Το Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από μια βόλτα στο κέντρο, τον πύργο του Eiffel και την αψίδα του θριάμβου. Είναι εδώ για να σου προσφέρει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να δώσεις μια περιουσία.
Η Γαλλία φημίζεται για την κουζίνα της και το φαγητό της, δεν είναι όμως ανάγκη να φας σε κάποιο ακριβό εστιατόριο με αστέρι Michelin για να δοκιμάσεις τα υπέροχα πιάτα της χώρας. Εδώ το καλό κρασί και το καλό φαγητό αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.
Σε αυτό το post έχω κάνει μια λίστα με τα μέρη που φάγαμε και μείναμε ικανοποιημένοι. Θα βρεις ακριβή τοποθεσία στο χάρτη για το κάθε εστιατόριο και προτάσεις για το τι να φας σε κάθε ένα από αυτά.
Γαλλική κουζίνα.
ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ
LE BOUILLON CHARTIER
Το Bouillon Chartier ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1896 και από 1989 χαρακτηρίζεται ως ιστορικό μνημείο. Θα το βρεις στο 9ο διαμέρισμα και θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις ότι πρόκειται για το πιο φθηνό εστιατόριο του Παρισιού. Επίσης, πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι το μαγαζί δεν δέχεται κρατήσεις και η ουρά αναμονής είναι μεγάλη – εμείς περιμέναμε περίπου 45 λεπτά.
“Εστιατόριο Chartier”
LE BISTRO PARISIEN
Το Le Bistro Parisien είναι ένα πλωτό εστιατόριο στο Σηκουάνα ακριβώς κάτω από τον πύργο του Eiffel. Έχει γυάλινους τείχους και οροφή ώστε να έχεις καλή θέα προς τον πύργο του Eiffel. Οι τιμές, για την τοποθεσία του, ήταν αρκετά καλές και το φαγητό πολύ νόστιμο. Καλό θα ήταν αν θέλεις να πας σε αυτό το εστιατόριο να κάνεις κράτηση από νωρίς.
“Ορεκτικό με καβουρόψιχα”
“Κυρίως με κοτόπουλο”
“Κυρίως με πάπια”
LE CHAT NOIR
Το Restaurant Le Chat Noir είναι ένα εστιατόριο κοντά στο Moulin Rouge, συνεπώς μπορείς να το συνδυάσεις με την επίσκεψή σου στο διάσημο καμπαρέ. Το εστιατόριο αυτό ήταν λίγο ακριβό, αξίζει όμως αν βρεθείς σε αυτό να δοκιμάσεις τα σαλιγκάρια, στην παραδοσιακή τους εκδοχή, και τα βατραχοπόδαρα. Αν είσαι και λίγο τυχερός σε αυτό το μαγαζί θα βρεις και live μουσική.
“Σαλιγκάρια και βατραχοπόδαρα”
LE CATRINA
Το Le Catrina είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό εστιατόριο λίγο έξω από το κέντρο. Όταν το επισκεφθήκαμε εμείς, είχε την επιλογή μενού με 17€ το άτομο. Αυτό σημαίνει, ότι μπορούσαμε να πάρουμε πρώτο πιάτο, κυρίως και επιδόρπιο της επιλογής μας, μόνο με 17€. Έτσι δοκιμάσαμε πολλά πιάτα και όλα ήταν εξαιρετικά.
“Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το σαγανάκι από camembert”
LE CHOUPINET
Σε αυτό το bistro ήταν να κάνουμε μια γρήγορη στάση για ένα κρασί μεταξύ των δραστηριοτήτων μας. Τελικά, αποφασίσαμε να κάτσουμε λίγο παραπάνω και να δοκιμάσουμε μερικά από τα ορεκτικά του. Τα «κριτσίνια» τυριού που έχει στον κατάλογο είναι τα καλύτερα!
Τη δεύτερη φορά που επισκεφθήκαμε το Παρίσι, πήγαμε πάλι στο ίδιο μαγαζί. Μας είχε αφήσει μία πολύ ωραία εικόνα με τα ορεκτικά του την πρώτη φορά, και είπαμε να δοκιμάσουμε και το φαγητό του.
Εγώ πήρα μια μακαρονάδα με τρούφα και ο Μπίλ το Γαλλικό κοτόπουλο. Για τη μέσα τα παραδοσιακά σαλιγκάρια και εννοείται τα κριτσίνια τυριού. Όλα ήταν τέλεια, με μοναδική παρατήρηση ότι το κοτόπουλο του Μπιλ ενώ φαινομενικά ήταν ένα απλό ψητό κοτόπουλο, με την σάλτσα απογειωνόταν! Ήταν αυτό που περιμένεις να γευτείς όταν ακούς Γαλλική κουζίνα…
“Η παρέα μας για σήμερα.”
“Pink Mamma Restaurant”
PINK MAMMA
Το Pink mamma σίγουρα το έχεις δει κάπου και σίγουρα έχεις διαβάσει κάτι γι’ αυτό. Αυτό το εστιατόριο καφέ κοντεύει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή «αξιοθέατα» του Παρισιού. Δεν γίνεται, λοιπόν, να επισκεφθείς την πόλη και να μην πας σε αυτό το εστιατόριο. Αν πρόκειται να το επισκεφτείς φρόντισε να κάνεις την κράτηση σου από νωρίς (έως και μια βδομάδα πριν) γιατί η λίστα αναμονής είναι μεγάλη.
ΓΛΥΚΑ
LADURÊE
Το μακαρόν είναι ένα γλυκό που θεωρείται παραδοσιακά ότι εισήγαγε στη Γαλλία ο Ιταλός σεφ της βασίλισσας Αικατερίνης κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Από τον 19ο αιώνα, ένα τυπικό μακαρόν παριζιάνικου τύπου έχει μία γέμιση γκανάς, κρέμας βουτύρου ή μαρμελάδας ανάμεσα σε δύο τέτοια μπισκότα. Μπορείς να τα βρεις σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού. Παρ’ όλα αυτά, εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε την γνωστή αλυσίδα Ladurêe. Πρέπει, όμως, να σε προειδοποιήσω ότι δεν είναι και η πιο φθηνή επιλογή, καθώς για 10 κομμάτια πληρώσαμε 22€, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.
“Τόσες πολλές επιλογές...”
OH REGALADE CRÊPES
Η κατανάλωση κρέπας είναι αρκετά διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Μπορείς να την βρεις με διάφορες γεμίσεις, όπως ζάχαρη, σαντιγί ή μαρμελάδα κ.α. Εμείς επιλέξαμε την κρεπερί oh Regalade Crepes κάτω από τον πύργο του Eiffel και πήραμε μια κλασική κρέπα με νουτέλα. Είναι κάτι που προτείνω οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Ή έχω πολύ καιρό να φάω κρέπα ή είναι αρκετά διαφορετική από τις Ελληνικές. Πες μου παρακαλώ κάτω στα σχόλια την άποψή σου.
“Γαλλική κρέπα και πύργος του Άιφελ”
“Les Deux Freres”
CROISSANT
Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από την ανακάλυψη της χρυσής ζύμης. Μια από αυτές θέλει τα κρουασάν να τα εισάγει στη Γαλλία η βασίλισσα Μαρία – Αντουανέτα το 1770. Δεν γίνεται λοιπόν να βρεθείς στο Παρίσι και να μην δοκιμάσεις έστω και ένα. Εγώ επειδή δεν μπόρεσα να μείνω μόνο στο ένα έκανα μια λίστα με αυτά που μου άρεσαν περισσότερο.
ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Αν ψάχνεις προτάσεις για τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τι να κάνεις για να περάσεις ευχάριστα τις μέρες σου στο Παρίσι, τότε ρίξε μια ματιά εδώ.
ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ελπίζω να σας βοήθησα και να φας καλά στο Παρίσι. Αν έχεις απορίες μην διστάσεις να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο Instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές πρώτος. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε…
Έφτασες μέχρι εδώ;
Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu!