η πόλη Σίντρα στην Πορτογαλία

Η Σίντρα είναι ένα πανέμορφο χωριό αρκετά κοντά στη Λισαβώνα με ωραία φύση και πλούσια ιστορία. Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στην Πορτογαλία και σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείς!

Σε αυτό το ποστ θα βρεις τα κύρια αξιοθέατα που μπορείς να δεις στην Σίντρα μέσα σε 24 ώρες, προτάσεις για φαγητό και χρήσιμες πληροφορίες για να μην χάσεις πολύτιμο χρόνο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Πορτογαλικά 🇵🇹

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Πορτογαλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω από τη Λισαβόνα στην Σίντρα

Για να πας από τη Λισαβόνα στην Σίντρα αν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ εύκολο με το τρένο.

Μπορείς να πάρεις το τρένο από τους σταθμούς Rossio, Roma-Areeiro και Sete-Rios και μέσα σε μια ώρα θα είσαι εύκολα και ξεκούραστα στην Σίντρα.

Από που παίρνω εισιτήρια του τρένου για Σίντρα;

Εισιτήρια για το τρένο που πάει Σίντρα μπορείς να αγοράσεις από τα ταμεία των σταθμών ή τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων που βρίσκονται σε αυτούς.

Για να αγοράσεις ένα εισιτήριο για την Σίντρα μπορείς να το φορτώσεις στην κάρτα navegante που έχεις βγάλει ήδη για τις μετακινήσεις σου στην Λισαβόνα. Αν δεν έχεις ήδη αυτή την κάρτα, μπορείς να την βγάλεις ταυτόχρονα με το εισιτήριό σου στους αυτόματους πωλητές του σταθμού πληρώνοντας έξτρα 0,50€.

Πόσο κάνει το εισιτήριο του τρένου για Σίντρα;

Το εισιτήριο του τρένου για Σίντρα κοστίζει 4,80€ και 0,50€ η κάρτα navegante για μια διαδρομή με επιστροφή.

Extra tip: Μην ξεχάσεις να επικυρώσεις το εισιτήριο σου πριν μπεις στο τρένο και μην το πετάξεις γιατί πρέπει να το σκανάρεις και στην έξοδο.

μηχάνημα εισιτηρίων που βγάζεις εισιτήρια για το τρένο από Λισαβόνα για Σίντρα

“Αυτά είναι τα μηχανήματα εισιτηρίων για το τρένο”

Που να αφήσω τις βαλίτσες μου στην Σίντρα

Φτάνοντας στο σταθμό των τρένων στην Σίντρα, στην απέναντι πλευρά υπάρχει το μαγαζί Loja Tradições – Artesanato e Depósito de Bagagem. Είναι ένα μαγαζί με τουριστικά είδη, αλλά κρατάει και τις βαλίτσες σου. Σε χρεώνουν 5€ τη βαλίτσα και 3€ την τσάντα ή την σακούλα για όλη μέρα και κλείνουν στις 19:00.

Τι να κάνω στην Σίντρα

Η Σίντρα είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας. Έχει απίστευτα παλάτια που αξίζει να επισκεφτείς αλλά και πολύ όμορφη φύση για να εξερευνήσεις.

το pena palace στην Σίντρα

“Το πολύχρωμο παλάτι της Πορτογαλίας”

Πάρκο Pena και Pena palace

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της περιοχής είναι το Pena palace, το πολύχρωμο αυτό παλάτι της Πορτογαλίας με τους εντυπωσιακούς κήπους προσελκύει καθημερινά άπειρο κόσμο από τη Λισαβόνα.

Το εισιτήριο του Pena palace κάνει 20€, αλλά μπορείς να επισκεφτείς και μόνο τους κήπους με 10€. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτό το παλάτι κι αν αξίζει την επίσκεψη, εδώ.

Ανάκτορο Μονσεράτ

Το ανάκτορο Μονσεράτ που δημιουργήθηκε για τον Sir Francis Cook, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην Σίντρα.

Το ανάκτορο αυτό, αποτελεί έναν συνδυασμό αρχιτεκτονικών που ξαναχτίστηκε στα ερείπια του αρχικού που καταστράφηκε από τον σεισμό που έγινε στην Πορτογαλία.

Αυτό το παλάτι δεν συγκεντρώνει τόσο κόσμο όσο το προηγούμενο και η εξερεύνηση του ίδιου, αλλά και των κήπων του είναι πολύ πιο εύκολη.

Για να φτάσεις στο ανάκτορο Μονσεράτ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα μέσα, είναι πολύ μακριά για να περπατήσεις ως εδώ. Μπορείς να πάρεις το λεωφορείο 435 με 5€, tuk tuk με περίπου 10€ ανά άτομο ή Uber.

το ανάκτορο Μονσεράτ

“Καλύτερα να έρθεις εδώ με τα μέσα”

πρόγραμμαΑν επισκέπτεσαι την Λισαβόνα και θες να κάνεις και μια εκδρομή στη Σίντρα, δες το τετραήμερο πρόγραμμα που έχω φτιάξει για την Λισαβόνα.

από τον πάτο του πηγαδιού της μύησης στην Σίντρα

“Από τον πάτο του πηγαδιού”

Το πηγάδι της μύησης

Ένα ακόμα διάσημο αξιοθέατο της πόλης είναι το πηγάδι της Μύησης. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα πηγάδι αλλά για έναν σπειροειδή πύργο. Λέγεται ότι σχεδιάστηκε για να απεικονίσει τους εννιά κύκλους της Κόλασης του Δάντη και πήρε το όνομά του επειδή πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσαν για τελετές μύησης για τέκτονες.

Μπαίνοντας στο πηγάδι θα ξεκινήσεις από την κορυφή του και θα πρέπει να κατέβεις προς τα κάτω. Όταν φτάσεις στον πάτο του πηγαδιού μπαίνεις σε έναν λαβύρινθο από τούνελ. Αυτές οι σήραγγες οδηγούν στους κήπους. Μην φοβάσαι, ποτέ κανείς δεν χάθηκε εδώ μέσα και υπάρχουν και μερικές ταμπέλες για να σε καθοδηγήσουν προς την έξοδο.

Μαυριτανικό κάστρο

Όπως πηγαίνεις προς το Pena palace, σίγουρα θα περάσεις από το Μαυριτανικό κάστρο.

Αυτό το κάστρο δεν είναι σαν τα προηγούμενα και δεν μπορείς να μπεις στο εσωτερικό του. Έχουν απομείνει μόνο ερείπια από αυτό, αλλά μπορείς να περπατήσεις στο τείχος του και να δεις το φυλάκιο.

Από τα τείχη του μπορείς να δεις μια από τις πιο ωραίες απόψεις της Σίντρα και μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με την επίσκεψή σου στο Pena palace.

το Μευριτανικό κάστρο στην Σίντρα

“Αξίζει να το επισκεφτείς αν το συνδυάσεις με το Pena palace. Όχι να έρθεις στην Σίντρα μόνο γι' αυτό.”

Quinta da Regaleira

Το παλάτι Quinta da Regaleira είναι άλλο ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείς όταν πας στην Σίντρα και μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με το πηγάδι της μύησης.

Το παλάτι αυτό άνοιξε για το κοινό τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, το είχε μια Ιαπωνική εταιρεία και το κρατούσε κλειστό για ιδιωτική χρήση. Πλέον ανήκει στην Σίντρα και είναι ανοιχτό για όλους.

ανάκτορο Quinta da Regaleira

“Πολύ καλοδιατηρημένο ανάκτορο”

Που να φάω στην Σίντρα

παραδοσιακό γλυκό της Σίντρα

“Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις”

Queijadas da Sapa

Για έναν πρωινό καφέ μπορείς να σταματήσεις στο Queijadas da Sapa που βρίσκεται μερικά βήματα από το σταθμό των τρένων. Έχει όλα τα παραδοσιακά Πορτογαλικά γλυκάκια για πρωινό και πολλές άλλες επιλογές.

Ο καφές του δεν είναι και ο καλύτερος, αλλά δεν νομίζω ότι έχεις και πολλές επιλογές εδώ πέρα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις travesseiros που είναι παραδοσιακά της Σίντρα και ένα queijada με αμυγδαλόπαστα.

Mercado Municipal Estefânia - Sintra

Κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται αυτή η αγορά τροφίμων με πολύ ωραίες καντίνες για παραδοσιακό φαγητό. Εμείς φάγαμε από αυτό το μαγαζάκι που βρισκόταν δίπλα από την πιτσαρία και ήταν πάρα πολύ νόστιμο. Πήραμε το combo με τα δύο Bifanas (sandwich με χοιρινό), πατάτες και μια μπίρα και πληρώσαμε 8,50€.

Μετακινήσεις στην Σίντρα

Η Σίντρα είναι ένας παράδεισος για πεζοπορία, αλλά ακόμα κι αν δεν θες να περπατήσεις υπάρχουν άπειρες επιλογές για να την εξερευνήσεις.

Μπορείς να νοικιάσεις μικρά διθέσια οχήματα ή να χρησιμοποιήσεις Tuk Tuk και Uber. Οι μετακινήσεις εδώ δεν είναι πολύ ακριβές, όμως πάντα θα πρέπει να συνεννοείσαι από πριν το κόστος.

Budget

Η Σίντρα αν και ένα πολύ τουριστικό χωριό, έχει κάποιες αρκετά οικονομικές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 193€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα για Λισαβόνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων για τα μέσα διαφέρει ανάλογα με το που θες να πας. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 80€ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Η Πορτογαλία ανήκει στις χώρες με δωρεάν περιαγωγή δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να αγαπήσεις τη Σίντρα όσο κι εγώ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για την Σίντρα

Δεν επιτρέπεται να πετάξεις drone χωρίς άδεια σε όλη την πόλη λόγω της πανίδας.
Αν απομακρυνθείς λίγο από το σταθμό των τρένων οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.
Μπορείς να πας παντού με τα πόδια, αλλά είναι πολύ ανηφορική.


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα