Ιταλικά μεζεδάκια στη Βενετία

Τι είναι τα Cicchetti

Τα Cicchetti είναι μικρά σνακ ή συνοδευτικά , που συνήθως σερβίρονται σε παραδοσιακά “bàcari ” (ciccheteries) στη Βενετία. Έχουν μία βάση ψωμιού και από πάνω βάζουν από λαχανικά, ελιές και αυγά, μέχρι θαλασσινά και αλλαντικά.

Τα Cicchetti στη Βενετία αποτελούν μία ολόκληρη φιλοσοφία. Δεν είναι ένα πιάτο που το τρώνε οι ντόπιοι σπίτι τους, καθώς η σημασία των Cicchetti δεν έγκειται μόνο στο ίδιο το φαγητό, αλλά και στο πώς, πότε και πού τρώγονται. Συνήθως τα τρώνε με τα χέρια ή με οδοντογλυφίδες, όρθιοι, γύρω από το μπαρ.

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πότε τρώνε τα Ciccheti

Τα Ciccheti μπορείς να τα βρεις σχεδόν παντού στην Βενετία από το πρωί έως το βραδύ. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα για να φας Cicchetti, καθώς μπορείς να τα φας για πρωινό, μεσημεριανό ακόμα και για βραδινό. Εμείς πραγματικά τέσσερις μέρες στη Βενετία μόνο με αυτά επιβιώναμε.

Τα καλύτερα Cicchetti στη Βενετία

Birreria Forst

Σε αυτή τη μπυραρία σέρβιραν σκεπαστά Cicchetti, κάτι που δεν συναντούσαμε συχνά. Με το σκεπαστά, εννοώ σαν Sandwich. Πήραμε ένα με prosciutto και ένα με μορταδέλα και ήταν και τα δύο πολύ νόστιμα. Απλά, αλλά νόστιμα! Δεν είχαν κάποια σάλτσα ή κάποιο άλλο υλικό και κατά τη γνώμη μου το χρειαζόντουσαν.

Εδώ το κάθε Cicchetti κόστιζε 2€ και σε χρέωναν 0,50€ αν καθόσουν σε τραπέζι.

Για δύο ποτά και δύο Cicchetti πληρώσαμε 14€.

άπερολ και Cicchetti στη Βενετία

“Απλά, αλλά νόστιμα”

τα καλύτερα cicchetti για φαγητό στη Βενετία

“Τα καλύτερα Cicchetti στη Βενετία”

Basegó

Το Basego κατά τη γνώμη μου, είχε τα πιο νόστιμα και πιο μοναδικά cicchetti που δοκιμάσαμε στη Βενετία. Πήραμε ένα Cicchetti με μπακαλιάρο (πολύ καλό!), ένα Cicchetti με τόνο και αυγό (όχι και τόσο αγαπημένο) ένα κομμάτι πίτσα και μία κροκέτα (καθόλου καλή).

Σε αυτή την πίτσα θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω, καθώς ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω φάει στην Ιταλία και ειδικά στη Βενετία. Αν και πολύ διαφορετική από τις Ιταλικές πίτσες, το ζυμάρι καλαμποκιού και τα υλικά που είχε από πάνω, δημιουργούσαν έναν απίστευτο συνδυασμό γεύσεων!

Τα Cicchetti εδώ κόστιζαν 1,5€ με τα αλλαντικά και 2€ με το ψάρι, 2,5€ οι κροκέτες και 5,50€ το ένα κομμάτι πίτσα.

Για 3 Cicchetti, 2 Aperol και ένα κομμάτι εξαιρετικής πίτσας πληρώσαμε 20€.

Osteria Al Squero

Αυτό είναι το δεύτερο αγαπημένο μου μαγαζί για Cicchetti στη Βενετία. Αν και στην αρχή μας φάνηκε ότι δεν είχε μεγάλη ποικιλία, αργότερα παρατηρήσαμε ότι κάθε 10 λεπτά περίπου, έβγαζαν καινούρια με διαφορετικά topping.

Αν βρεις να δοκιμάσεις αυτό με τις γαρίδες και αυτό με το μοσχάρι. Επίσης, πήρα άλλο ένα που η κοπέλα μου είπε ότι ήταν λίπος, αλλά μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Εγώ το λάτρεψα, ο Μπιλ δεν δοκίμασε καν.

Εδώ για 4 Cicchetti και 2 Aperol και 2 κρασιά πληρώσαμε 24€.

Cicchetti στη Βενετία

“Αυτό με τις γαρίδες ήταν ότι καλύτερο”

τηγανητά Cicchetti για φαγητό στη Βενετία

“Ήταν κάτι διαφορετικό, αλλά και βαρύ, λόγω του ότι ήταν τηγανητά.”

Cicchetteria venexiana da Luca e Fred

Αν ψάχνεις να δοκιμάσεις κάποιο διαφορετικό Cicchetti στη Βενετία πήγαινε σε αυτό το μαγαζί. Αντί για ψωμί χρησιμοποιούσαν τηγανιτή μελιτζάνα και ήταν πολύ διαφορετικά. Κατά τη γνώμη μου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το corndog και cicchetti με σαλάμι.

Extra tip: Σε αυτό το μαγαζί μην πάρεις Aperol καθώς δεν ήταν καθόλου καλό, αλλά πιες κρασί.

Για 4 ποτά και μερικούς γύρους Cicchetti πληρώσαμε 40€.

MAGNA BEVI TASI

Αυτό το μαγαζί είχε πολλά και διαφορετικά Cicchetti. Δεν θυμάμαι να ξεχώρισα κάποιο και να είπα αυτό πρέπει να το φας οπωσδήποτε, αλλά ήταν όλα πολύ ωραία. Επίσης, το Aperol ήταν πολύ καλό και οικονομικό. Για 4 Aperol και 8 Cicchetti πληρώσαμε 30€.

Ιταλικά μεζεδάκια - Cicchetti στη Βενετία

“Αυτά με τη μορταδέλα είναι πάντα η πιο safe επιλογή.”

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μην πας σε κάποιο ξεχασμένο μαγαζί και επιχειρήσεις να φας Cicchetti με θαλασσίνα. Σίγουρα δεν θα είναι φρέσκα.
Έχε στο νου σου ότι τα Cicchetti με τα θαλασσινά είναι πιο ακριβά από αυτά με τα αλλαντικά.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να φας τόσο νόστιμα Ciccheti στη Βενετία, όσο έφαγα κι εγώ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! 



Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment