γυναίκα χαμογελάει μπροστά από την επιγραφή του Λας Βέγκας

Η Αμερική είναι μια κλειστή χώρα και η είσοδος σε αυτήν δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο ή αδύνατον, αλλά υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν.

Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσεις πριν επισκεφτείς την Αμερική για τουρισμό και όλα τα χαρτιά που πρέπει να έχεις για την είσοδό σου σε αυτήν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Αγγλικά 🇺🇸

a Νόμισμα: Δολάριο $

o Έγγραφα: Διαβατήριο και ESTA

o Roaming: Πρέπει να αγοράσεις SIM και η καλύτερη λύση είναι αυτή η eSIM

Αν θες να γνωρίσεις την Αμερική μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πέρα από το διαβατήριο χρειάζομαι και κάτι άλλο για να ταξιδέψω στην Αμερική;

Έλληνες που επισκέπτονται την Αμερική πέρα από το διαβατήριο χρειάζονται και ένα έγγραφο που αντικαθιστά την VISA και λέγεται ESTA. Εδώ μπορείς να δεις το επίσημο site έκδοσης αυτής.

Extra tip: Φρόντισε το site να είναι όντως το επίσημο, γιατί υπάρχουν και πολλά που είναι απάτη.

Επίσης, το διαβατήριο σου θα πρέπει να είναι σε πλήρη ισχύ και να μην λήγει όσο θα βρίσκεσαι στην Αμερική.

Για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να ανατρέξεις σε αυτή τη σελίδα.

Κροατία έγγραφα, διαβατήρια

Χρειάζομαι VISA για την Αμερική;

Πλέον οι Έλληνες πολίτες (και όλοι οι Ευρωπαίοι), δεν χρειάζεται να εκδώσουν βίζα για να μεταβούν για τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι μια ηλεκτρονική αίτηση για έκδοση ESTA, η οποία εκδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

o

Εδώ μπορείς να ελέγξεις αν χρειάζεσαι Visa για την είσοδο σου στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική.

Πόσο καιρό κάνει να εκδοθεί το ESTA;

Το ESTA μετά την αίτηση εκδίδεται πάρα πολύ σύντομα και χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι παραπάνω. Εμείς την πήραμε την ίδια μέρα και από την επίσημη πρεσβεία των Ηνωμένων πολιτειών λέει ότι χρειάζεται μέχρι 72 ώρες, όμως έχω ακούσει και περιπτώσεις που έκανε και 20 μέρες.

Extra tip: Μην το αφήσεις όμως για τελευταία στιγμή, γιατί μπορεί να καθυστερήσει για κάποιο λόγο και να έχεις πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς η διάρκειά της είναι αρκετά μεγάλη και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Πόσο κοστίζει το ESTA;

Ευτυχώς για εμάς το ESTA είναι αρκετά φθηνότερο από την VISA και το συνολικό κόστος αίτησης ESTA είναι 21$ το άτομο.

Όταν κάνεις αίτηση online πληρώνεις ένα τέλος επεξεργασίας 4$ και ένα τέλος εξουσιοδότησης 17$.

Πόσο καιρό είναι σε ισχύ το ESTA μου;

Το ESTA είναι σε ισχύ για δύο χρόνια από την ημερομηνία που κάνεις την έκδοση και σου επιτρέπει να επισκεφτείς τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική πολλές φορές εντός αυτής της περιόδου.

Extra tip: Αν το διαβατήριο σου λήγει σε λιγότερο από δύο χρόνια, θα λάβεις ESTA μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σου.

παράδειγμα εγγράφου ESTA για τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική

Τι είναι η συνέντευξη που περνάω για την είσοδο στην Αμερική;

Όταν φτάνεις στο πρώτο αεροδρόμιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αμερική, ακόμα κι αν δεν είναι ο τελικός σου προορισμός, θα περάσεις μια συνέντευξη. Άτομα των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών θα ζητήσουν το διαβατήριο σου και θα ελέγξουν στο σύστημα αν έχεις το ESTA. – Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν την έχεις και δεν θέλω να μάθω κιόλας. – Αν δουν ότι την έχεις, σου κάνουν κάτι ερωτήσεις του στυλ για ποιον λόγο ήρθες, αν είναι η πρώτη σου φορά στην Αμερική κλπ.

Extra tip: Δεν θα πεις για κανένα λόγο ψέματα και καλό είναι να μην απαντάς πράγματα που δεν σε ρωτάνε. Π.χ. – Για ποιον λόγο ήρθες στην Αμερική; – Για τουρισμό.
Όχι: – Μένει εδώ ο αδερφός μου πέντε χρόνια και ήρθα να τον δω γιατί μόλις έκανε παιδί και μου έχει λείψει.

Τα Αγγλικά που χρησιμοποιούν είναι πολύ απλά και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Επίσης, δεν πρέπει να φοβάσαι γιατί είναι πολύ ευγενικοί και φιλικοί. Άλλωστε δεν έχεις κάνει κάτι κακό, για διακοπές πας.

Ελληνική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική

2217, Massachusetts Avenue N.W. | Τηλ: +1 202-939-1300 | Fax: +1202 9391324
email: Μπορείς να στείλεις μέσω αυτής της φόρμας  – www.mfa.gr/usa
Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +1 202-578-3361

Πόσες μέρες μπορώ να μείνω συνεχόμενες στην Αμερική;

Όταν ταξιδεύεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική για τουρισμό με ESTA μπορείς να μείνεις συνολικά 90 μέρες ανά επίσκεψη.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να προετοιμάσεις εύκολα τα κατάλληλα έγγραφα για Αμερική. Αν έχεις και κάποια άλλη απορία θα χαρώ να την δω στα σχόλια. Αν σε βοήθησαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα