Όταν ετοιμάζεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό συνήθως περιμένεις ότι το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό δεν είναι απαραίτητο… Υπάρχουν τόσοι οικονομικοί προορισμοί εκεί έξω που περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Αν κοιτάξεις προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλές περιοχές εκεί έξω, το ίδιο όμορφες με τη Γαλλία και την Ολλανδία, αλλά στο μισό κόστος.

Μετά από ένα χρόνο που έχω κάνει πάνω από 20 πτήσεις και έχω επισκεφθεί πάνω από 35 Ευρωπαϊκές πόλεις… Αποφάσισα να φτιάξω μια λίστα με τους τρόπους που μπορείς να κάνεις ένα φθηνό ταξίδι στην Ευρώπη.

Πως θα κλείσω φθηνά εισιτήρια

Ένας τρόπος για να οργανώσεις ένα φθηνό ταξίδι είναι να κλείσεις φθηνά εισιτήρια. Αν μπορείς να προγραμματίσεις το ταξίδι σου έως και δύο μήνες πριν, μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές πτήσεις. Να ‘ναι καλά η Ryanair, εγώ έχω πετάξει ΑμβούργοΓκντάνσκ με 11,00€ πήγαινε – έλα.

Ποιες είναι οι αεροπορικές εταιρίες low cost

Είναι πολλές αεροπορικές εταιρίες που προσφέρουν φθηνά εισιτήρια, αλλά βγάζουν και πολλές προσφορές.

Η Ryanair, η Wizz Air και η Easy Jet είναι οι πιο γνωστές. Αυτές οι εταιρίες πέρα από τις χαμηλές τιμές που έχουν συνέχεια, βγάζουν και ειδικές προσφορές το δάστημα πριν να αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Έχε το νου σου για εποχιακές προσφορές χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, για κάθε εταιρία ξεχωριστά.

Απίστευτες προσφορές Ryanair.
Ποσφορές Wizz Air.
Ειδικές προσφορές Easy Jet.

Πως θα κλείσω φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Μια άλλη λύση, και συνήθως η καλύτερη κατά τη γνώμη μου, είναι η Skyscanner. Μέσω της πλατφόρμας της Skyscanner μπορείς να συγκρίνεις όλες τις τιμές των αεροπορικών για τα μέρη και τις ημερομηνίες που θες.

Μέσα στην εφαρμογή θα βρεις ένα section που λέει εξερευνήστε οπουδήποτε. Εκεί θα βρεις τις πιο οικονομικές τιμές με βάση την αφετηρία σου.

Extra tip: Όσο πιο ευέληκτος είσαι στις ημερομηνίες, τόσο καλύτερα για σένα, γιατί μπορεί να χτυπήσεις απίστευτα χαμηλές τιμές.

αεροπορικά εισιτήρια για φθηνό ταξίδι

Πως θα βρω φθηνά εισιτήρια για λεωφορεία

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη εταιρία λεωφορείων στην Ευρώπη είναι η Flixbus. Ενώνει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους και σε πολύ καλό κόστος.

Για να καταλάβεις πόσο οικονομική είναι, εγώ έχω κλείσει εισιτήρια Αμβούργο – Βερολίνο με επιστροφή στα 10,00€.

Extra tip: Η εταιρία έχει μεγαλώσει αρκετά και προσφέρει και μεταφορές με τρένα.

Extra tip2: Μια άλλη εταιρία, την οποία δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, είναι η pink bus. Και αυτή βγάζει πολύ χαμηλές τιμές, και μερικές φορές χαμηλότερες από την Flixbus. Αν την έχεις δοκιμάσει γράψε μου στα σχόλια την άποψη σου.

Πως θα βρω φθηνά εισιτήρια για τρένα

Αν ζεις στο εξωτερικό ή έχεις βρεθεί για ένα ταξίδι και θες να πας σε μια κοντινή πόλη με τρένο, τότε σίγουρα θα σου πρότεινα την εφαρμογή Omio.

Κάνει ακριβώς ότι η Skyscanner αλλά για τα τρένα. Εγώ έχω κλείσει πολλές φορές εισιτήρια πιο οικονομικά απ’ ότι στο επίσημο site των σιδηροδρομικών γραμμών.

Extra tip: Έχε υπόψη σου ότι πολλές φορές κάποια από τα δρομολόγια της επιστροφής μπορείς να τα κλείσεις με 0€, πράγμα που δεν συμβαίνει στα επίσημα site.

Extra tip2: Κάπως πρέπει να βγάλουν λεφτά κι’ αυτοί. Συνεπώς σε χρεώνουν ένα μικρό ποσό για τις υπηρεσίες τους. Εμείς έχουμε πληρώσει 2,00€ για δύο άτομα και 6,00€ για 5 άτομα.

Πως θα βρω φθηνό ξενοδοχείο

Ένας ακόμη παράγοντας για φθηνό ταξίδι, είναι η διαμονή. Γενικά στα ταξίδια μου προτιμώ να μένω σε ξενοδοχεία και όχι σε hostel ή διαμερίσματα που τα διαχειρίζονται ιδιώτες. Γι’ αυτό το λόγο είμαι fan της Booking.

Πως όμως βρίσκω φθηνά ξενοδοχεία για τις πόλεις που θέλω, ακόμα και όταν πρόκειται για high season περίοδο;

Επειδή κάνω πολλά ταξίδια το χρόνο, δεν μπορώ να δίνω μια περιουσία στα ταξίδια, όχι ότι αλλιώς θα την έδινα… Αλλά τώρα ένα παραπάνω.

Αυτό που κάνω λοιπόν, είναι να σκέφτομαι τον προορισμό που θέλω να επισκεφθώ πολύ νωρίτερα. Για παράδειγμα, εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι θέλω να πάω στο καρναβάλι της Βενετίας, αλλά πάντα όταν έρχεται η στιγμή και κοιτάζω για ξενοδοχεία – δύο και τρεις μήνες πριν – οι τιμές είναι απλησίαστες.

Γι’ αυτό το λόγο φέτος, έκλεισα το ξενοδοχείο μου, μόλις τελείωσε το περσυνό καρναβάλι. Ναι! Ένα χρόνο πριν! Από εκεί που έβρισκα όλα τα ξενοδοχεία στα 150,00€ τη βραδιά, τώρα έχω ξενοδοχείο για 5 βράδια με 280,00€.

Σε πολλούς αυτό μπορεί να φανεί περίεργο, καθώς ποιος μπορεί να κανονίσει ένα ταξίδι ένα χρόνο πριν. Αν το καλοσκεφθείς όμως, δεν έχεις τίποτα να χάσεις… Κλείνεις ένα ξενοδοχείο με δωρεάν ακύρωση και δεν πληρώνεις ούτε ένα ευρώ. Αν τα σχέδια σου αλλάξουν απλά το ακυρώνεις μέχρι και ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

πως θα κάνω φθηνό ταξίδι

Πως να μετακινηθώ φθηνά σε ένα ταξίδι

Αρχικά να πούμε, ότι στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις τα κυριότερα αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα γύρω από την παλιά πόλη. Άρα:

Μείνε κοντά στο κέντρο

Τις περισσότερες φορές το να κλείσεις ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο μπορεί να είναι πιο ακριβό απ’ ότι να πας πιο μακριά. Ανάλογα την πόλη όμως, εγώ θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τις τιμές των εισιτηρίων που θα χρειαστεί να κόψεις, γιατί στο τέλος μπορεί να βγαίνει μία η άλλη.

Νοίκιασε ποδήλατο

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις (βλ. Βιέννη) διαθέτουν τα δικά τους ποδήλατα, που μπορείς να τα νοικιάσεις μέσω εφαρμογής.

Αυτά τα ποδήλατα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και συνήθως σε χρεώνουν 1,00€ για την εγγραφή και μετά σου προσφέρουν κάθε φορά την πρώτη μισή ώρα δωρεάν. Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάζεις ποδήλατο κάθε μισή ώρα και θα δεις όλη την πόλη με μόνο 1,00€.

Βγάλε την κάρτα της πόλης

Αυτή η επιλογή σε συμφέρει μόνο αν θες να επισκεφθείς και μερικά από τα μουσεία την πόλης.

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν αυτή την κάρτα η οποία σου προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα και έκπτωση ή δωρεάν είσοδο σε κάποια μουσεία.

Αν δεν θες να επισκεφθείς μουσεία, δεν σε συμφέρει, γιατί είναι πιο ακριβή απ’ ότι το ημερήσιο εισιτήριο για τα μέσα.

Extra tip: Πριν την κλείσεις δες ότι σου προσφέρει έκπτωση για το μουσείο που σε ενδιαφέρει.

Group ticket

Αν είστε μεγάλη παρέα ελέγξτε την επιλογή του group ticket. Συνήθως ισχύει από 5 άτομα και πάνω και έχει μια πολύ καλή έκπτωση.

Πως να φάω φθηνά σε ένα ταξίδι

Οι περισσότεροι οδηγοί σίγουρα προτείνουν να μαγειρεύεις μόνος σου το φαγητό σου ή να ψωνίζεις από το σούπερ. Εγώ δεν είμαι υπέρ αυτού… Έχω έρθει για διακοπές στην Ιταλία για να δοκιμάσω τοπικά πιάτα όχι να τρώω αυτά που τρώω και στο σπίτι.

Τι κάνω λοιπόν… Ανοίγω το google maps, κάτω από την αναζήτηση υπάρχει ένα κουμπί που λέει εστιατόρια, το πατάω! Τώρα μπορώ να δω όλα τα εστιατόρια της πόλης και να παίξω με τα φίλτρα. Εγώ συνήθως βάζω βαθμολογία από 4,5 αστέρια και τιμή €. Έτσι βρίσκω τα καλύτερα και οικονομικότερα εστιατόρια που υπάρχουν στην πόλη.

google maps για φθηνό ταξίδι

Επέλεξε προορισμούς που δεν έχουν ευρώ

Γενικά οι προορισμοί που δεν έχουν ευρώ, όπως η Πολωνία, είναι πιο οικονομικοί για εμάς. Ένα ταξίδι σε μία από αυτές τις χώρες μπορεί να σου κοστίσει μέχρι και τα μισά λεφτά από ότι σε μια χώρα όπως η Γερμανία ή η Δανία.

Ελπίζω να βρήκες κάποιες από τις παραπάνω πληροφορίες ενδιαφέρουσες και να κάνεις ένα όντως φθηνό ταξίδι. Αν δοκίμασες κάτι από τα παραπάνω θα χαρώ να δω την άποψή σου στα σχόλια! Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλής και ταξιδέψτε!


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! 22

Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα