καταρράκτης στην Ισλανδία

Καλώς ήρθες στην Ισλανδία, ένα μέρος όπου η φύση παίρνει το κέντρο της προσοχής.

Από τους θερμοπίδακες και τους πολυάριθμους καταρράκτες μέχρι τις θερμές πηγές και τους μαγευτικούς παγετώνες, η Ισλανδία είναι ένας επίγειος παράδεισος για όσους αγαπούν την υπαίθρου και όχι μόνο.

Η χώρα της φωτιάς και του πάγου δεν είναι όμως μόνο τα μαγευτικά τοπία της, είναι επίσης οι ντόπιοι, οι μοναδικές τοπικές λιχουδιές η βαθιά ιστορία της και η πλούσια κληρονομιά της.

Σε αυτό το post, θα βρεις τα σημαντικότερα σημεία που αξίζει να επισκεφτείς σε αυτό το μαγευτικό νησιωτικό έθνος του Βόρειου Ατλαντικού, και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ισλανδικά 🇮🇸

a Νόμισμα: Ισλανδική κορόνα (ISK)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ισλανδία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνεις στην Ισλανδία

Για να μην μπερδευτείς, παρακάτω θα βρεις έναν χάρτη που έφτιαξα με όλα τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις και μερικά μέρη που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Πως να χρησιμοποιήσεις αυτό τον χάρτη: Κάνε κλικ στην καρτέλα που βίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του χάρτη για να σου προβάλει τα sections (αξιοθέατα και άλλα χρήσιμα μέρη). Μπορείς να κάνεις κλικ στα κόκκινα τσεκ για απόκρυψη ή εμφάνιση του κάθε section. Έαν κάνεις κλικ στα εικονίδια στον χάρτη, μπορείς να λάβεις περισσότερες πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Εάν κάνεις κλικ στο αστέρι που βρίσκεται δίπλα από τον τίτλο του χάρτη, αυτός θα προστεθεί στο λογαριασμό σου στο Google maps. Για να τον ανοίξεις στο κινητό σου, άνοιξε την εφαρμογή google maps → μενού → τα μέρη σας → χάρτες και θα τον δεις εκεί.

Κάνε ένα οδικό ταξίδι στον περιφερειακό δρόμο (Ring road)

Ο περιφερειακός δρόμος ή αλλιώς Ring road, είναι μια διαδρομή 1.332 χλμ και μπορείς να τον κάνεις μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Ωστόσο, αν θες να δεις όλα τα αξιοθέατα που περνάς θα χρειαστείς από 7 – 10 μέρες ανάλογα με τις στάσεις που θα κάνεις και το χρόνο που θα αφιερώνεις στο τιμόνι.

Κατά μήκος του Ring road θα βρεις πολλά από τα αξιοθέατα που θα διαβάσεις σε αυτό το ποστ.

Extra tip: Αν θες να κάνεις αυτή τη διαδρομή, καλύτερη εποχή είναι μεταξύ Μάη με Σεπτέμβρη. Τότε οι μέρες είναι μεγαλύτερες και ο καιρός καλύτερος. Αν επιλέξεις να το κάνεις Χειμώνα θα πρέπει να νοικιάσεις 4×4 όχημα και να έχεις εμπειρία οδήγησης σε χιόνι και πάγο.

χάρτης με τον περιφερειακό δρόμο στην Ισλανδία

“Ο περιφερειακός δρόμος της Ισλανδίας”

Το golden circle

Το Golden Circle είναι μία από τις πιο δημοφιλής διαδρομές στην Ισλανδία, γιατί πολλοί επιλέγουν να το κάνουν και ως μια ημερήσια εκδρομή από το Ρέικιαβικ.

Είναι μια διαδρομή 300 χλμ που ενώνει μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ισλανδία, όπως το Gullfoss, τη γεωθερμική περιοχή Geysir και το εθνικό πάρκο Thingvellir. ΑΥτή τη διαδρομή μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας είτε να κλείσεις μια οργανωμένη από εδώ.

το Golden circle στην Ισλανδία

“Το Golden circle με όλες τις στάσεις”

Κυνήγησε το Βόρειο Σέλας

Το Βόρειο Σέλας ή Aurora Borealis είναι εμφανές στην Ισλανδία από το τέλη Αυγούστου έως τον Απρίλιο. Μπορείς να το δεις ακόμα και από το Ρέικιαβικ, αλλά η φωτορύπανση δεν αφαιρεί μέρος της ζωντάνιας και του χρώματός του.

Extra tip: Το καλύτερο είναι να απομακρυνθείς αρκετά από την πόλη και να το δεις από το golden Circle ή από τον Ring Road.

Αν δεν έχεις αμάξι, αλλά θέλεις να δεις τα χρώματα να χορεύουν στον ουρανό, τότε μπορείς να κλείσεις μια ξενάγηση όπως αυτή.

Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο είναι αδύνατον να δεις το Βόρειο Σέλας, καθώς ο ήλιος δύει για λίγες ώρες και δεν νυχτώνει ποτέ.

βόρειο σέλας στην Ισλανδία

“Το καλοκαίρι δεν είναι ορατό το Βόρειο Σέλας γιατί δεν νυχτώνει ποτέ”

Πήγαινε σε όσους περισσότερους καταρράκτες μπορείς στο Waterfall Way

Ο Skogafoss είναι ένας καταπληκτικός καταρράκτης για να δεις, αλλά αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι μπορείς να κάνεις πεζοπορία δίπλα σε αυτόν και να δεις άλλους 25.

Για να δεις όλους τους καταρράκτες θα πρέπει να περπατήσεις 16χλμ (με την επιστροφή είναι τόσα) από το Skogafoss. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να περπατήσεις όλη την απόσταση και πως όταν είσαι έτοιμος γυρνάς πίσω.

ψήσιμο ψωμιού στο έδαφος

“Το πιο νόστιμο ψωμί που έχω φάει”

Ψήσε ένα ψωμί στο έδαφος

Στη λίμνη Laugarvatn έχει φτιαχτεί ένα εξαιρετικό σπα το Laugarvatn Fontana. Το σπα έχει μία φυσική πισίνα με νερό από τις πηγές που είναι μόνιμα στους 34 βαθμούς, δύο θερμαινόμενες πισίνες και τρεις σάουνες που ζεσταίνονται από τα νερά των πηγών.

Ο Siggi, ιδιοκτήτης του σπα, που μεγάλωσε σε αυτή την περιοχή, έμαθε από τη γιαγιά του την οικογενειακή τους συνταγή για ψήσιμο του ψωμιού στο έδαφος και πλέον κάνει ξεναγήσεις για να μπορέσεις κι εσύ να δεις πως γίνεται και φυσικά να δοκιμάσεις!

Βάζουν λοιπόν το ζυμάρι σε μία κατσαρόλα, την τυλίγουν καλά με μια μεμβράνη και τη θάβουν κάτω από το χώμα για 24 ώρες. Με την θερμοκρασία που έχει το έδαφος το ψωμί ψήνεται και είναι το απόλυτο σνακ για πριν το φαγητό.

Εμείς είχαμε την τύχη να το δοκιμάσουμε και με βούτυρο που παράγεται σε μια κοντινή φάρμα και με καπνιστό μπακαλιάρο που επίσης παράγεται εκεί κοντά και ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έφαγα στην Ισλανδία!

Εδώ μπορείς να κάνεις κράτηση αυτής της εμπειρίας, η οποία διεξάγεται καθημερινά στις 10:15, 11:45 και 14.30. Το εισιτήριο κοστίζει 2990ISK (περίπου 20€) και τα παιδιά από 0-12 συμμετέχουν δωρεάν.

Extra tip: Η ξενάγηση κρατάει περίπου 30 – 40 λεπτά και είναι κατά κύριο λόγω σε εξωτερικό χώρο. Συνεπώς ντύσου καλά.

Εδώ μπορείς να κάνεις κράτηση και για το σπα.

Περπάτησε σε ένα παγετώνα εκατό χιλιάδων ετών

Εμείς κλείσαμε αυτό το hiking σε παγετώνα μέσω του GetYourGuide και πραγματικά ήταν πολύ καλό.

Επειδή δεν είμαστε έμπειροι στην πεζοπορία και ειδικά σε παγετώνα επιλέξαμε αυτό με μικρό βαθμό δυσκολίας, γιατί θέλαμε πολύ να το κάνουμε. Η διαδικασία κράτησε περίπου τρεις ώρες και ήταν αρκετό, αν αναλογιστείς όλη την κούραση που θα έχεις τραβήξει τις προηγούμενες μέρες.

Ξεκινήσαμε από τα γραφεία τους όπου μας φόρεσαν κάποια ορειβατικά αξεσουάρ και μας έδωσαν κάποια άλλα. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε σε ένα λεωφορείο και πήγαμε κοντά στον παγετώνα όπου άρχισε και η πεζοπορία. Εμείς είχαμε για ξεναγό τον Marzin ο οποίος ήταν πολύ καλός και μας είπε πολλά πράγματα για την Ισλανδία.

Ο παγετώνας Vatnajokull είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγετώνας στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ισλανδία. Όλο το πόσιμο νερό της χώρας προέρχεται από αυτό τον παγετώνα, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν τον έχει αφήσει ανεπηρέαστο. Οι πάγοι έχουν ήδη υποχωρήσει κατά 750 τετραγωνικά χλμ από την αρχή του 21ου αιώνα και σύμφωνα με τους ερευνητές θα λιώσουν εντελώς σε 250 χρόνια από τώρα.

πεζοπορία σε παγετώνα στην Ισλανδία, mytravelgram.gr

“Πολύ μοναδική εμπειρία”

Άννα Τρακάδα στο blue lagoon στην Ισλανδία

“Σε κάποια σημεία το νερό ήταν τόσο ζεστό που καιγόσουν”

Επισκέψου το Blue Lagoon

Το Blue Lagoon είναι ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου και ένα από τα πιο διάσημα σπα, γνωστό για τα καταγάλανα νερά του.

Ήξερες όμως ότι δημιουργήθηκε «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός γεωθερμικού σταθμού παραγωγής ενέργειας το 1976; Το νερό που απελευθερώθηκε ήταν πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και σε συνδυασμό με το πεδίο λάβας που υπήρχε εκεί, είχε ως αποτέλεσμα αυτό το γαλάζιο χρώμα.

Το νερό αντλείται 2000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και αξιοποιείται μέσω γεωτρήσεων σε ένα κοντινό γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και ζεστού νερού για τις κοντινές κοινότητες.

Είναι τρελό ότι η γαλακτώδης μπλε απόχρωση της λίμνης οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο σχηματίζει μια λευκή λάσπη στον πυθμένα της λίμνης, η οποία είναι ιδανική για φυσική θεραπεία του δέρματος.

Πήγαινε σε ένα κυνήγι φαλαινών

Το καλοκαίρι μια από τις δραστηριότητες που συνίσταται στην Ισλανδία είναι το «κυνήγι φαλαινών». Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε αυτή την ξενάγηση από το Ρέικιαβικ. Μπορείς να κλείσεις και από άλλα μέρη της Ισλανδίας αν θες, αλλά εδώ το βρήκαμε πιο εύκολο.

Εμείς κλείσαμε από το sea trips την εμπειρία με το yacht γιατί ήταν πιο οικονομική από αυτή με το ταχύπλοο. Βέβαια όταν τελειώσαμε είπαμε πως έπρεπε να είχαμε επιλέξει εκείνη.

Η ξενάγηση κράτησε τρεις ώρες και δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν ακούσαμε για φάλαινες. Εμείς περιμέναμε να δούμε τεράστιες φάλαινες σαν φορτηγά να περνάνε δίπλα από το σκάφος, αλλά τελικά είδαμε φάλαινες λίγο μεγαλύτερες από δελφίνια στο βάθος, καθώς το πλοίο δεν μπορούσε να πάει πιο κοντά τους για να μην τις ενοχλήσει. Επίσης, δεν είδαμε τις φάλαινες παρά μόνο τις ουρές τους.

Extra tip: Πιστεύω ότι η περιπέτεια με το ταχύπλοο άξιζε περισσότερο τα χρήματά της γιατί ήταν αρκετά πιο διασκεδαστική η όλη εμπειρία, ακόμα και αν δεν έβλεπες καθόλου φάλαινες.

κυνήγι φαλαινών στην Ισλανδία

“Είχε πολύ κρύο αλλά το ευχαριστηθήκαμε”

Κάνε μια στάση στο Ρέικιαβικ

Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας και είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην Ισλανδία.

Η ιδιόμορφη αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα κτήρια και η τοπική κουζίνα θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα την Ισλανδική κουλτούρα.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις τι να κάνεις στο Ρέικιαβικ καθώς και που να φας.

δρόμος στο Ρέικιαβικ

“Πολύ όμορφη πόλη”

Περπάτησε πίσω από έναν καταρράκτη

Ο καταρράκτης Seljalandsfoss είναι ο μοναδικός στην Ισλανδία που μπορείς να περπατήσεις πίσω από αυτών. Είναι κάτι διαφορετικό και ο δρόμος για να πας από πίσω είναι πολύ βατός. Θα χρειαστείς όμως οπωσδήποτε αδιάβροχα παπούτσια και μπουφάν. Εγώ και που τα είχα αυτά, επειδή προσπάθησα να πάω πιο κοντά στο νερό που έπεφτε, βράχηκα πάρα πολύ.

Extra tip: Για να πας στον καταρράκτη πρέπει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο parking που είναι μπροστά από αυτόν και είναι επί πληρωμή. Η πληρωμή γίνεται σε μηχάνημα και πρέπει να βάλεις το χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου. Το κόστος είναι περίπου 6€, το οποίο μας φάνηκε αρκετά ακριβό για μια στάση 30’. Έτσι αφήσαμε το αμάξι σε ένα δωρεάν parking που βρισκόταν εκεί κοντά και περπατήσαμε μέχρι τον καταρράκτη. Θα βρεις το parking αυτό στο χάρτη παραπάνω.

καταρράκτης στην Ισλανδία

“Εδώ είμαι λίγο πριν βραχώ”

η Diamond-beach στην Ισλανδία

“Το καλοκαίρι δεν είχε πολλά κομμάτια πάγου”

Πήγαινε στην Diamond Beach

Αυτή η παραλία δεν λεγόταν πάντα «Diamond Beach», το όνομά της ήταν Breiðamerkursandur, αλλά πήρε το όνομα Diamond Beach από τα κομμάτια πάγου που αποσπώνται από τον κοντινό παγετώνα Jökulsárlón και η θάλασσα τα ξεβράζει στην ακτή. Η μαύρη άμμος και τα κομμάτια πάγου δημιουργούν μια διαμαντένια και μοναδική αίσθηση που αξίζει να δεις από κοντά.

Extra tip: Το καλοκαίρι που την επισκεφτήκαμε εμείς τα κομμάτια δεν ήταν ούτε πολλά, ούτε μεγάλα, όπως αυτά που πολύ πιθανόν θα έχεις δει στις φωτογραφίες.

Φάε σε ένα θερμοκήπιο

Στο Golden circle, ανάμεσα στo Geysir και τον Kerid Crater υπάρχει το Friðheimar. Ένα θερμοκήπιο που καλλιεργεί ντομάτες και στεγάζει και ένα πολύ όμορφο εστιατόριο.

Είναι πολύ διάσημο και η ουρά αναμονής είναι πολύ μεγάλη αν θέλεις να κάτσεις σε τραπέζι. Αν όμως θέλεις απλώς να πάρεις μια τοματόσουπα (εξαιρετική), μπορείς να κάτσεις στο μπαρ και να μην περιμένεις καθόλου.

Επίσης, η τιμή της τοματόσουπας διαφέρει αν κάτσεις στο μπαρ ή αν την φας στο τραπέζι. Αν την πάρεις στο μπαρ πληρώνεις 1230 ISK (περίπου 8,50€) για την σούπα και ένα ψωμί, ενώ αν κάτσεις στο τραπέζι, σου την χρεώνουν περίπου 14€, αλλά έχεις απεριόριστη σούπα και ψωμί.

Η μία κούπα είναι αρκετή για ένα άτομο και η διαφορά στην τιμή για το ίδιο πιάτο αρκετά μεγάλη, οπότε αν με ρωτάς, σίγουρα στο μπαρ!

τοματόσουπα στο Friðheimar στην Ισλανδία

“Εμένα μου άρεσε, ο Μπιλ δεν τρελάθηκε...”

Περπάτησε στο Φαράγγι Stuðlagil

Αυτό το φαράγγι βρίσκεται στην Ανατολική Ισλανδία κοντά στο Egilsstaðir. Εμείς δυστυχώς επειδή πήγαμε για λίγες μέρες δεν μπορέσαμε να φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά όποιος πήγε ας μας πει στα σχόλια αν άξιζε.

τα puffins στην Ισλανδία

“Μπορεί να τα δεις και μέσα στο νερό”

Δες Puffins

Τα Puffins είναι αποδημητικά πουλιά που θα τα βρεις στην Ισλανδία από το Μάιο έως τα μέσα Αυγούστου. Είναι πολύ όμορφα και αν είσαι εκεί αυτούς τους μήνες αξίζει να ψάξεις για μερικά μέρη όπου μπορείς να δεις τεράστιες αποικίες αυτών των πουλιών.

Η μεγαλύτερη αποικία φουσκωτών ζει στα νησιά Westman, ακριβώς έξω από τη νότια ακτή. Άλλα hot spots περιλαμβάνουν το Borgarfjörður Eystri , το φυσικό καταφύγιο Hornstrandir και τους βράχους Latrabjarg στα Westfjords και στην Αψίδα Dyrholaey στη νότια Ισλανδία.

Αν πάλι δεν έχεις το χρόνο για να κάνεις μια πεζοπορία για να δεις Puffins, μπορείς να κλείσεις μια ξενάγηση για παρακολούθηση Puffins με σκάφος.

Κάνε κατάδυση στο Silfra

Το Silfra είναι μια ρωγμή που έχει ανοίξει μεταξύ της βορειοαμερικανικής και της ευρασιατικής τεκτονικής πλάκας. Το νερό εδώ είναι πολύ παγωμένο, αλλά έχεις ορατότητα έως και 100 μέτρα, πράγμα πολύ ενδιαφέρον για όποιον ασχολείται με τις καταδύσεις.

Η Ισλανδία είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να κολυμπήσεις ανάμεσα σε δύο τεκτονικές πλάκες, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν τόσο θαρραλέα ώστε να βουτήξω στα παγωμένα νερά της Ισλανδίας.

Εδώ μπορείς να κλείσεις μια τέτοια κατάδυση. Αν είσαι πιστοποιημένος δύτης, μπορείς να βουτήξεις και μόνος σου, αλλά αν όχι, μπορείς μόνο με έμπειρες ομάδες.

μαύρη παραλία στην Ισλανδία

“Πολύ εντυπωσιακή και ήρεμη παραλία”

Πάρε άμμο από την Μαύρη Παραλία

Πολλές παραλίες της Ισλανδίας έχουν μαύρη άμμο, κάτι που είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Η μαύρη παραλία είναι εύκολη στο να την βρεις γιατί υπάρχει στο Google maps και δεν χρειάζεται πολύ περπάτημα για να φτάσεις σε αυτήν.

Δες το μεγάλο Geysir

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα στην Ισλανδία είναι οι θερμοπίδακες. Αυτοί οφείλονται στις ηφαιστειακές δραστηριότητες που συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια της γης.

Ο πιο γνωστός θερμοπίδακας είναι το Great Geysir ή μεγάλο Geysir. Αυτός ο θερμοπίδακας μπορεί να εκτοξεύσει το νερό έως και 70 μέτρα πάνω από τη γη και η θερμοκρασία του νερού φτάνει από 80 έως 100 βαθμούς. Η μυρωδιά εκεί ήταν λίγο ενοχλητική, αλλά οι «εκρήξεις» γινόντουσαν περίπου κάθε 10’ και δεν χρειάστηκε να μείνουμε εκεί για πολύ ώρα.

το μεγάλο Geysir

“Εγώ το είδα τρεις φορές και κάθε φορά είχε άλλη δύναμη”

ο κρατήρας kerid στην Ισλανδία

“Αν και στη φώτο δεν φαίνεται, το βάθος είναι πολύ μεγάλο.”

Πήγαινε στον κρατήρα Kerid

Ο κρατήρας Kerid αποτελεί μια τέλεια στάση στο Golden Circle. Ο κρατήρας είναι ένας ηφαιστειακός κρατήρας 3000 ετών που είναι γεμάτος με νερό. Το κοκκινωπό χρώμα του οφείλεται στα κοιτάσματα ορυκτών που βρίσκονται στο ηφαιστειακό έδαφος. Για να δεις τον κρατήρα πρέπει να πληρώσεις είσοδο περίπου 3€ ανά άτομο και μπορείς να κατεβείς μέχρι κάτω ή να περπατήσεις γύρω από αυτών.

Κάνε μια βουτιά σε φυσικές πηγές

Η Ισλανδία είναι γνωστή για τις φυσικές θερμές πηγές της. Ωστόσο, δεν μπορεί να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός αυτών γιατί ενδέχεται να μην έχουν καταγραφεί επίσημα, αλλά μπορεί να υπολογιστεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες.

Οι θερμές πηγές αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των Ισλανδών και παρέχουν σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον. Μερικές από τις πιο γνωστές φυσικές θερμές πηγές περιλαμβάνουν το Blue Lagoon, το Secret Lagoon, την πηγή Deildartunguhver, τις πηγές Reykjadalur, και πολλές άλλες.

θερμή πηγή με ξύλινη καλύβα δίπλα στην Ισλανδία

“Είναι η Hrunalaug Hot Spring”

campervan στην Ισλανδία mytravelgram.gr

“Το campervan είναι η καλύτερη επιλογή”

Πως θα μετακινηθώ στην Ισλανδία

Η μετακίνηση στην Ισλανδία δεν είναι εύκολη υπόθεση αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό. Η δημόσια συγκοινωνία δεν έχει συχνά δρομολόγια και ούτε καν πολλά. Συνεπώς η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη.

Εμείς νοικιάσαμε campervan γιατί ήταν αρκετά πιο οικονομικό από το να έχουμε και αμάξι και ξενοδοχείο και αρκετά πιο εύκολο στην οργάνωση. Διάβασε εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την ενοικίαση campervan στην Ισλανδία.

Πόσες μέρες χρειάζομαι στην Ισλανδία

Ανάλογα με το πόσα θες να δεις και να κάνεις θα πρέπει να καθοριστούν και οι μέρες σου. Οι περισσότεροι επισκέπτονται την Ισλανδία για 10 – 14 μέρες και λένε ότι αυτός είναι ο ιδανικός αριθμός ημερών για να τα δεις σχεδόν όλα με ένα μέτριο ρυθμό.

Εμείς πήγαμε για πέντε μέρες και νομίζω ότι μπορέσαμε να δούμε και να κάνουμε αρκετά. Σίγουρα θέλαμε κι άλλες μέρες για το υπόλοιπο νησί, γιατί είχαμε το χρόνο για να επισκεφτούμε και να εξερευνήσουμε μόνο το Νότιο τμήμα του νησιού. Επίσης, το πρόγραμμά μας ήταν λίγο πιεστικό καθώς ξεκινούσαμε 9 το πρωί και σταματούσαμε 9 το βράδυ, αλλά πάντα έτσι είναι τα προγράμματά μας.

Ιδανική εποχή να επισκεφτώ την Ισλανδία

Τώρα που διάβασες όλα τα παραπάνω σίγουρα έχεις αποφασίσει ποια από αυτά θες να δεις… Συνεπώς για το καθένα από αυτά υπάρχει και η κατάλληλη εποχή.

στον παγετώνα στην Ισλανδία η Άννα Τρακάδα

“Τελειώνοντας την ξενάγησή μας στο Glacier”

Budget

Η Ισλανδία είναι μια πολύ ακριβή χώρα, αλλά με σωστή οργάνωση μπορεί να γίνει ένα πιο οικονομικό ταξίδι.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 139€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και την απόσταση του ταξιδιού. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  180€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 18,00€ το πιάτο. Βρες εδώ μέρη για φαγητό.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις από το αεροδρόμιο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στα Ισλανδικά foss σημαίνει καταρράκτης και vik λιμάνι.
Η λέξη Viking δεν είναι επίθετο, αλλά ρήμα και περιγράφει τις λεηλασίες και τις κλοπές για τον βασιλιά.
Τα σούπερ μάρκετ μακριά από το Reikiavik είναι πιο ακριβά απ’ ότι στην ίδια την πόλη, γιατί χρεώνουν και τα έξοδα μεταφοράς μέχρι εκεί.
Δέχονται παντού κάρτες, ακόμα και τραπεζικές μεταφορές. Δεν χρειάζεσαι cash.
Κάνε τα ψώνια σου σε ένα εκπτωτικό σούπερ μάρκετ όπως το Bonus ή το Netto, είναι πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο καλά όσο πέρασα κι εγώ στην Ισλανδία. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές.  Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! 



Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment