Το μπαλκόνι στο σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα

Η Βερόνα είναι ο τόπος όπου διαδραματίζεται το διάσημο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Επομένως το πιο γνωστό αξιοθέατο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το σπίτι της Ιουλιέτας, με το διάσημο μπαλκόνι.

Fact: Στη Βερόνα υπάρχουν πολλά πιο ωραία και ενδιαφέρον μέρη για να δει κανείς. Και για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα του σπιτιού και όλο το μουσείο βασίζοναι σε μία φαντασίωση. Ώραια και πετυχημένη, αλλά δεν παύει να είναι φαντασίωση.

Το Σπίτι της Ιουλιέτας που βρίσκεται στην οδό Casa di Giulietta, Via Capello 23 στη Βερόνα, υποτίθεται ότι είναι το σπίτι όπου ζούσε η Ιουλιέτα. Σήμερα το σπίτι αυτό έχει μετατραπεί σε μουσείο και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βερόνας. Κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες τουρίστες που όλοι θέλουν να δουν αυτό το ρομαντικό μέρος.

Το σπίτι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ταινία «Letters to Juliet» κάνοντας το μέρος ακόμα πιο διάσημο και στην ταινία του Netflix «Έρωτας στη Βερόνα».

Αν και το σπίτι στις δύο ταινίες παρουσιάζεται πολύ ήσυχο και η μικρή αυλή κάτω από το μπαλκόνι χαλαρή και γαλήνια, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι. Έξω από το σπίτι υπάρχει μια τεράστια ουρά ανθρώπων, που περιμένουν καμιά ώρα, για να μπουν σε γκρουπ των 60 ατόμων και να φωτογραφηθούν με το άγαλμα της Ιουλιέτας και κάτω από το διάσημο μπαλκόνι.

Δες εδώ τι να δεις και τι να κάνεις στη Βερόνα για μία μέρα ή και παραπάνω.

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Δωρεάν είσοδος στο σπίτι της Ιουλιέτας

Για να δεις το διάσημο μπαλκόνι της Ιουλιέτας, όπου οι δύο νέοι εξέφραζαν τον έρωτά τους, δεν χρειάζεται να πληρώσεις είσοδο. Θα χρειαστεί να περιμένεις σε μία ουρά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα να μπεις σε γκρουπ στην εσωτερική αυλή. Αυτό βέβαια μπορεί να συνέβαινε μόνο όταν πήγαμε εμείς, γιατί ήταν δύο μέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Βερόνα είναι νούμερο ένας προορισμός για εκείνη τη μέρα.

Το άγαλμα της Ιουλιέτας και η παράδοση

Στην αυλή κάτω από το μπαλκόνι, υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα της Ιουλιέτας. Σύμφωνα με ένα μύθο, αν τρίψεις το δεξί στήθος της θα σου φέρει τύχη στην αγάπη. Η ουρά για μια φωτογραφία μπορεί να είναι τεράστια και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, καθώς μέσα στο μουσείο θα βρεις ένα ολόιδιο άγαλμα, αλλά δεν μπορείς να το ακουμπήσεις.

Ο τοίχος της αγάπης

Αυτό ήταν κάτι ακόμα που μπορούσε να δει κανείς με την δωρεάν είσοδο. Ήταν ένας τείχος καημένος με σημειώματα αγάπης και τσίχλες (δεν ξέρω γιατί τσίχλες), πλέον όμως τα έχουν αφαιρέσει όλα και ζητάνε από τον κόσμο να διατηρήσει τον τοίχο καθαρό.

το άγαλμα της Ιουλιέτας στο σπίτι της στη Βερόνα

“Η ουρά γι' αυτήν τη φωτογραφία ήταν πολύ μεγάλη.”

Μέσα στο σπίτι της Ιουλιέτας

Για να μπεις μέσα στο σπίτι της Ιουλιέτας θα πρέπει να αγοράσεις ένα εισιτήριο που κοστίζει 6€. Αυτό μπορείς να το προμηθευτείς είτε online (αλλά θα χρεωθείς φόρο υπηρεσίας 0,60 λεπτά) είτε από το μουσείο τέχνης της Βερόνας που βρίσκεται ένα στενό πίσω από το σπίτι της Ιουλιέτας.

Extra tip: Την εβδομάδα πριν του Αγίου Βαλεντίνου, έχουν προσφορά 1+1 στα εισιτήρια. Συνεπώς με 6€ μπαίνετε δύο άτομα.

Εκθέματα μέσα στο σπίτι της Ιουλίετας

Μέσα στο σπίτι της Ιουλιέτας μπορείς να πάρεις μία καλή γεύση για το πως ζούσαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής και να δεις μερικές φορεσιές. Επίσης, θα δεις το κρεβάτι της Ιουλιέτας. Καλά όχι το original, αλλά αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1968) του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Κάτι ακόμα που περίμενα να δω με βάση τις ταινίες και εννοείται πως δεν υπήρχε, είναι οι κυρίες που απαντούν στα γράμματα προς την Ιουλιέτα. Σύμφωνα με την παράδοση ερωτευμένες κοπέλες που αντιμετωπίζουν ερωτικά δηλλύματα ή δυσκολίες στέλνουν γράμματα στην Ιουλιέτα και ζητάνε την συμβουλή της.

Μέσα στο σπίτι υπάρχει ένα κόκκινο γραμματοκιβώτιο παλιού τύπου, όπου μπορείς να αφήσεις ένα γράμμα για την Ιουλιέτα και εκείνη θα σου απαντήσει (όχι η ίδια, αλλά ια ομάδα εθελοντών).

το γραμματοκιβώτιο στο σπίτι της Ιουλίετας που στέλνεις γράμματα στην Ιουλιέτα

“Εδώ μπορείς να αφήσεις το γράμμα σου για την Ιουλιέτα”

το μπαλκόνι στο σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα

“Φωτογραφία στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας”

Αξίζει να μπω μέσα στο σπίτι της Ιουλιέτας

Αν με ρωτάς, όχι δεν αξίζει. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο και γι’ αυτό το λόγο νομίζω είναι και τόσο οικονομικό. Αν και νομίζω ότι όλα τα λεφτά τα δίνεις για μία φωτογραφία στο μπαλκόνι.

Αξίζει να πληρώσεις το εισιτήριο μόνο στην περίπτωση που έχεις επισκεφθεί την πόλη για μία μέρα και η ουρά για την αυλή είναι τόσο μεγάλη όπως όταν πήγαμε εμείς (1 ώρα). Σε αυτή την περίπτωση σου γλυτώνει πολύτιμο χρόνο γιατί δεν έχει καθόλου ουρά για όσους πληρώνουν, επομένως χαλάλι τα 6€.

Είναι όντως το σπίτι της Ιουλιέτας – facts για το «σπίτι της Ιουλιέτας»

Το σπίτι αυτό φυσικά και δεν είναι το σπίτι της Ιουλίετας καθώς η ίδια ή ο Ρωμαίος δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα.
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ δεν επισκέφτηκε ποτέ τη Βερόνα σε ολόκληρη τη ζωή του.
Το διάσημο μπαλκόνι προστέθηκε στην πραγματικότητα τον 20ο αιώνα, ενώ το έργο γράφτηκε το 1595.
Η πόλη της Βερόνας αγόρασε το σπίτι το 1905 από την οικογένεια Dal Capello. Το όνομα Capello και το Capuleti (το επώνυμο της Ιουλιέτας) ακούγεται σχεδόν παρόμοιο, οπότε ήταν εύκολο να «πουλήσουν» αυτό το σπίτι σαν το μέρος όπου ζούσε η Ιουλιέτα.
η αίθουσα χορού στο σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα

“Η αίθουσα χορού, στο σπίτι της Ιουλιέτας”

Αν ποτέ βρεθείς λοιπόν στη Βερόνα πέρνα από αυτό το μέρος όχι για να το δεις και να το μελετήσεις σαν μουσείο, αλλά για να δεις διάφορες τελετουργίες αγάπης, ακόμα και να «κλειδώσεις» τον έρωτά σου.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δεν χρειάζεται να πας στη Βερόνα για να γράψεις ένα γράμμα στην Ιουλιέτα. Εδώ και δεκαετίες, η πόλη της Βερόνα λαμβάνει χιλιάδες επιστολές κάθε χρόνο, που απευθύνονται στην Ιουλιέτα (οι περισσότερες από αυτές είναι γυναίκες ή/και Αμερικανοί έφηβοι). Τα γράμματα διαβάζονται και απαντώνται από τους εθελοντές του Juliet's Club (Club di Giulietta).
Ο σύλλογος διοργανώνει επίσης τα γενέθλια της Ιουλιέτας (τον Σεπτέμβριο) και διεξάγονται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. Ρίξτε μια ματιά στο www.julietclub.com για περισσότερες πληροφορίες.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να έμαθες όσα χρειαζόσουν για το σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα