Το Αμμάν από ψηλά και φάινεται και το αρχαίο Ρωμαικό αμφιθέατρο

Αν ετοιμάζεις ταξίδι στην Ιορδανία τότε σίγουρα θα αφιερώσεις έστω μια μέρα στην πρωτεύουσά της, το Αμμάν.

Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλα όσα αξίζει να δεις, αλλά και όσα δεν πρέπει να κάνεις όσο βρίσκεσαι εκεί.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Αραβικά 🇯🇴

a Νόμισμα: Δηνάριο Ιορδανίας (JOD)

o Έγγραφα: Διαβατήριο

o Roaming: Θα πρέπει να αγοράσεις τοπική Sim ή e-Sim από εδώ

Αν θες να γνωρίσεις την Ιορδανία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσω στο Αμμάν

Το Αμμάν είναι μια πόλη που δεν έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά είναι πιο πολύ για να ζήσεις το vibe, να φας καλά και να γνωρίσεις την κουλτούρα και τη νοοτροπία της χώρας.

Ακρόπολη του Αμμάν - Amman Citadel

Η Ακρόπολη του Αμμάν βρίσκεται σε ένα λόφο στο κέντρο της πόλης για περισσότερο από 2.000 χρόνια. Χρονολογείται στη Ρωμαϊκή περίοδο και προβάλει το παρελθόν της πόλης.

Σε αυτήν θα βρεις αξιόλογα ορόσημα όπως ο Ναός του Ηρακλή, το Παλάτι των Ομαγιάδων και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιορδάνη. Επίσης, προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο.

Extra tip: Η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείς την ακρόπολη του Αμμάν είναι στο ηλιοβασίλεμα.

open-label Ωράριο λειτουργίας: Είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ.

Η είσοδος κοστίζει 3 JOD, αλλά είναι δωρεάν με το Jordan pass.

Ζευγάρι κρατιέται από το χέρι και περπατάει στην Ιορδανία

“Τα χρώματα την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι τέλεια”

ζευγάρι κρατιέται από το χέρι στην κορυφή του Αμφιθέατρου του Αμμάν στην Ιορδανία

“Εμείς βρισκόμαστε κάπου στη μέση και ήδη είμαστε πολύ ψηλά”

Αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο

Σε μικρή απόσταση από την Ακρόπολη του Αμμάν, βρίσκεται το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, που χρονολογείται κάπου στον 2ο αιώνα μ.Χ.. Το αμφιθέατρο έχει χωρητικότητα 6000 ατόμων, καθιστώντας το το μεγαλύτερο θέατρο από την περίοδο της Ρωμαϊκής Φιλαδέλφειας (παλιό όνομα του Αμμάν) στην Ιορδανία. Σήμερα ο χώρος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για συναυλίες και εκδηλώσεις κατά καιρούς.

Extra tip: Αξίζει να ανέβεις στην κορυφή του αμφιθέατρου για την μοναδική θέα, αλλά να είσαι πολύ προσεκτικός καθώς τα σκαλοπάτια γλιστράνε πάρα πολύ!

open-label Ωράριο λειτουργίας: Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. και Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 10:00 μ.μ

Η είσοδος κοστίζει 2 JOD, αλλά είναι δωρεάν με το Jordan pass.

Τζαμί του βασιλιά ABDULLAH I

Το Τζαμί του Βασιλιά Αμπντουλάχ Ι βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τα δύο προηγούμενα αξιοθέατα και το κέντρο της πόλης, αλλά είναι κοντά στο σύγχρονο νέο κέντρο του Αμμάν.

Το τζαμί διαθέτει έναν εντυπωσιακό μπλε τρούλο 35 μέτρων που ξεχωρίζει πάνω από τις χαμηλές στέγες του Αμμάν. Ολοκληρώθηκε το 1989 από τον βασιλιά Χουσεΐν προς τιμήν του παππού του. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Αμμάν με χωρητικότητα έως και 10.000 ατόμων – 7.000 στο εσωτερικό και 3.000 στην αυλή. Επίσης, υπάρχει ένα μικρό τμήμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 γυναίκες.

Extra tip: Αν θες να μπεις μέσα θα πρέπει να είσαι σεμνά ντυμένος, μακρυά παντελόνια κάτω από το γόνατο για τους άντρες και για τις γυναίκες, μακρυά ρούχα που να καλύβουν χέρια πόδια και μαντήλι στο κεφάλι να καλύπτει τα μαλλιά.

open-label Ωράριο λειτουργίας: Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 3:20 π.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ. και Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 10:00 μ.μ

τζαμι με μπλε τρούλο/ οροφή και γύρω του σπίτια και πολυκατοικίες στο Αμμάν, στην Ιορδανία

“Εμείς δεν μπήκαμε μέσα γιατί δεν είχαμε αρκετό χρόνο”

Η είσοδος για τους μη Μουσουλμάνους κοστίζει 2 JOD, κάπως ασυνήθιστο για τζαμί. Συνήθως δεν σου επιτρέπουν καθόλου την είσοδο, όπως στο Μαρόκο, ή είναι εντελώς δωρεάν όπως στην Κωνσταντινούπολη.

Τι να κάνω στο Αμμάν

Κάνε ψώνια σε ένα από τα Souq της πόλης

Η λέξη Souq ή Souk σημαίνει αγορά στα Αραβικά και το κέντρο του Αμμάν είναι γεμάτο από αυτά. Ολόκληρο το Downtown θα το χαρακτήριζα ως ένα παζάρι. Προετοιμάσου για ένα χάος, γεμάτο φωνές, μυρωδιές – κάποιες καλές και κάποιες όχι – και πολύ εξωστρέφεια. Μόλις ξεπεράσεις το σοκ, είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ!

Οι τρεις πιο διάσημες αγορές στο Αμμάν είναι το Souk Mango, το Gold Souk και το Souk El-Khodra και όλα βρίσκονται στο κέντρο σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Το Souk Mango είναι η πιο παλιά αγορά στο Αμμάν και εδώ θα βρεις πολλά γυναικεία ενδύματα και αρωματοπωλεία – μην παραλείψεις να φτιάξεις το δικό σου άρωμα στο Αμμάν.

Το Souk El-Khodra είναι περισσότερο για τους ντόπιους. Από εδώ αγοράζουν καθημερινά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, κρέας, μπαχαρικά κ.λπ. Περιπλανήσου στα στενά σοκάκια πίσω από το Τζαμί Grand Husseini, το οποίο είναι ένα άλλο υπέροχο μέρος για να επισκεφτείς όταν επισκέπτεσαι τα αξιοθέατα του Αμμάν. Οι πωλητές της αγοράς ήταν πολύ φιλικοί και πολλοί από αυτούς μου πρότειναν να δοκιμάσω τα προϊόντα τους χωρίς να με πιέσουν να αγοράσω.

Το Gold Souk βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Souk Mango και είναι πολλά μικρά μαγαζιά που πουλούν χρυσά κοσμήματα. Αν σκοπεύεις να κάνεις τέτοιες αγορές, θα ήθελες να γνωρίζεις ότι τα κοσμήματα στην Μέση ανατολή έχουν περιεκτικότητα 18 ή 21 καράτια σε αντίθεση με την Ευρώπη και την Αμερική που έχουν 14 ή 18 καράτια. Οι τιμές που σου λένε αρχικά είναι εξωφρενικές, αλλά με ένα καλό παζάρι, μπορείς να αγοράσεις κοσμήματα σε πολύ καλή τιμή.

μαγαζιά που πουλάνε χρυσαφικά στο Αμμάν

“Την Παρασκευή τα περισσότερα από αυτά θα είναι κλειστά”

Ανακάλυψε τη σκηνή τέχνης του Αμμάν

Το Baladk Street Art Festival, που ξεκίνησε από ένα τοπικό θέατρο το 2013, στηρίζει το Street art στο Αμμάν. Κάθε Απρίλιο / Μάιο, συγκεντρώνει καλλιτέχνες, οργανισμούς και την κοινότητα για να προωθήσουν τα κοινωνικο-πολιτιστικά οφέλη της τέχνης, καθώς και να αναθέσουν νέες τοιχογραφίες.

Σίγουρα θα δεις πολλά από αυτά τα έργα καθώς περπατάς στους δρόμους του Αμμάν, αλλά αν θέλεις να τα εξερευνήσεις περαιτέρω μπορείς να συμβουλευτείς αυτό τον χάρτη με τα έργα τέχνης που βρίσκονται στους δρόμους του Αμμάν.

Δωρεάν ξενάγηση με τα πόδια

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να γνωρίζεις την πόλη που επισκέπτεσαι μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου οδηγού. Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σου στο Αμμάν, αξίζει να κάνεις μία από αυτές τις δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη και να γνωρίσεις την ιστορία, τις γεύσεις και την κουλτούρα τους.

Αν δεν σε βολεύουν οι ώρες της δωρεάν ξενάγησης, μπορείς να κλείσεις αυτή την ιδιωτική περιήγηση στα αξιοθέατα με Αγγλόφωνο οδηγό.

τοιχογραφία ενός ανθρώπου σε ένα τοίχο στο Αμμάν

“Ένα από τα πολλά έργα τέχνης”

Πως θα μετακινηθώ στο Αμμάν

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείς στο Αμμάν είναι με ταξί ή Uber. Είναι ένας τρόπος που δεν τον προτείνω ποτέ, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι ο καλύτερος. Η ζέστη είναι ανυπόφορη – ακόμα και τον Οκτώβρη που πήγαμε εμείς – και η πόλη είναι γεμάτη ανηφόρες και κατηφόρες πράγματα που κάνουν την εξερεύνηση με τα πόδια αδύνατη.

Επίσης, τα ταξί είναι αρκετά οικονομικά και εύχρηστα στο Αμμάν. Ωστόσο επειδή πολλές φορές μπορεί να θελήσουν να εξαπατήσουν τους τουρίστες, προσθέτοντας κρυφές χρεώσεις ή έξτρα υπηρεσίες, προτίμησε τα Uber που ξέρεις εξαρχής τι θα πληρώσεις και όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω κάρτας.

Εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις αυτήν την μεταφορά προς το αεροδρόμιο, την Πέτρα ή την Νεκρά θάλασσα.

Extra tip: Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου στο Αμμάν, αλλά θέλεις να δεις όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, μπορείς να κλείσεις αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό που θα σε πάει σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Δημόσια συγκοινωνία - λεωφορεία για τις μετακινήσεις στο Αμμάν

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης στην Ιορδανία, μετά τα ταξί, είναι τα λεωφορεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι δεκαπέντε ή δεκαοκτώ θέσεων και τα δρομολόγια είναι σπάνια σε λειτουργία, τα λεωφορεία τείνουν να αναχωρούν μόνο όταν είναι γεμάτα. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν καθορισμένες στάσεις, σταματούν όπου τους υποδείξεις.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του λεωφορείου στο Αμμάν;

Το λεωφορείο στο Αμμάν είναι πάρα πολύ οικονομικό. Στο Hostel που μείναμε (δες παρακάτω) είχε τιμές για πολλά δρομολόγια που ξεκινούσαν από το Αμμάν και πήγαιναν σε άλλες πόλεις.

Ενδεικτικά μερικές από αυτές:

Το λεωφορείο από το Αμμάν για το Wadi Musa (Πέτρα), από το Νότιο σταθμό λεωφορείων κοστίζει 7 JOD.
Το λεωφορείο από το Αμμάν προς την Μάνταμπα, από το Βόρειο σταθμό λεωφορείων κοστίζει 1 JOD.
Το λεωφορείο από το Αμμάν προς την Άκαμπα, από το Νότιο σταθμό λεωφορείων κοστίζει 7 JOD.
Το λεωφορείο από το Αμμάν προς το As-Salt, από το Βόρειο σταθμό λεωφορείων κοστίζει 0,40 JOD.
Το λεωφορείο από το Αμμάν προς την Jerash, από το Βόρειο σταθμό λεωφορείων κοστίζει 1 JOD.
λεωφορείο δημόσιας συγκοινωνίας στο Αμμάν, φορτωμένο με πράγματα στην οροφή

“Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε λεωφορείο για καμία από τις μετακινήσεις μας”

Πως αγοράζω εισιτήριο για τα λεωφορεία στο Αμμάν;

Για να βγάλεις εισιτήριο για τα λεωφορεία στο Αμμάν, υπάρχουν δύο τρόποι. Αρχικά μπορείς να πάρεις μια προπληρωμένη κάρτα από οποιοδήποτε από τα σημεία πώλησης ή τους κεντρικούς σταθμούς λεωφορείων. Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις ένα εφάπαξ εισιτήριο με QR code μέσω της εφαρμογής Amman Bus.

Εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά εισιτηρίων για τα λεωφορεία στο Αμμαν.

Που να φάω στο Αμμάν

Το Αμμάν είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσεις το Ιορδανικό φαγητό καθώς υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά με μια τεράστια ποικιλία από πιάτα σε διαφορετικά εύρη τιμών.

Hashem Restaurant Down Town

Δεν υπήρχε βίντεο στο YouTube που να είδα, δεν υπάρχει blog post που να διάβασα και να μην έλεγε να επισκεφτούμε αυτό το μαγαζί για φαγητό. Ακόμα και ο ουμπεράς μας το σύστησε. Είναι ένα μαγαζί στο κέντρο του Αμμάν με παραδοσιακά Ιορδανικά πιάτα και πολύ καλές τιμέ, αλλά δεν ενθουσιάστηκα κιόλας. Βέβαια, μπορεί να φταίει ότι ήταν η πρώτη μας μέρα στην Ιορδανία και δεν ξέραμε ακόμα τι να φάμε.

Αν θες ξι εσύ να το επισκεφτείς, απλά πας στο μαγαζί και διαλέξεις ένα τραπέζι, στη συνέχεια έρχεται ο σερβιτόρος και σου αφήνει ένα χαρτί και ένα στυλό, όπως τα Ελληνικά μεζεδοπωλεία και πρέπει να συμπληρώσεις μόνος σου τα πιάτα που θες και την ποσότητα. Πάνω δεν αναγράφονται τιμές, αλλά μην αγχώνεσαι… είναι όλα πολύ φθηνά. Εμείς για τρία πιάτα και ένα τσάι πληρώσαμε 15 JOD.

ιορδανικό φαγητό σε πιάτα σε εστιατόριο στο Αμμάν

“Το πρώτο μας γεύμα στο Αμμάν”

πλαστικό πιάτο με κιουνεφέ στο βάθος το ρωμαικό αμφιθέατρο του Αμμάν

“Εξαιρετικό!”

Hajj Mahmoud Habiba and his sons Sweets

Δεν γίνεται να φύγεις από το Αμμάν και να μην έχεις δοκιμάσει αυτό το εξαιρετικό κιουνεφέ. Αν έχεις πάει Κωνσταντινούπολη, πολύ πιθανό να έχεις δοκιμάσει και εκεί, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση! Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο και πιο σιροπιαστό. Αυτό το μαγαζί είναι πάνω από 70 χρόνια στο Αμμάν και είναι το αγαπημένο των ντόπιων. Θα το καταλάβεις σίγουρα όταν βρεθείς εκεί, καθώς η ουρά για να παραγγείλεις είναι πολύ μεγάλη.

Αφού στηθείς στην ουρά, όταν έρθει η σειρά σου λες τι θέλεις και πληρώνεις στο κιόσκι στην είσοδο. Εμείς ζητήσαμε ένα μικρό κιουνεφέ και ήταν αρκετό για δύο άτομα. Στη συνέχεια δίνεις το χαρτάκι σου στα άτομα που είναι πίσω από τον πάγκο και σου ετοιμάζουν αυτό που έχεις ζητήσει. Εμείς για ένα μικρό κομμάτι κιουνεφέ (που είναι αυτό της φωτογραφίας) πληρώσαμε 0,75 JOD.

C. Ling Rooftop

Το C. Ling Rooftop βρίσκεται στο Rainbow street και είναι ένα από τα πιο ωραία μαγαζιά στο Αμμάν για να πιείς ένα κοκτέιλ. Είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά που βρήκαμε και πουλάνε αλκοόλ και είναι λιγάκι τσιμπημένο, αλλά γι’ αυτό φταίει η υψηλή φορολογία που έχει το αλκοόλ στην Ιορδανία. Το μαγαζί, προσφέρει επίσης και φαγητό και έχει δύο ακόμα χώρους που είναι σαν μπαράκια ο ένας με live μουσική (όχι Ιορδανική) και ο άλλος με Dj.

τραπέζια και φανάράκια φωτισμένα τη νύχτα σε rooftop bar στο Αμμάν

“Πολύ ατμοσφαιρικό μαγαζί για κοκτέιλ”

πολύχρωμα φανάρια κρεμασμένα πάνω από δρόμο του Αμμάν

“Πολύ ζωντανό μέρος”

Νυχτερινή ζωή στο Αμμάν

Η οδός Rainbow Street  είναι ένα πολύ πιο χαλαρό μέρος για τους τουρίστες ώστε να ξεφύγουν από την χαοτική κίνηση του Downtown του Αμμάν. Εδώ υπάρχουν πολλά μπαρ, καφέ και εστιατόρια που την καθιστούν το νούμερο ένα μέρος για να επισκεφτείτε στο Αμμάν αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή και διασκέδαση.

Extra tip: Δεν θα σου πρότεινα να επισκεφτείς το Rainbow Street κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς δεν γίνονται και πολλά τότε. Η γειτονιά Lweibdeh έχει ωραία καφέ και μέρη για μεσημεριανό φαγητό.

Που να μείνω στο Αμμάν

Πάντα το καλύτερο μέρος για να μείνεις σε όλες τις πόλεις που επισκέπτεσαι και θες να τις εξερευνήσεις, είναι το κέντρο. Εμείς μείναμε στο Carob Hostel, ένα τέλειο hostel με ιδιωτικό δωμάτιο, 24ωρη ρεσεψιόν και ιδανική τοποθεσία. Το προσωπικό ήταν πολύ φιλικό και είχαν πολλές παροχές για solo travelers, αλλά και για εκδρομές και δραστηριότητες από και στο Αμμάν.

Extra tip: Αν κλείσεις να μείνεις σε αυτό το hostel ή και σε κάποιο άλλο, πάρε μαζί σου μια πετσέτα για μπάνιο, γιατί στα hostel δεν σου την παρέχουν δωρεάν. Σε αυτό το hostel που μείναμε εμείς έκανε 1 JOD.

Ιδανική εποχή να επισκεφτώ το Αμμάν

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς το Αμμάν και γενικότερα την Ιορδανία, είναι το Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και από Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Τότε οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, αλλά όχι ανυπόφορες και όλες οι μέρες είναι με ήλιο.

Πόσες μέρες θέλω στο Αμμάν

Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις περιορισμένο χρόνο για το ταξίδι σου, σε μια μέρα προλαβαίνεις να δεις όλα τα αξιοθέατα στο Αμμάν. Αν θέλεις όμως να κάνεις μια ξενάγηση αυτό τότε θα σου πάρει περισσότερο χρόνο και ίσως χρειαστεί να μείνεις για δύο μέρες.

Ημερήσιες εκδρομές από το Αμμάν

παραδοσιακό χωριό στην Ιορδανία τραβηγμένο από μακριά

“Πολύ όμορφο και προσεγμένο χωριό”

Ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν στο As-Salt

Το χωριό As-Salt βρίσκεται 30 χλμ. έξω από το κέντρο της πόλης του Αμμάν και είναι μία από τις νεότερες προσθήκες στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα γοητευτικά στενά δρομάκια, τα πολλά τζαμιά και οι εκκλησίες, τα συναρπαστικά ιστορικά κτίρια και η εκπληκτική θέα κάνουν αυτό το χωριό ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς κοντά στο Αμμάν.

Extra tip: Εμείς φάγαμε πολύ καλό Ιορδανικό φαγητό και οικονομικό στο Beit Ali.

Ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν στην Jerash

Η Jerash είναι μια αρχαί Ελληνική πόλη που βρίσκεται 50 χλμ. μακριά από το Αμμάν, γεγονός που την καθιστά την τέλεια ημερήσια εκδρομή. Δεδομένου ότι η Jerash έχει φανταστικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, ανήκει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ονομάζεται επίσης Αρχαίος Τόπος Συνάντησης Ανατολής και Δύσης.

ζευγάρι χορεύει σε αρχαία ερείπια στην Ιορδανία

“Πήγαινε νωρίς γιατί έχει πολύ ζέστη και καθόλου σκιές”

κορίτσι που φοράει κόκκινο φόρεμα κάθεται σε κόκκινο χαλί μπροστά από την Πέτρα στην Ιορδανία

“Δεν θα σου συνηστούσα να κάνεις ολοήμερη στην Πέτρα”

Ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν στην Πέτρα

Ο κυριότερος λόγος που επισκέπτεσαι την Ιορδανία είναι σίγουρα η Πέτρα. Αν και δεν θεωρώ καλή επιλογή να κάνεις μια ολοήμερη εκδρομή στην Πέτρα από το Αμμάν, γιατί αφού έχεις φτάσει ως εκεί πήγαινε και μέχρι την έρημο του Wadi Rum. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο αυτή η ημερήσια εκδρομή είναι εφικτή και μπορείς να κλείσεις μια οργανωμένη εκδρομή από εδώ.

Ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν στην Madaba

Η Madaba είναι μια ιστορική πόλη που αναφέρεται πολλές φορές στη Βίβλο και είναι γνωστή για τα ψηφιδωτά της . Αξίζει να την επισκεφτείς για να δεις τον περίφημο ψηφιδωτό χάρτη της Γης της Επαγγελίας του 6ου αιώνα. Επίσης, η Madaba είναι μια χριστιανική πόλη και υπάρχουν πολλές καθολικές, ελληνορθόδοξες και βυζαντινές εκκλησίες που μπορείς να επισκεφτείς.

Extra tip: Ο χάρτης δεν περιλαμβάνεται στο Jordan pass και κοστίζει 3 JOD.

μωσαικός χάρτης στη Μάνταμπα

“Ο χάρτης της Μάνταμπα”

Ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν στην Dead Sea

Η Νεκρά θάλασσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να δει κανείς στην Ιορδανία και αποτελεί την τέλεια ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν. Μπορείς να πας με δημόσιο λεωφορείο ή ακόμα και με ταξί καθώς δεν είναι και πολύ μακριά.

κορίτσι επιπλέει στη Νεκρά θάλασσα στην Ιορδανία και διαβάζει περιοδικό

“Πολύ μοναδική εμπειρία”

Budget

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 103€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που θες να πας. Εναλλακτικά μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από 20€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο. Βρες εδώ μέρη για φαγητό.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις Sim από το αεροδρόμιο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Οι Παρασκευές είναι σαν τις δικές μας Κυριακές και πολλά μαγαζιά είναι κλειστά.
Την ώρα της προσευχής πολλά πράγματα πηγαίνουν πιο αργά και θα πρέπει να έχεις υπομονή.
Οι άνθρωποι στο Αμμάν είναι πολύ ευγενικοί.
Μην οδηγήσεις στο Αμμάν. Η κίνηση είναι υπερβολική, οι δρόμοι χαοτικοί και το parking ανύπαρκτο.
Θα χρειαστείς πολλά cash στο Αμμάν και ειδικότερα στην Ιορδανία.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο τέλεια όσο πέρασα κι εγώ στο Αμμάν. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα