Λονδίνο Άννα Τρακάδα - τι έγγραφα χρειάζομαι

Η Αγγλία είναι νησιωτική χώρα της Ευρώπης και αποτελεί κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Μοιράζεται τα σύνορά της με τη Σκωτία από το Βορρά και με την Ουαλία από τη Δύση. Η Βόρεια Θάλασσα στα ανατολικά και η Θάλασσα της Μάγχης στα νότια τη χωρίζουν από την ηπειρωτική Ευρώπη. Η Αγγλία συνθέτει κυρίως το κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο και βρίσκεται στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Στη χώρα επίσης ανήκουν 100 μικρότερα νησιά, όπως τα Νησιά Σκίλλυ και η Νήσος Γουάιτ.

Σε αυτό το post θα βρεις τι έγγραφα χρειάζεσαι για Αγγλία και πως να τα αποκτήσεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧

a Νόμισμα: Λίρα Στερλίνα Βρετανίας GBP

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Αγγλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Χρειάζομαι ταυτότητα ή διαβατήριο για να ταξιδέψω στην Αγγλία;

Έλληνες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για τουριστικούς ή βραχυπρόθεσμους σκοπούς (όχι εργασιακούς) πρέπει να έχουν διαβατήριο.

Η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Όσοι θέλουν να εισέλθουν στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν ισχύον διαβατήριο και να παραμένει σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Κροατία έγγραφα, διαβατήρια

Χρειάζομαι visa (θεώρηση εισόδου) για την Αγγλία;

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου (visa) όταν πρόκειται για τουριστικό, επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό ταξίδι, που δεν ξεπερνά τις 180 συνεχόμενες μέρες, δηλαδή τους 6 μήνες, σε διάστημα ενός έτους.

o

Εδώ μπορείς να ελέγξεις αν χρειάζεσαι Visa για την είσοδο σου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν θεωρούνται επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά ταξίδια αν πρόκειται να εργαστείς σε εταιρία ή επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αυτοαπασχολούμενη εργασία, η πρακτική άσκηση, ή η παροχή αγαθών και υπηρεσιών, κλπ.

Εδώ μπορείς να κάνεις αίτηση για φοιτητική Visa.

Εδώ μπορείς να κάνεις αίτηση για Visa εργαζομένου υγείας και φροντίδας.

Extra tip: Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιτραπεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο σε Έλληνα πολίτη που επισκέπτεται την Αγγλία, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ή το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο

1A Holland Park, London W113TP | Τηλ: +44 7229 3850 | Fax: +44 7229 7221
email: gremb.lon@mfa.gr  – www.mfa.gr/uk
Πρέσβης : Κος Ιωάννης Ραπτάκης Τηλ: +44 72293850 | Email : gremb.lon@mfa.gr

Ελληνικό Προξενείο στο Λονδίνο

Πρόξενος: Κος Αθανάσιος Ρίζος  Τηλ : +44 7313 5600/5609 |email: consulate@greekembassy.org.uk

Για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να ανατρέξεις σε αυτή τη σελίδα.

Τι χαρτιά χρειάζομαι για να ταξιδέψω με δικό μου όχημα στην Αγγλία;

Αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις στην Αγγλία με δικό σου όχημα (πχ αυτοκίνητο, τροχόσπιτο, κα.), θα πρέπει να κάνεις τις εξής διαδικασίες.

Η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Όσοι θέλουν να εισέλθουν στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν ισχύον διαβατήριο και να παραμένει σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Σιγουρέψου ότι η άδεια οδήγησής σου είναι έγκυρη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Θα πρέπει να έχεις Πράσινη Διεθνή κάρτα ασφάλισης, για να αποδείξεις ότι το όχημά σου είναι ασφαλισμένο. Μπορείς να την προμηθευτείς είτε από τον ασφαλιστή σου ή να την αγοράσεις πριν περάσεις τα σύνορα μιας από τις παραπάνω χώρες. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες σου την παρέχουν δωρεάν, και σου την στέλνουν στο email σου μέσα σε μερικά λεπτά. Φρόντισε να την εκτυπώσεις σε πράσινο χαρτί για να μην αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα στα σύνορα.
Κροατία έγγραφα, η πράσινη κάρτα οχημάτων

Η διαμονή στην Αγγλία είναι προσωρινή;

Χωρίς έκδοση Visa μπορείς να μείνεις στην Αγγλία για 180 συνεχόμενες μέρες, δηλαδή για 6 μήνες, αν και εφόσον είσαι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν θες να μείνεις παραπάνω από αυτό το διάστημα θα πρέπει να κάνεις ενέργειες έκδοσης Visa.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να προετοιμάσεις εύκολα τα έγγραφα για Αγγλία κατάλληλα. Αν έχεις και κάποια άλλη απορία θα χαρώ να την δω στα σχόλια. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment