τρενάκι μέσα στο πάρκο της Disneyland Paris

Αν έχεις προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Παρίσι και θέλεις να κάνεις μια ολοήμερη επίσκεψη στην Disneyland, καλό θα ήταν να ξέρεις από πριν πως θα πας από το Παρίσι στην Disneyland Paris.

Δες εδώ αναλυτικά τι να κάνεις στο Παρίσι.

Σε αυτό το post θα βρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να πας από το Παρίσι στη Disneyland.

Που βρίσκεται η Disneyland Paris

Η Disneyland Paris δεν βρίσκεται στο Παρίσι αλλά στα περίχωρα αυτού. Πιο συγκεκριμένα, η τοποθεσία της Disneyland στο Παρίσι είναι μια πόλη που ονομάζεται Marnela-Vallée , 40 χλμ. ανατολικά του Παρισιού.

Πως θα πάω από το Παρίσι στη Disneyland – ο καλύτερος τρόπος

Δεν είναι δύσκολο να πας από το Παρίσι στη Disneyland, αρκεί να διαλέξεις τον τρόπο που ταιριάζει περισσότερο σε ‘σένα.

Πως θα πάω με τρένο από το Παρίσι στην Disneyland

Το RER A (κόκκινη γραμμή) είναι το τρένο που πάει από το Παρίσι στη Disneyland Paris. Το ταξίδι με το τρένο από το κέντρο του Παρισιού προς την Disneyland διαρκεί 45 λεπτά και είναι πολύ απλό.

Το τρένο RER A για την Disneyland Paris έχει 5 σταθμούς εντός του Παρισιού, επομένως έχεις διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το πού μένεις στο Παρίσι ή την πλησιέστερη γραμμή του μετρό σου:

Charles de Gaulle – Etoile, συνδέεται με τις γραμμές 1, 2 και 6 του μετρό
Auber, συνδέεται με τις γραμμές 3, 7, 8 και 9 του μετρό
Chatelet - Les Halles, συνδέεται με τις γραμμές 1, 4, 7, 11 του μετρό
Gare de Lyon, που συνδέεται με τις γραμμές 1 και 14 του μετρό
Nation, συνδέεται με τις γραμμές 1, 2, 6, 9 του μετρό

Όταν μπεις στο RER A, ψάξε την κατεύθυνση Boissy-St-Léger /Marne-la-Vallée (RER A Est). Θα δεις ότι οι περισσότερες πινακίδες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ένα κεφάλι Mickey.

ταμπέλα στο σταθμό του τρένου για να πας από το Παρίσι στην Disneyland

“Ψάχνεις ταμπέλες σαν και αυτήν.”

Στη συνέχεια, αφού βρεθείς στη σωστή πλατφόρμα, φρόντισε να επιβιβαστείς στο σωστό τρένο. Το RER A μετά το σταθμό Vincennes χωρίζεται! Επιβιβάσου στο τρένο με το σύμβολο του Mickey στην ονομασία του.

Μην σε αγχώνει αυτό που μόλις διάβασες. Αυτές τις πληροφορίες θα τις δεις στις οθόνες που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

ηλεκτρονική ταμπέλα στο σταθμό του τρένου για να πας από το Παρίσι στην Disneyland

“Για παράδειγμα, μην πάρεις το τρένο που έρχεται! Δεν έχει το κεφάλι του Mickey.”

Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος, μπορείς να κοιτάξεις τα τεράστια πάνελ που κρέμονται στις αποβάθρες. Εκεί αναγράφονται όλες οι στάσεις που πρόκειται να κάνει το τρένο.

Σε αυτήν την περίπτωση (της φωτογραφίας), το επόμενο τρένο πάει στην Disneyland, και το καταλαβαίνεις από το φωτάκι που υπάρχει δίπλα από κάθε στάση.  Ο τερματικός σταθμός για την Disneyland είναι ο Marne-la-Vallée-Chessy και το φωτάκι δίπλα του είναι αναμμένο.

ταμπέλα με τις στάσεις στο σταθμό του τρένου για να πας από το Παρίσι στην Disneyland

“Το τρένο δεν θα σταματήσει στις στάσεις που δεν ανάβει το φωτάκι δίπλα τους.”

Τέλος, το ίδιο το τρένο θα εμφανίζει τον τελικό του προορισμό και όλες τις στάσεις στις οθόνες που βρίσκονται μέσα στο βαγόνι.

Πως θα πάω με Magic shuttle από το Παρίσι στην Disneyland

Αν ο παραπάνω τρόπος σου φαίνεται πολύ αγχωτικός ή ταξιδεύεις με παιδιά και δεν θες να μπλέξεις με τα μέσα, σου προτείνω να κλείσεις ένα magic shuttle για να πας από το Παρίσι στη Disneyland.

Η Disneyland Paris προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το κέντρο της πόλης προς το πάρκο. Αυτό το λεωφορείο Παρίσι-Disneyland ονομάζεται Disneyland Paris Express, και προσφέρει 2 επιλογές:

Το Shuttle 1 έχει παραλαβή/αποβίβαση στο Gare du Nord (8:20 π.μ.), στην Όπερα (08:30 π.μ.) και στο Châtelet (08:45 π.μ.)
Το Shuttle 2 έχει παραλαβή/αποβίβαση κοντά στον Πύργο του Άιφελ, με παραλαβή στις 8:10 π.μ.
λεωφορείο για την Disneyland από και προς το αεροδρόμιο

“Αυτό είναι το λεωφορείο που εκτελεί τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, φαντάζομαι θα είναι ίδιο και αυτό που πάει Παρίσι.”

Και τα δύο λεωφορεία Παρίσι-Disneyland φτάνουν στα πάρκα μέχρι τις 10 το πρωί για να μην χάσεις χρόνο. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις τη μέρα σου νωρίς. Στη συνέχεια, τα λεωφορεία αναχωρούν από το πάρκο είτε στις 8 μ.μ. είτε στις 9 μ.μ., ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας εκείνη τη μέρα.

Αυτό το λεωφορείο της Disneyland Paris μπορείς να το προσθέσεις στα εισιτήριά σου κατά την αγορά των εισιτηρίων για το πάρκο, αλλά δεν μπορείς να το αγοράσεις μόνο του.

Extra tip: Αγοράζοντας τα εισιτήρια σου από το επίσημο site, με τον κωδικό κράτησής σου μπορείς να προσθέσεις έξτρα πράγματα μέσω της εφαρμογής. Αν όμως θέλεις να αφαιρέσεις μια υπηρεσία και να σου επιστραφούν κάποια χρήματα θα πρέπει να καλέσεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

Το μόνο πρόβλημα αυτής της υπηρεσίας είναι η έλλειψη ευελιξίας, πρέπει να πάρεις το λεωφορείο τις προγραμματισμένες ώρες και δεν υπάρχει άλλο.

Πως θα πάω με ταξί από το Παρίσι στην Disneyland

Για να είμαι ειλικρινής το ταξί είναι μια λύση που δεν την προτείνω ποτέ. Παρ΄ όλα αυτά στο Παρίσι υπάρχει και Bolt και Uber και είναι αρκετά οικονομικά και τα δύο.

Εμείς όταν κάναμε το ταξίδι μας στο Παρίσι και στην Disneyland πέσαμε σε απεργία των ΜΜΜ, οπότε ήταν ο μόνος τρόπος που είχαμε για να πάμε από το Παρίσι στη Disneyland τελευταία στιγμή.

Για όποιον δεν ξέρει την διαδικασία, αρκεί μόνο να κατεβάσεις μία από τις δύο εφαρμογές στο κινητό σου (εμείς προτιμήσαμε το Uber) και να βάλεις τη διεύθυνση ή το όνομα του ξενοδοχείου και που θέλεις να πας. Στην οθόνη θα σου εμφανιστεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το όνομα και η φωτογραφία του οδηγού, σε πόση ώρα θα έρθει και πόση ώρα θα διαρκέσει το ταξίδι καθώς και το κόστος του.

Τα καλά αυτής της επιλογής είναι ότι μπορείς να πληρώσεις με κάρτα μέσω της εφαρμογής και έχεις παραλαβή και αποβίβαση απευθείας εκεί που θες.

Για αυτή την επιλογή εμείς πληρώσαμε 70€ για ένα δρομολόγιο.

Πως θα πάω με ιδιωτική μεταφορά από το Παρίσι στην Disneyland

Αυτός είναι ίσως ο πιο ακριβός τρόπος για να πας από το Παρίσι στην Disneyland, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να τον αναφέρω.

Εδώ μπορείς να κλείσεις μια ιδιωτική μεταφορά από το Παρίσι προς την Disneyland για σένα και την οικογένεια σου. Θα σε παραλάβει αγγλόφωνος οδηγός από το ξενοδοχείο σου στο Παρίσι και θα σε οδηγήσει ως την Disneyland, ή το ανάποδο.

Αυτή η υπηρεσία μπορεί να σου φανεί χρήσιμη ειδικά αν ταξιδεύεις με παιδιά! Το πρωί που μπορεί να μην έχουν ξυπνήσει ακόμα καλά καλά, δεν θα ταλαιπωρηθούν καθόλου και το βράδυ μπορούν ακόμα και να κοιμηθούν στο δρόμο της επιστροφής, χωρίς να χρειαστεί να τα ξυπνήσετε για να περπατήσουν μέχρι το ξενοδοχείο.

η είσοδος στην Disneyland Paris

“Η είσοδος του πάρκου”

Πως θα πάω με αυτοκίνητο από το Παρίσι στην Disneyland

Εάν έχεις νοικιάσει αμάξι και θες να πας από το Παρίσι στη Disneyland με αυτό, τότε ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 40 λεπτά χωρίς κίνηση. Η Disneyland Paris έχει μια μεγάλη περιοχή αφιερωμένη σε χώρους στάθμευσης. Όπως είναι φυσικό όμως, οι θέσεις είναι επι πληρωμή και κοστίζει 30€ τη μέρα.

Extra tip: Μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου στο parking Parking gare de Chessy Marne-la-Vallée Disneyland Paris – EFFIA που βρίσκεται εκεί κοντά και κοστίζει 18€ τη μέρα.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Μένοντας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Disneyland μπορείς να πας στο ξενοδοχείο με τα πόδια ή να χρησιμοποιήσεις την δωρεάν συγκοινωνία που διαθέτουν τα πάρκα.
Τα λεωφορεία του πάρκου προς τα ξενοδοχεία της Disneyland λειτουργούν παρά τις απεργίες.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει καλύτερα για να πας από το Παρίσι στην Disneyland! Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο Instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα