μουσείο στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ μπορεί να είναι γνωστό για τα Coffee shops και το Red light district, αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Έχει πάρα πολλά παγκοσμίου φήμης μουσεία που αξίζει να εξερευνήσεις.

Επειδή λοιπόν, τα μουσεία που έχει είναι πάρα πολλά, έκανα αυτό τον οδηγό για να σου πω ποια αξίζουν περισσότερο, πόσο χρόνο χρειάζεσαι στο καθένα και άλλες χρήσιμες συμβουλές.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ολλανδικά 🇳🇱

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ολλανδία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Rijksmuseum – Μουσείο αυτοκρατορίας στο Άμστερνταμ

Πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα μουσεία στο Άμστερνταμ, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το εμβληματικό Rijksmuseum. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα και μοιάζει με παλάτι. Τα εκθέματά του σχετίζονται με την Ολλανδική τέχνη και ιστορία, και αν πρόκειται να επισκεφτείς μόνο ένα μουσείο στο Άμστερνταμ, εγώ προτείνω αυτό!

Εδώ θα βρεις επίσης διάσημα έργα Ολλανδών ζωγράφων όπως Ρέμπραντ, Βερμέερ και Βαν Γκογκ.

open-labelΏρες λειτουργίας: Το Rijksmuseum είναι ανοιχτό καθημερινά 9:00 – 17:00 και η καλύτερη ώρα για να πας είναι το πρωί.

στο εσωτερικό του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

“Ενδιαφέρον μουσείο, ακόμα και γι' αυτούς που τα βαριούνται”

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Rijksmuseum και από που μπορώ να τα αγοράσω

Επειδή είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στο Άμστερνταμ, καλύτερα να κάνεις κράτηση των εισιτηρίων σου εκ των προτέρων. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 23,50€, αλλά σε γλιτώνει από τη διαδικασία του να περιμένεις στην ουρά.

Μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο σου από εδώ και κατά την επίσκεψή σου μπορείς να προσθέσεις έναν ηχητικό ξεναγό με μια έξτρα χρέωση.

Οι νέοι από 18 ετών και κάτω μπαίνουν δωρεάν στο μουσείο, αλλά θα πρέπει να κάνεις κράτηση της θέσης σου online.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι στο μουσείο Rijksmuseum

Ο χρόνος στα μουσεία εξαρτάται από το πόσο χρόνο θες να αφιερώσεις σε κάθε έκθεμα. Αν θες όμως να δεις μόνο τα βασικά και τα πιο διάσημα εκθέματα, τότε θα χρειαστείς τουλάχιστον 1,5 ώρα.

Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ

Στην πλατεία των μουσείων στο Άμστερνταμ, λίγο πιο κάτω από το Rijksmuseum, θα βρεις το μουσείο Βαν Γκογκ.

Για να είμαι ειλικρινής, εμείς δεν πήγαμε σε αυτό το μουσείο γιατί είχαμε πάει αρκετά πρόσφατα σε ένα pop up μουσείο του Βαν Γκογκ στην πόλη μας. Αυτό στο Άμστερνταμ όμως έχει την μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Βαν Γκογκ στον κόσμο, κι αν δεν έχεις πάει σε κάτι ανάλογο, σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

open-labelΏρες λειτουργίας:Το μουσείο Βαν Γκογκ είναι ανοιχτό καθημερινά με τις ώρες να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Κατά την κύρια περίοδο ( Φεβρουάριο – Νοέμβριο) το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 9:00 – 18:00.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το μουσείο του Βαν Γκογκ και από που μπορώ να τα αγοράσω

Ως ένα από τα πιο γνωστά μουσείο στο Άμστερνταμ τα εισιτήρια εξαντλούνται σχεδόν πάντα, γι’ αυτό αν θες να είσαι σίγουρος, καλύτερα να τα κλείσεις εκ των προτέρων από εδώ.

Τα εισιτήρια για το μουσείο του Βαν Γκογκ πωλούνται μόνο διαδικτυακά και όλοι οι επισκέπτες – ακόμα και αυτοί που μπαίνουν δωρεάν – πρέπει να κάνουν κράτηση online.

το μουσείο του Βαν Γκοκγκ στο Άμστερνταμ εξωτερικά

“Έχει τα περισσότερα εκθέματα Βαν Γογκ από οποιοδήποτε άλλο μουσείο στον κόσμο”

Πόσο χρόνο χρειάζομαι στο μουσείο του Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ

Θα πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά μπορεί να σου πάρει και αρκετά παραπάνω, καθώς πέρα από τους πίνακες έχει και πολλά για την ζωή του.

Το σπίτι της Άννας Φράνκ

Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις την Άννα Φράνκ. Σε περίπτωση όμως που δεν την έχεις ακουστά, ήταν μια Εβραία κοπέλα που κρατούσε ημερολόγιο και περιέγραφε την ζωή της και της οικογένειάς της, σε έναν μυστικό χώρο σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ ενώ κρυβόντουσαν από τους Ναζί. Από τα 8 άτομα που κρυβόντουσαν επέζησε μόνο ο πατέρας της, ο οποίος μετά το τέλος του πολέμου έδωσε το ημερολόγιο της Άννας και μεταφράστηκε σε 70 γλώσσες.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στο ημερολόγιο και τη ζωή της Άννας Φράνκ. Θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς την πραγματική κρυψώνα όπου ήταν για δύο χρόνια αυτά τα 8 άτομα, αλλά και να δεις το πρωτότυπο χειρόγραφο.

open-labelΏρες λειτουργίας: Το σπίτι της Άννας Φράνκ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 – 22:00, αλλά είναι κλειστό σε μερικές Εβραϊκές αργίες.

η είσοδος για το σπίτι της Άννας Φράνκ στο Άμστερνταμ

“Σίγουρα θα βγεις άλλος άνθρωπος από εκεί”

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το σπίτι της Άννας Φράνκ και από που μπορώ να τα αγοράσω

Τα εισιτήρια για το σπίτι της Άννας Φράνκ είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις εκ των προτέρων, γιατί το σπίτι είναι μικρό και η χωρητικότητα του είναι ανάλογη.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι στο σπίτι της Άννας Φράνκ

Χρειάζεσαι περίπου μία ώρα για την επίσκεψή σου στο σπίτι της Άννας Φράνκ.

Heineken experience

Είτε σου αρέσει η μπίρα, είτε όχι μια επίσκεψη σε αυτό το μουσείο είναι απαραίτητη. Σε διαφορετικό ύφος από τα προηγούμενα μουσεία και με διαδραστικά εκθέματα, σου δείχνουν την διαδικασία παρασκευής της μπίρας Heineken.

Στην τιμή του εισιτηρίου σου περιλαμβάνονται γευσιγνωσία μπύρας και δύο ποτά στο μπαρ. Επίσης, με μια επιπλέον χρέωση έχεις πρόσβαση στο roof top όπου έχεις απίστευτη θέα σε όλη την πόλη.

open-labelΏρες λειτουργίας: Το Heineken experience είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:30 – 19:30. Επίσης την Παρασκευή και το Σάββατο είναι ανοιχτό μέχρι τις 21:00.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Heineken experience και από που μπορώ να τα αγοράσω

Τα εισιτήρια για το Heineken experience δεν είναι ακριβά δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνονται και κάποια ποτά. Επίσης, έχουν ξεναγήσεις κάθε 15 λεπτά, επομένως το θεωρώ αδύνατον να μην βρεις και τελευταία στιγμή. Αλλά αν είσαι πολύ του προγράμματος σαν εμένα μπορείς να τα κλείσεις online εκ των προτέρων από εδώ.

κορίτσι με κόκκινο φούτερ στο Heineken experience στο Άμστερνταμ

“Ότι πιο διασκεδαστικό κάναμε στο Άμστερνταμ”

Πόσο χρόνο χρειάζομαι στο Heineken experience

Για μια γρήγορη επίσκεψη χρειάζεσαι 1 ώρα, αλλά μπορείς εύκολα να κάτσεις εκεί μέσα για 2-3 ώρες.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για τα μουσεία στο Άμστερνταμ

  • Αν σκοπεύεις να επισκεφτείς πολλά από τα μουσεία του Άμστερνταμ δεν αν σε συμφέρει η κάρτα της πόλης.
  • Να ελέγχεις τις ημερομηνίες που θες για αργίες και αλλαγές στο ωράριο πριν από την κράτηση. Αν κάνεις τις κρατήσεις σου μέσω GetYourGuide θα είναι ενημερωμένο και δεν θα σου πουλήσει εισιτήρια που δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Budget

Το Άμστερνταμ δεν είναι και πολύ οικονομική πόλη, αλλά τα μουσεία του έχουν πολύ καλές τιμές ειδικά αν είσαι κάτω των 18.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 165€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το μονό εισιτήριο κοστίζει 2,50€ και το ημερήσιο εισιτήριο 9,00€. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 60€ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 12,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Η Ολλανδία ανήκει στις χώρες με δωρεάν περιαγωγή δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να απολαύσεις τα μουσεία στο Άμστερνταμ όσο κι εγώ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Μερικά πιο ιδιαίτερα και φαν μουσεία στο Άμστερνταμ

Powered by GetYourGuide


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα