza San Marco.

Το δωμάτιο που κλείσαμε αν και ήταν η φθηνότερη επιλογή (το μικρό δωμάτιο), ήταν αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο. Είχαμε ιδιωτικό μπάνιο και ψυγείο στο δωμάτιο, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό αν θες να κάνεις ένα low budget ταξίδι.

Το δωμάτιο μας καθαριζόταν καθημερινά και αναπλήρωναν τα είδη υγιεινής και τα νερά. Υπήρχε τηλεόραση, μια μεγάλη ντουλάπα και έξτρα σκεπάσματα, τα οποία δεν χρειάστηκαν ποτέ γιατί το δωμάτιο ήταν πάρα πολύ ζεστό.

Extra tip: Επίσης, να έχεις υπόψιν σου πως αν κάνεις κράτηση για ξενοδοχείο και όχι σπίτι στη Βενετία, θα χρειαστεί να πληρώσεις τον τουριστικό φόρο. Εμείς δύο άτομα για 4 διανυκτερεύσεις, πληρώσαμε 16€.

Δωμάτιο ξενοδοχείου στη Βενετία

“Το δωμάτιο του ξενοδοχείου που μείναμε.”

Τι σουβενίρ να αγοράσω

ΓΥΑΛΙ ΜΟΥΡΑΝΟ

Αν ψάχνεις αυθεντικό βενετσιάνικο αναμνηστικό, δεν υπάρχει καλύτερο από το γυαλί Μουράνο. Πέρα από βάζα και είδη κουζίνας μπορείς να βρεις και κοσμήματα. Όλα φτιάχνονται στη Βενετία και είναι χειροποίητα. Συνεπώς κάθε κομμάτι είναι και μοναδικό.

ΕΝΕΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ

Η Βενετία κάθε χρόνο φιλοξενεί το διάσημο καρναβάλι της. Μια παράδοση αιώνων που μαζεύει ανθρώπους απ’ όλο το κόσμο. Ένα από τα πιο διάσημα αναμνηστικά, λοιπόν, ότι περίοδο και να έρθεις, είναι οι Ενετικές μάσκες. Πρόσεξε όμως, επειδή είναι τόσο συνηθισμένο σουβενίρ πολλές κατασκευάζονται στην Κίνα και όχι στη Βενετία.

μάσκες στη Βενετία, Ιταλία

“Οι διάσημες Ενετικές Μάσκες”

ΚΑΠΕΛΟ ΓΟΝΔΟΛΙΕΡΗ

Άλλο ένα διάσημο σουβενίρ είναι τα καπέλα των γονδολιέριδων. Σίγουρα θα δεις πολλούς να τα φοράνε και θα θελήσεις και εσύ ένα για να το φέρεις στο σπίτι. Είναι κατασκευασμένα από άχυρο και είναι διακοσμημένα με μπλε, κόκκινη ή μαύρη κορδέλα.

Εκδρομές από τη Βενετία

Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σου, μην χάσεις τα νησάκια της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, τη Laguna Veneta.

ΜΟΥΡΑΝΟ

Το Μουράνο πέρα από τα πολύχρωμα σπιτάκια έχει και τα γνωστά σε όλους γυαλιά Μουράνο. Εδώ μπορείς να επισκεφθείς το μουσείο γυαλιού και να δεις τους τεχνίτες να φτιάχνουν αντικείμενα από φυσητό γυαλί. Δεν θα σου πρότεινα να πάρεις μια από τις οργανωμένες ξεναγήσεις, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν.

ΜΠΟΥΡΑΝΟ

Το Μπουράνο βρίσκεται και αυτό στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις με το Μουράνο, εδώ όμως θα βρεις την ντόπια δαντέλα. Αν επιλέξεις να μείνεις στο νησί για φαγητό, τότε σίγουρα θα σε εκπλήξει το φθηνό φρέσκο ψάρι, που μπορείς να βρεις σε οποιαδήποτε τρατορία.

Εδώ, μπορείς να κλείσεις μια οργανωμένη εκδρομή που συνδιάζει επίσκεψη και των δύο νησιών με πολύ χαμηλό κόστος.

το νησί Μουράνο στη Βενετία, Ιταλία

“Το πολύχρωμο νησί Μπουράνο.”

BUDGET

Στη Βενετία όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχουν οι φθηνές και οι ακριβές επιλογές. Είναι στο χέρι σου ποιες θα επιλέξεις εσύ. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να διαθέσεις πολλά για το ξενοδοχείο σου αν θες να είναι κοντά στο κέντρο και αξιοπρεπές. (Τελευταία ενημέρωση Φεβρουάριος 2023)

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 45€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το ημερήσιο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών κοστίζει 9,00€.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  65€ τη βραδιά. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 10,00€ το πιάτο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Ένας νέος κανονισμός απαγορεύει στους τουρίστες να τρώνε δικά τους σνακ σε πολύ κεντρικά μέρη και τους επιβάλετε πρόστιμο. Αυτό έχει περαστεί και σε άλλες πόλεις τις Ιταλίας.
Αν θες να επισκεφθείς την πόλη κατά τους μήνες Οκτώβρη με Μάρτη, προτίμησε το ξενοδοχείο σου να μην είναι ισόγειο. Γιατί αυτοί είναι οι μήνες που η πόλη πλημμυρίζει.
Αν θες να ανακαλύψεις τα μουσεία της Βενετίας, τότε σε συμφέρει να βγάλεις την Venice Museum Pass. Σου δίνει πρόσβαση σε 11 μουσεία και δεν χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά.
Κάνε κράτηση τουλάχιστον δύο μήνες πριν, ειδικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ενώ αν θες να πας την περίοδο του καρναβαλιού τότε ίσως να πρέπει να κάνεις κράτηση έως και τρεις μήνες πριν.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο καλά όσο πέρασα κι εγώ. Αν δοκίμασες κάποιες από τις προτάσεις μου θα χαρώ να δω την άποψη σου στα σχόλια. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

Comments:

 • Ζωή

  13 Δεκεμβρίου, 2023

  Καλησπέρα σας,
  βρίσκω τις οδηγίες σας και το σύνολο των πληροφοριών για το ταξίδι στην Βενετία πολύ καλό, πλήρες και κατατοπιστικό!!!
  Θα ήθελα την άποψή σας, αν προτείνετε την διαμονή στην πόλη της Βενετίας ή στο Μέστρε? Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε επιλογή? Θα ταξιδέψω για τρεις ημέρες και δεν θα ήθελα να ξεφύγω στο budget της διαμονής αλλά να μην ταλαιπωρηθούμε επίσης με μετακινήσεις.

  reply...

post a comment

0
  0
  ΚΑΛΑΘΙ
  Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα