τα καλύτερα τρενάκια στην Disneyland Paris

Η Disneyland Paris βρίσκεται στην κορυφή της λίστας πολλών ανθρώπων όταν επισκέπτονται το Παρίσι. Σε απόσταση 40 χλμ. από το Παρίσι, η Disneyland Paris συνδέεται καλά με τη γαλλική πρωτεύουσα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επομένως είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις το θεματικό πάρκο στο ταξίδι σου στο Παρίσι .

Υπάρχουν δύο πάρκα στη Disneyland Paris: το Disneyland Park και το ​​Walt Disney Studios Park. Το Disneyland Park  είναι το κλασικό πάρκο με τους χαρακτήρες της Disney όπως ο Μίκυ Μάους, η Σταχτοπούτα, κα, ενώ το  Walt Disney Studios Park  έχει ένα πιο γενικό θέμα κινηματογραφικής δημιουργίας – βασισμένο κυρίως στη Marvel και την Pixar. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στο Disneyland Park, όπου ιδανικά πρέπει να αφιερώσεις μια ολόκληρη μέρα.

Σε αυτό το ποστ θα βρεις τα καλύτερα τρενάκια στην Disneyland Paris και ένα μικρό πρόγραμμα για να προλάβεις όσα περισσότερα γίνεται. Επίσης, οι ώρες που αναγράφονται στην ουρά αναμονής, είναι αυτές που συναντήσαμε εμείς την χαμηλή σε επισκεψημότητα περίοδο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Γαλλικά 🇫🇷 και Αγγλικά 🇬🇧

a Νόμισμα: ευρώ

o Έγγραφα: Magic pass

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Για εισιτήρια τόσο για το Disneyland Park όσο και για το Walt Disney Studios Park, κάνε κλικ εδώ.

Το Disneyland Park Paris και οι περιοχές του

Το Disneyland Park χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές: Main Street USA, Fantasyland, Frontierland, Adventureland και Discoverland. Όλες οι περιοχές είναι διασκεδαστικές για εξερεύνηση και διασκεδαστικές βόλτες, εστιατόρια και μέρη για να αγοράσεις ποτά ή γρήγορα σνακ.

Άννα Τρακάδα στην Disneyland

“Ήταν τόσο παραμυθένια!!”

Main Street ΗΠΑ

Σε αυτή την περιοχή μπορείς να βρεις μερικά καφέ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου καθώς και άπειρα souvenir shops που έχουν όλα τα προϊόντα που πωλούνται στο υπόλοιπο πάρκο.

Δημαρχείο – tourist information

Αν έχεις απορίες για οτιδήποτε, χρειάζεσαι χάρτη του πάρκου ή βοήθεια για το πως θα το γυρίσεις, μπορείς να απευθυνθείς στο tourist information. Θα το βρεις στην κεντρική πλατεία του πάρκου, μόλις περάσεις την είσοδο στα αριστερά σου. Είναι το κτήριο του δημαρχείου και εννοείται πως υπάρχει προσωπικό που μιλάει Αγγλικά.

Σιδηρόδρομος της Disneyland Paris

Ο σιδηρόδρομος της Disneyland είναι ένα τρενάκι που κάνει το γύρω του πάρκου κάνοντας μία στάση σε κάθε μια από τις τέσσερις περιοχές.

Η βόλτα γύρω από το πάρκο διαρκεί 20 λεπτά, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να περιηγηθείς στο πάρκο. Ο κεντρικός σταθμός βρίσκεται στην Main Street των ΗΠΑ, ακριβώς μετά την κύρια είσοδο του πάρκου, στα δεξιά σας.

το tourist information στην Disneyland Paris

“Αυτό είναι το tourist information στην Disneyland Paris.”

Οι τέσσερις περιοχές της Disneyland Paris με τρενάκια

Η περιοχή Frontierland και η άγρια Δύση

Big Thunder Mountain Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου τρενάκια στην Disneyland Paris! Είναι ένα τρενάκι που σε οδηγεί μέσα σε ένα στοιχειωμένο χρυσωρυχείο. Το Big Thunder Mountain είναι γρήγορο και άγριο, επίσης έχει ελάχιστο όριο ύψους από 1,02cm και μία μεγάλη ουρά αναμονής σχεδόν πάντα.

Όριο ύψους: 1,02cm
Ουρά αναμονής: 40’+

το στοιχειωμένο σπίτι στην Disneyland Paris

“Το στοιχειωμένο σπίτι στο βάθος και το ποταμόπλοιο.”

Phantom Manor θα το βρεις πάνω στο λόφο της Frontierland. Είναι ένα χαλαρό τρενάκι που σε οδηγεί μέσα στο στοιχειωμένο σπίτι, όπου φαντάσματα και πνεύματα σε υποδέχονται σε κάθε γωνία. Αν και είναι για όλες τις ηλικίες, τα μικρά παιδιά ίσως το βρουν τρομακτικό.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: 10’

Thunder Mesa Riverboat Landing  βγαίνοντας από το στοιχειωμένο σπίτι, θα δεις μπορστά σου το τεράστιο ποταμόπλοιο που σε κάνει το γύρω της λίμνης. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν μια βόλτα αξίζει, καθώς δεν το δοκίμασα. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι αναχωρεί κάθε 20’ λεπτά όσο διαρκεί και η βόλτα.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: αναχωρεί κάθε 20 λεπτά

Η Adventurland και οι πειρατές

Αυτή η περιοχή ήταν νομίζω η αγαπημένη μου! Είχε Indiana Jones,Πειρατές της Καραϊβικής και ένα από τα πιο ωραία εστιατόρια που έχω φάει.

Indiana Jones and the Temple of Peril πολύ ωραίο τρενάκι αν και όχι από τα αγαπημένα μου. Περνάς μέσα από μία εγκαταλελειμμένη αρχαιολογική ανασκαφή μέχρι να φτάσεις στο τρενάκι το οποίο σε οδηγεί μέσα σε μερικά ερείπια στη ζούγκλα. Το τρενάκι είναι γρήγορο και απότομο. Επίσης, έχει ελάχιστο όριο ύψους 1,40cm.

Όριο ύψους: 1,40 cm
Ουρά αναμονής: 20’+

Adventure Isle είναι ένα νησί στην Adventureland με ομίχλη, διάφορους θορύβους και μυστικά μονοπάτια. Ψάξε να βρεις το Skull Rock και το θησαυρό των πειρατών. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και δεν έχει ποτέ ουρά. Δεν είναι κάποιο τρενάκι, απλά μια διασκεδαστική προσθήκη για να απασχολήσει λίγο τα μικρά παιδάκια όσο περιμένουν τα μεγάλα να βγουν από τα τρενάκια.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: δεν υπάρχει

οι Πειρατές της Καραϊβικής ένα από τα καλύτερα τρενάκια στην Disneyland Paris

“Μπορείς να ανέβεις πάνω σε αυτό το καράβι, αλλά όταν πήγαμε εμείς ήταν κλειστό λόγω συντίρησης.”

Pirates of the Caribbean οι πειρατές της Καραϊβικής ήταν το αγαπημένο μου τρενάκι. Επιβιβάσου σε μια βάρκα και απόλαυσε μια χαλαρή βόλτα γύρω από τα μέρη που έχουν πάει οι πειρατές. Δες μια λεηλατημένη πόλη, τον Τζακ με τον θησαυρό του και άλλα αποσπάσματα από τις ταινίες. Επίσης, είναι το μοναδικό τρενάκι που περνάει μέσα από εστιατόριο, το εστιατόριο των πειρατών της Καραϊβικής.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: 15’+

Η περιοχή Fantasyland και τα αγαπημένα παραμύθια της Disney

Peter Pan’s Flight άλλο ένα από τα αγαπημένα μου τρενάκια στην Disneyland Paris. Ανέβα σε ιπτάμενο καράβι και από το δωμάτιο της Γουέντι ακολούθησε τον Πήτερ Παν πάνω από το νυχτερινό Λονδίνο μέχρι τη χώρα του ποτέ.  Εκεί θα βρεις πειρατές, ινδιάνους και τον κροκόδειλο που έφαγε το χέρι του Κάπτεν Χούκ.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: 40΄+

Alice’s Curious Labyrinth πρόκειται για έναν λαβύρινθο με θέμα της Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Στόχος είναι να φτάσεις μέχρι το κάστρο της βασίλισσας. Από εκεί θα έχεις μια όμορφη θέα σε όλο το πάρκο. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ούτε ουρά αναμονής.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: δεν υπάρχει

τα φλυτζανάκια στην Disneyland Paris

“Εγώ δεν ανέβηκα σε αυτό γιατί με ζαλίζει πολύ.”

Dumbo the Flying Elephant απέναντι από τον λαβύρινθο της Αλίκης θα βρεις το Ντάμπο το ελεφαντάκι που μόλις ανακάλυψε ότι μπορεί να πετάξει! Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και η ουρά συνήθως είναι πολύ μικρή.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: 5’

Les Voyages de Pinocchio στην Fantasyland θα βρεις και το Πινόκιο. Δυστυχώς όταν πήγαμε εμείς ήταν κλειστό για λόγους συντήρησης, αλλά έχω διαβάσει ότι είναι τρενάκι σαν το Πήτερ Παν και έχει πάντα μεγάλη ουρά.

Όριο ύψους: δεν υπάρχει
Ουρά αναμονής: 40΄+

Η Discoveryland και το διάστημα

Η επόμενη περιοχή είναι η Discoveryland και βρίσκεται όπως μπαίνεις στο πάρκο μετά το δρόμο τον ΗΠΑ, δεξιά.

Star Wars Hyperspace Mountain αυτό ήταν το πρώτο τρενάκι που μπήκα και δεν ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένη… Ξεκίνησε πολύ χαλαρά εξηγώντας σου την ιστορία και περπατώντας μέσα από πολύ ωραία σκηνικά, ώσπου σε στέλνουν σε μια αποστολή στο διάστημα ενάντια στην κακή αυτοκρατορία. Το τρενάκι είναι πολύ γρήγορο και στο απόλυτο σκοτάδι.

Όριο ύψους: 1,20cm
Ουρά αναμονής: 35’+

Star Tours: The Adventures Continue είναι ένα ταξίδι προσομοιωτή πτήσης στο διάστημα με 3D εφέ. Το star tours έχει περισσότερους από 60 συνδυασμούς αποστολών, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε βόλτα να είναι μοναδική.

Όριο ύψους: 1,02cm
Ουρά αναμονής: 20’+

Στην Discoveryland υπάρχουν και άλλα τρενάκια που απευθύνονται σε πιο μικρές ηλικίες και δεν τα δοκιμάσαμε.

star wars ένα από τα καλύτερα τρενάκια στην Disneyland Paris

“Ήταν τόσο επικό, δεν θα σου κάνω spoil από το εσωτερικό.”

Τα αγαπημένα μου τρενάκια στην Disneyland Paris

Αν και μου αρέσουν τα γρήγορα τρενάκια, νομίζω πως αυτή τη φορά έχω επιλέξει ως αγαπημένα όλα τα χαλαρά τρενάκια ιστορίας. Η Disneyland είναι ένα μαγικό μέρος που σου χτίζει όλη την ιστορία, όχι σαν ένα κοινό λούνα παρκ. Επομένως τα αγαπημένα μου τρενάκια ήταν το Peter Pan και οι Πειρατές της Καραϊβικής (έκανα δύο φορές). Από γρήγορα θα επέλεγα σίγουρα το Big Thunder Mountain (επίσης, το επισκέφθηκα δύο φορές, παρά την μεγάλη αναμονή).

Ένα γρήγορο πρόγραμμα για τα τρενάκια στην Disneyland Paris

Για να μην χάσεις πολύ χρόνο στις ουρές, μετά από πολύ χρόνο στην Disneyland Paris φτιάξαμε ένα σχεδιάγραμμα με τα τρενάκια στην Disneyland Paris που πρέπει να κάνεις πρώτα και την σειρά που πρέπει να ακολουθήσεις.

Όταν μπεις στο πάρκο πήγαινε αμέσως στην Discoveryland και ξεκίνα με το Star Wars Hyperspace Mountain και στη συνέχεια το Star Tours: The Adventures Continue. Όσο πιο νωρίς πας τόσο μικρότερες ουρές θα συναντήσεις.

Επόμενη στάση η Frontierland. Ξεκίνα με το στοιχειωμένο σπίτι και στη συνέχεια μπες στην ουρά για το Big Thunder Mountain. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου μην τον σπαταλήσεις περιμένοντας το ποταμόπλοιο.

Μετά πήγαινε στην Adventureland και πάρε σειρά για το Indiana Jones. Όταν τελειώσεις, τρέχα στους Πειρατές της Καραϊβικής και στη συνέχεια εξερεύνησε το Adventure island.

Τέλος, έχει μείνει η Fantasyland. Ξεκίνα με το Peter Pan γιατί η ουρά είναι μεγάλη. Επίσης, έχε στο μυαλό σου ότι δεν κλείνουν όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα και θα πρέπει να κοιτάς την εφαρμογή. Αν έχεις χρόνο, εξερεύνησε το λαβύρινθο της Αλίκης, αλλιώς πήγαινε για μια γρήγορη βόλτα στο κάστρο και δες το πάρκο από το μπαλκόνι του.

Μην χάσεις το show με τα πυροτεχνήματα που αρχίζει στις 20:00 μπροστά από το πάρκο!

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ουρές στα τρενάκια μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή της επίσκεψής σου.
Η μία μέρα ίσως δεν είναι αρκετή.
Αν θες να φας σε κάποιο από τα εστιατόρια της Disneyland, κάνε κράτηση δύο μήνες πριν.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να απολαύσεις τα τρενάκια στην Disneyland Paris όσο κι εγώ! Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα