Το Λονδίνο είναι μια πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογικά πόλη. Συνεπώς δεν θα μπορούσαν να μην είχαν εξελίξει και τον τρόπο με τον οποίο βγάζεις τα εισιτήρια για το μετρό και τα λεωφορεία.
Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλες τις πιθανές επιλογές εισιτηρίων καθώς και πως να τα αποκτήσεις.
Εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο
Ταξιδιωτικές κάρτες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο
Extra tip: Αυτή η επιλογή σε συμφέρει μόνο αν πρόκειται να πας στο Λονδίνο από 7 μέρες και πάνω. Αν θες για λιγότερο διάστημα προσπέρασε αυτή την παράγραφο και πήγαινε στην επόμενη.
Για να κινείσαι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο μπορείς να αγοράσεις μια ταξιδιωτική κάρτα. Αυτή σου προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις ανά πάσα στιγμή με λεωφορείο, μετρό, τραμ, DLR, London Overground, γραμμή Elizabeth και εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στο Λονδίνο. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε όλα τα λεωφορεία και αν ισχύει (ανάλογα με το τι έχεις αγοράσει) και στις ζώνες 3, 4, 5, ή 6.
Διάρκεια: Αυτές οι κάρτες εκδίδονται το λιγότερο με διάρκεια 7 ημερών, μηνιαίες ή ετήσιες. Επίσης, έχεις το δικαίωμα να εκδόσεις μία κάρτα για 1½ έως 10½ μήνες.
Οφέλη: Οι 7 ημερών κάρτες σου προσφέρουν απεριόριστα ταξίδια εφτά ημερών στην τιμή των 5.
Οι μηνιαίες κάρτες ταξιδίου είναι φθηνότερες από την αγορά 4 συνεχόμενων καρτών των 7 ημερών. Εξοικονομείς περίπου 11%.
Τέλος, οι ετήσιες κάρτες σου προσφέρουν εξοικονόμηση 13% σε σχέση με τις μηνιαίες κάρτες. Έτσι, παίρνεις 12 μήνες ταξίδι στην τιμή των 10½.
“Αυτό είναι το σύμβολο του υπόγειου σιδηροδρομικού σταθμού”
Ημερήσιο εισιτήριο στο Λονδίνο
Τα ημερήσια εισιτήρια σου επιτρέπουν να κάνεις απεριόριστα δρομολόγια με τα μέσα, για μια μέρα και μέχρι τις 4:30 πμ της επόμενης. Προσοχή το εισιτήριο δεν είναι εικοσιτετράωρο, είναι ημερήσιο.
Αυτή η επιλογή κοστίζει 7,70£ (για τις ζώνες 1-2) και μπορείς να το αγοράσεις μόνο από τα εκδοτήρια στο σταθμό.
Πληρώστε όσο πηγαίνετε με την χρεωστική σας κάρτα
Αυτή ήταν η επιλογή που χρησιμοποιούσαμε εμείς σε όλο το ταξίδι μας για 4 μέρες!
Μπαίνοντας στο σταθμό του μετρό πριν φτάσεις στις πλατφόρμες, έχει τις μπάρες που πρέπει να σκανάρεις το εισιτήριό σου για να περάσεις. Εκεί μπορείς να βάλεις την χρεωστική σου κάρτα και θα σε χρεώσουν ανάλογα με τον σταθμό που θα κατέβεις, όταν την ξανασκανάρεις.
Extra tip: Μην ξεχάσεις να σκανάρεις την κάρτα σου στην έξοδο γιατί τότε θα σε χρεώσουν το μέγιστο ποσό.
Extra tip2: Με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να βγάλεις μειωμένο εισιτήριο παρά μόνο ολόκληρο.
Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο τρόπο πληρωμής στην είσοδο και στην έξοδο. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου στην είσοδο και το κινητό σου στην έξοδο, ακόμα και αν πρόκειται για την ίδια κάρτα.
“Μην μπερδευτείς”
Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο και χωρίς κανένα άγχος. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις για εισιτήρια και εκδοτήρια ούτε να περιμένεις στην ουρά για να τα αγοράσεις. Επίσης, καμία μέρα δεν μας κράτησαν πάνω από 7,70£ που είναι το κόστος του ημερήσιου εισιτηρίου.
Για την αγορά των εισιτηρίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι κάρτες που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και American Express, Mastercard, Maestro, Visa και V Pay.
Extra tip: Μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο και για δεύτερο άτομο που ταξιδεύει μαζί σου, αρκεί να χρησιμοποιήσεις άλλη κάρτα ή άλλο τρόπο. Πχ. να πληρώσεις το ένα εισιτήριο με την κάρτα και το άλλο με το κινητό σου.
Extra tip2: Η κάρτα πρέπει να υποστηρίζει ανέπαφη πληρωμή!
Επίσης, οι πληρωμές μέσω κινητού μπορούν να γίνουν με Apple pay, Barclaycard, bPay, Fibit Pay, Garmin Pay, Google Pay, Samsung Pay.
Τελευταίο αλλά και καλύτερο, σε αυτό τον τρόπο πληρωμής εισιτηρίων είναι πως ακόμα και αν πληρώνεις ξεχωριστά για κάθε δρομολόγιο, αν φτάσεις στο ποσό του ημερήσιου εισιτηρίου (7,70£) θα σταματήσουν να σε χρεώνουν. Το ίδιο ισχύει και για το εφταήμερο!
“Εγώ πλήρωνα παντού με την κάρτα μου!”
Έλεγχος εισιτηρίων στο μετρό και τα λεωφορεία του Λονδίνου
Πως γίνεται ο έλεγχος εισιτηρίων στο μετρό του Λονδίνου
Εμείς όσο ήμασταν εκεί δεν είδαμε ελεγκτές μέσα στα μέσα. Όμως είχε αρκετό προσωπικό στις μπάρες που σκανάρεις το εισιτήριο σου για να βγεις και κοιτούσαν ποιος το επικυρώνει και ποιος όχι. Επομένως, θα σου πρότεινα να μην ξεχάσεις να το επικυρώσεις.
Πως γίνεται ο έλεγχος εισιτηρίων στα λεωφορεία του Λονδίνου
Στα λεωφορεία αναγκαστικά μπαίνεις από την μπροστινή πόρτα και ο οδηγός ελέγχει αν χτύπησες το εισιτήριο σου ή όχι. Αν δεν το χτυπήσεις δεν σε αφήνει να μπεις στο λεωφορείο. Συνεπώς δεν γίνεται να μην βγάλεις εισιτήριο.
BUDGET

ΜΜΜ: Το εισιτήριο διαδρομής 60 λεπτών κοστίζει 1,20 Λίρες και το ημερήσιο 7,70 Λίρες για τις ζώνες 1-2.
Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 85€ τη βραδιά.
Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 15,00 λίρες το πιάτο.
Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στην αγορά εισιτηρίων για τα μέσα στο Λονδίνο! Αν δοκίμασες κάποιες από τις προτάσεις μου θα χαρώ να δω την άποψη σου στα σχόλια. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε…
Έφτασες μέχρι εδώ;
Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu!