η κεντρική πλατεία στη Βρέμη

Η Βρέμη είναι μια πόλη με πολλά ιστορικά αξιοθέατα και αυτό την κάνει πανέμορφη και μοναδική. Παρ’ όλα αυτά μια επίσκεψη στη Βρέμη δεν είναι μόνο μουσεία, ιστορία και αξιοθέατα. Έχει πολλά διασκεδαστικά και μοναδικά πράγματα να κάνεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Γερμανικά 🇩🇪

a Νόμισμα: Ευρώ

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Μοναδικά πράγματα να κάνεις στη Βρέμη

Οι Μουσικοί της Βρέμης

Μπορεί σαν παιδί να είχες ακούσει και εσύ το παραμύθι των αδελφών Γκριν που έχει σαν φόντο του τη Βρέμη. Σε κεντρικό σημείο της πόλης μπορείς να βρεις το άγαλμα αυτού του παραμυθιού. Οι ντόπιοι λένε πως αν τρίψεις τα πόδια του γαϊδάρου θα έχεις πολυετή τύχη.

Προσοχή όμως, πρέπει να τρίψεις τα δύο μπροστινά πόδια του γαϊδάρου και με τα δυο σου χέρια, αλλιώς πολλοί ντόπιοι θα γελάσουν, καθώς λένε ότι δύο γαϊδούρια χαιρετιούνται.

Σύμφωνα με το παραμύθι ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, μια γάτα και ένας κόκορας όλοι τους γερασμένοι, αποφάσισαν να το σκάσουν από τα σπίτια τους γιατί τα αφεντικά τους ήθελαν να τους ξεφορτωθούν και θα πήγαιναν στη Βρέμη να γίνουν μουσικοί. Στο δρόμο τους συνάντησαν ένα σπίτι που ανήκε σε ληστές. Για να δουν τι υπήρχε μέσα στο σπίτι σκαρφάλωσαν ο ένας πάνω στον άλλο, όπως είναι και το άγαλμα, για να φτάσουν στο παράθυρο.

το άγαλμα των μουσικών στη Βρέμη

“Οι μουσικοί της Βρέμης.”

Όταν είδαν τους ληστές κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να τους βγάλουν έξω από το σπίτι και να πάρουν το φαγητό τους. Με το σύνθημα έκαναν όσο πιο πολύ θόρυβο μπορούσε ο καθένας, μέχρι που οι ληστές φοβήθηκαν και έφυγαν από το σπίτι. Αφού τα ζώα έφαγαν, έσβησαν τα φώτα και ξάπλωσαν να κοιμηθούν.

Οι ληστές όμως που νόμιζαν πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο, όταν είδαν το φως να κλείνει, νόμιζαν πως τα φαντάσματα έφυγαν και έστειλαν έναν από αυτούς να το ελέγξει. Όταν αυτός μπήκε μέσα προσπάθησε με κλειστά φώτα να ελέγξει το σπίτι. Έτσι έπεφτε από ζώο σε ζώο, που τον έγδαραν, τον δάγκωσαν και τον κλότσησαν. Έτσι ο ληστής πήγε στον αρχηγό του και του είπε ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε μια μάγισσα που του έκανε όλα αυτά.

Οι ληστές δεν ξαναπάτησαν στο σπίτι αυτό και στα ζώα τους άρεσε τόσο που δεν πήγαν ποτέ στη Βρέμη για να γίνουν μουσικοί.

Το φρεάτιο των ζώων

Κοντά στο κέντρο της κεντρικής πλατείας θα βρεις ένα φρεάτιο διαφορετικό από τα άλλα. Σε αυτό το φρεάτιο, αν του ρίξεις μέσα κέρματα θα αρχίσει να κάνει τους ήχους που έκαναν οι μουσικοί της Βρέμης για να τρομάξουν τους ληστές.

το φρεάτιο των ζώων στη Βρέμη

“Ρίξε ένα κέρμα να δεις τι θα γίνει.”

Böttcherstraße

Ή διαγώνιος Αλέα όπως συνηθίζω να το λέω εγώ. Είναι ένας δρόμος που βρίσκεται πίσω από την κεντρική πλατεία και συνήθιζε να ενώνει την κεντρική πλατεία με τον ποταμό κατά το Μεσαίωνα. Ο δρόμος αυτός ανήκει στα πολιτιστικά μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα της Βρέμης λόγω της εξπρεσιονιστικής αρχιτεκτονικής του. Τα περισσότερα κτήρια χτίστηκαν από το 1922 έως 1931 και οφείλονται σε έναν έμπορο και προστάτη της πόλης, τον Λούντοβικ Ροζέλιους.

ο παλιότερος δρόμος στη Βρέμη

“Ο αγαπημένος μου δρόμος σε αυτή την πόλη.”

Schnoor – η παλιότερη συνοικία της Βρέμης

Το Schnoorviertel πρόκειται για την παλαιότερη συνοικία της Βρέμης και κατά τη γνώμη μου πρέπει να την επισκεφθείς. Διαφέρει πολύ από την υπόλοιπη πόλη και έχει αρκετές επιρροές από την υπόλοιπη Γερμανία. Σπίτια χτισμένα μισά από ξύλο μισά από τσιμέντο και στενά δρομάκια που μόλις ένα άτομο χωράει να περάσει, είναι αυτό που περιμένεις να δεις σ’ αυτή τη γειτονιά.

η πιο παλιά γειτονιά της Βρέμης

“Η συνοικία Schnoor”

Εδώ μπορείς να κλείσεις μια οικονομική ξενάγηση για τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης.

Άγαλμα Roland της Βρέμης

Το άγαλμα του Roland στήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Βρέμης το 1404 και αποτελεί το ορόσημο της πόλης. Υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωπος του βασιλιά και βρίσκεται εκεί για να προστατεύει την πόλη, την ελευθερία της και τα δικαιώματά της.

το άγαλμα της Ρόλαντ στη Βρέμη

“Ο φύλακας της πόλης.”

Beck's Brewery

Στην Βρέμη βρίσκεται και το ζυθοποιείο της Beck’s που λειτουργεί από το 1873. Η μπύρα αυτή είναι μια από τις πιο διάσημες στη Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αν είσαι άνω των 16 ετών, από Δευτέρα έως Σάββατο μπορείς να πάρεις μια ξενάγηση 3 ωρών στο μουσείο και στο ζυθοποιείο. Και όπως κάθε καλή ξενάγηση, έτσι και αυτή τελειώνει με γευσιγνωσία.

Εδώ θα βρεις εισιτήρια για το ζυθοποιείο.

μεσαιωνική Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βρέμη

“Μέσα στο μνημείο του ολοκαυτώματος.”

Μεσαιωνική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βρέμης

Όπως όλες οι Γερμναικές πόλεις έτσι και η Βρέμη τα Χριστούγεννα γεμίζει από Christmas markets. Το πιο διασκεδαστικό για μένα και πιο μοναδικό είναι το μεσαιωνικό Christmas Market που χτίζεται στην προκυμαία του λιμανιού. Εκεί πωλητές ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, πειρατικά πλοία και θεματικά περίπτερα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Bremer Geschichtenhaus – το ζωντανό μουσείο

Αν βρεθείς στη Βρέμη σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς αυτό το μοναδικό μουσείο! Ηθοποιοί ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές της πόλης και μέσα από μικρά σκετς σου δείχνουν την ιστορία από το 1600 έως το 1900. Οι περισσότερες παραστάσεις είναι στα Γερμανικά αλλά αν έχεις κάνει κράτηση εκ των προτέρων θα βρεις και αγγλόφωνες.

Πως θα μετακινηθώ στη Βρέμη

Η «Bremen Tramway Company» (BSAG) είναι η εταιρεία δημόσιων μεταφορών της Βρέμης. Η εταιρία αυτή διαθέτει 8 γραμμές τραμ και 38 γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν ολόκληρο το κρατίδιο.

Γύρω από την παλιά πόλη, θα βρεις αρκετές στάσεις λεωφορείων και τραμ, αλλά καμία μέσα. Το ιστορικό κέντρο είναι μικρό και εύκολο να το περπατήσεις, άρα σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς.

Σε εθνικό επίπεδο, μπορείς να ταξιδέψεις με την Deutsche Bahn ή διάφορες εταιρείες λεωφορείων.

εφαρμογή για τα μέσα στη Βρέμη

“Η εφαρμογή για τα μέσα στη Βρέμη.”

Από που βγάζω εισιτήρια για τα ΜΜΜ της Βρέμης

Όπως όλες οι Γερμανικές πόλεις έτσι και η Βρέμη έχει εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου για να εκδίδεις τα εισιτήρια για τα μέσα. Η εφαρμογή λέγεται FahrPlanner και μπορείς να την κατεβάσεις εδώ για Android και εδώ για IOS.

Εδώ μπορείς να βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βρέμης.

Extra tip: Έχε υπόψιν σου πως το ημερήσιο εισιτήριο ισχύει από την επικύρωσή του έως τις 3:00 της επόμενης μέρας. Δεν είναι εικοσιτετράωρο!

Πως θα φτάσω από το αεροδρόμιο στην πόλη

Το αεροδρόμιο Hans Koschnick της Βρέμης απέχει μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την πόλη και μπορείς εύκολα να φτάσεις από εκεί στο κέντρο. Παίρνοντας το τραμ 6 έξω από τις αφίξεις, σε 9 λεπτά θα βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης (στάση Domsheide). Το τραμ αναχωρεί κάθε 10 λεπτά και μετά τις 8μ.μ κάθε 20.

Που να φάω – που να πιω στη Βρέμη

Spitzen Gebel

Αυτή είναι μια πρόταση για τους καπνιστές, καθώς είναι μια από τις λίγες μπυραρίες στη Γερμανία που επιτρέπεται να καπνίσεις μέσα… Όταν την βρήκαμε εμείς αυτή τη μπυραρία είχαμε ενθουσιαστεί, απ’ όταν όμως κόψαμε το κάπνισμα δεν πάμε εκεί, γιατί μας μυρίζει πολύ.

Restaurant Flett

Σε μια βόλτα που κάναμε στο δρόμο Böttcherstraße πέσαμε πάνω σε αυτή την παραδοσιακή παμπ. Έχει ιδιαίτερη διακόσμηση με ιστορία πολλών χρόνων και το φαγητό της είναι πολύ καλό. Ωστόσο, μπορείς να καθίσεις απλά για μια μπύρα, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να φας κάτι.

Κατάλληλη εποχή να επισκεφθώ τη Βρέμη

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη εποχή να επισκεφθείς την Γερμανία, είναι την περίοδο των Χριστουγέννων. Δηλαδή από τα μέσα Νοέμβρη μέχρι 25 Δεκέμβρη. Εκείνη την περίοδο όλες οι πόλεις γεμίζουν με Χριστουγεννιάτικες αγορές, ζεστό gluwein και αρώματα από παραδοσιακά γλυκά και ψητά λουκάνικα.

Ημερήσιες εκδρομές από τη Βρέμη

Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σου, μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις μια εκδρομή σε μια γειτονική πόλη της Βρέμης.

Αμβούργο

Σε λιγότερο από 1 ώρα με το τρένο μπορείς να φτάσεις σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας. Το Αμβούργο είναι η Βενετία του Βορρά με πιο πολλά κανάλια και γέφυρες από το Άμστερνταμ και τη Βενετία μαζί! Αν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου μην χάσεις αυτή την ευκαιρία.

Εδώ μπορείς να κλείσεις εισιτήρια για Αμβούργο.

το δημαρχείο στο Αμβούργο

“Το δημαρχείο του Αμβούργου”

BUDGET

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 77€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το εισιτήριο μονής διαδρομής κοστίζει 2,85€ και το ημερήσιο 8,00€.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  55€ τη βραδιά. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 12,00€ το πιάτο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκέψου την πόλη στην ετήσια γιορτή της το Νοέμβριο.
Αν μένεις κοντά στην παλιά πόλη, μην βγάλεις ημερήσιο εισιτήριο για τα μέσα. Δεν θα σου χρειαστεί.
Έχε μαζί σου ομπρέλα ανεξάρτητα από την εποχή! Στη Γερμανία είσαι, ποτέ δεν ξέρεις...

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο καλά όσο πέρασα κι εγώ. Αν δοκίμασες κάποιες από τις προτάσεις μου θα χαρώ να δω την άποψη σου στα σχόλια. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

Comments:

 • 7 Οκτωβρίου, 2022

  Πολύ κατατοπιστικό!!

  reply...

post a comment

0
  0
  ΚΑΛΑΘΙ
  Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα