το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι ονομάζεται Henri Coandă και βρίσκεται στην περιοχή Οτοπένι, 16,5 χλμ βόρεια της πόλης. Το αεροδρόμιο αυτό είναι και το κύριο αεροδρόμιο όλης της χώρας, γι’ αυτό υπάρχουν πολλές συνδέσεις και με το Βουκουρέστι, αλλά και με άλλες πόλεις.

Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλους τους τρόπους για να πας από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι για να διαλέξεις ποιος ταιριάζει περισσότερο σε σένα.

Με λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Η STB είναι η εταιρία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία στο Βουκουρέστι και έχει μία γραμμή που πάει από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι.

Η 783 ξεκινάει από το αεροδρόμιο και κατευθύνεται προς κέντρο της πόλης (Piata Unirii). Εδώ μπορείς να δεις τη διαδρομή.

Κάθε πότε έχει δρομολόγια από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το λεωφορείο είναι 24ωρο και εκτελεί δρομολόγια καθημερινά. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 15-20 λεπτά σε κανονικό καθημερινό πρόγραμμα (Δευτέρα  -Παρασκευή 6:00-23:00) και κάθε 20-30 λεπτά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Επίσης, τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται να μην είναι τόσο συχνά και να χρειαστεί να περιμένεις περίπου 40 λεπτά.

η αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

“Η αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι”

Πόση ώρα κάνει το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι κάνει από 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα για να φτάσει, ανάλογα με την κίνηση.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του λεωφορείου από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το εισιτήριο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι είναι φθηνό. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 1€ για μία διαδρομή και 2€ το διπλής κατεύθυνσης. Μην κάθεσαι να το ψάχνεις πολύ, εμπιστεύσου με και αγόρασε εξαρχής το εισιτήριο διπλής κατεύθυνσης.

Extra tip: Στην Piata Unirii, όταν θα θες να επιστρέψεις στο αεροδρόμιο, δεν υπάρχει γκισές εισιτηρίων. Συνεπώς, θα πρέπει να έχει αγοράσει το εισιτήριο σου από κάπου αλλού. Άρα καλύτερα να το έχεις από το αεροδρόμιο.

Από που αγοράζω το εισιτήριο από το αεροδρόμιο για το Βουκουρέστι

Όταν βγαίνεις από το κτήριο του αεροδρομίου, στα δεξιά σου θα δεις έναν λευκό θάλαμο εισιτηρίων. Από εκεί μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο σου για το λεωφορείο.

Extra tip: Ο οδηγός δεν πουλάει εισιτήρια!

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι στο Βουκουρέστι τα λεωφορεία και τα μετρό τα διαχειρίζονται διαφορετικές εταιρείες συνεπώς θα χρειαστείς διαφορετικό εισιτήριο αν θέλεις να αλλάξεις μέσω, ακόμα και αν δεν έχει τελειώσει ο χρόνος σου. Διάβασε περισσότερα για τα λεωφορεία και τα μετρό στο Βουκουρέστι εδώ.

Από που παίρνω το λεωφορείο από το αεροδρόμιο για το Βουκουρέστι

Η στάση του λεωφορείου 783 βρίσκεται έξω από την αίθουσα αφίξεων, μπροστά από τις πόρτες εξόδου.

Τέλος, τα λεωφορεία στο Βουκουρέστι είναι σαν την Αθήνα. Μπορεί να περάσει, μπορεί και όχι. Επομένως αν βιάζεσαι δεν είναι ένας τρόπος που θα σου πρότεινα.

Με τρένο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Άλλος ένας τρόπος για να πας από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι γρήγορα και οικονομικά, είναι με το τρένο. Αυτή η γραμμή συνδέει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με του αεροδρομίου και δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις.

το τρένο που πάει από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

“Το τρένο που πάει από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι”

Κάθε πότε έχει δρομολόγια

Το τρένο είναι 24ωρο και τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά και ξεκινούν κάθε 40 λεπτά και από τους δύο σταθμούς. Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά όλα τα δρομολόγια και τις ώρες.

Πόση ώρα κάνει το τρένο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το ταξίδι με το τρένο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι  διαρκεί 20 με 25 λεπτά και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Πόσο κοστίζει και από που αγοράζω το εισιτήριο του τρένου από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το εισιτήριο του τρένου για να πας από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι κοστίζει 4,75lei και μπορείς να το αγοράσεις είτε από τον γκισέ είτε online από εδώ.

Extra tip: Θα σου πρότεινα να το αγοράσεις online από πριν, για να μπορείς να πληρώσεις με την κάρτα σου, γιατί στον γκισέ μπορεί να σου ζητήσουν μετρητά. Άρα θα πρέπει να έχεις κάνει συνάλλαγμα, κάτι που καλό είναι να μην γίνει στο αεροδρόμιο.

Με ταξί από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Η μετακίνηση στο Βουκουρέστι είναι φθηνή και εύκολη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το Uber ή με ένα τοπικό ταξί.

Πόση ώρα κάνει το ταξί από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Το ταξίδι με το ταξί από το αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 20 λεπτά, αλλά και αυτό εξαρτάται πάντα από την κίνηση και τον τελικό προορισμό.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Για να πας με ταξί από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι θα σου κοστίζει 15 – 20€. Αυτό βέβαια ενδέχεται να αλλάξει αν έχει πολύ κίνηση ή ο τερματικός σου σταθμός είναι πιο μακριά.

Extra tip: Αν επιλέξεις αυτή την επιλογή, εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις Uber. Είναι πιο οικονομικό, ξέρεις εξαρχής τι πληρώνεις και δεν χρειάζεσαι και μετρητά. Επίσης, έχε στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου ζητήσει να πληρώσεις την κάρτα που έβγαλε για να μπει στο parking για να σε παραλάβει, όπως συνέβη σε μας. Αυτό ήταν επιπλέον 2€.

Αν επιλέξεις να πάρεις ταξί γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο Uber έχε στο μυαλό σου τις παρακάτω συμβουλές:

Αν σε πλησιάσει κάποιος στο αεροδρόμιο προσφέροντας υπηρεσίες ταξί, να αρνηθείς.
Αν κάποιος θέλει να διαπραγματευτεί τον ναύλο, να αρνηθείς.
Όταν επιβιβαστείς στο ταξί, βεβαιώσου ότι ο οδηγός ξεκινά το μετρητή κατά την αναχώρηση. Αν δεν το κάνει ή σου πει ότι δεν λειτουργεί – Να αρνηθείς τη διαδρομή και να βγεις έξω.
Αν δεν μπορείς να βρεις ταξί, μπορείς να περπατήσεις 10 λεπτά μέχρι τον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων (ένας μακρύς διάδρομος στα αριστερά σου καθώς βγαίνεις από την παραλαβή αποσκευών) και να πάρεις ένα από τα ταξί που θα αφήσει τους επιβάτες εκεί.
μηχανήματα για να καλέσεις ταξί στο αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

“Τα μηχανήματα για να καλέσεις ταξί”

Extra tip: Αν δεν μπορείς να βρεις ταξί, μπορείς να αναζητήσεις κάτι κίτρινα μηχανήματα που γράφουν πάνω τους ταξί. Μέσω αυτών μπορείς να καλέσει εξουσιοδοτημένο ταξί να έρθει να σε παραλάβει. Αυτά τα μηχανήματα βρίσκονται μετά την παραλαβή αποσκευών, στον 1ο όροφο. Αφού κάνεις την παραγγελία σου. Θα λάβεις ένα έντυπο εισιτήριο με τα στοιχεία του ταξί που θα σε παραλάβει (μην το πετάξεις). Περπάτα μέχρι έξω από το κτίριο του τερματικού σταθμού και περίμενε το ταξί σου να έρθει (από αριστερά). Το μειονέκτημα είναι ότι μπορείς να πληρώσεις μόνο με ρουμανικό Lei σε μετρητά.

Με ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος. Έχοντας κάνει κράτηση ιδιωτικής μεταφοράς, θα σε περιμένει οδηγός στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, θα σε οδηγήσει στο αυτοκίνητο και από εκεί στην διεύθυνση που του έχεις δώσει. Ξέρεις εξαρχής τι πληρώνεις και δεν πρόκειται να σε χρεώσουν ούτε € παραπάνω.

Πόσο κοστίζει η ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Ανάλογα με το πόσα άτομα είστε και ποια εταιρεία θα επιλέξετε, η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί διαφορετικά. Παρακάτω θα βρεις μερικές επιλογές για να δεις ποια ταιριάζει περισσότερο σε σένα.

Πόση ώρα κάνει το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι

Η διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι με αυτοκίνητο είναι στα 20 λεπτά, αλλά πάντα εξαρτάται από την κίνηση που θα συναντήσει.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έχε το νου σου τι σου χρεώνουν τα ταξί.
Τα εισιτήρια για το μετρό και τα λεωφορεία δεν είναι τα ίδια.
Τα εισιτήρια για το αεροδρόμιο είναι άλλα από αυτά που βγάζεις για μέσα στην πόλη.
Όταν θα φεύγεις, έχε στο νου σου ότι θα συναντήσεις μεγάλη ουρά πριν περάσεις τον έλεγχο στο αεροδρόμιο. Γι' αυτό φρόντισε να φτάσεις λίγο νωρίτερα.

Η δημόσια συγκοινωνία στο Βουκουρέστι δεν είναι και η καλύτερη, αλλά τουλάχιστον είναι οικονομική. Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

Comments:

 • Μελίνα

  14 Μαΐου, 2023

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Μπράβο σου. Θα αξιοποιήσω πολλά από τα link σου. Να είσαι καλά!

  reply...
 • Δεσποινα

  27 Οκτωβρίου, 2023

  Είσαι παρά πολύ καλή συγχαρητήρια ! Μόνο μια ερώτηση που κάνεις την αλλαγή από ευρώ στο νόμισμα τους;

  reply...
 • Ευαγγελία

  5 Νοεμβρίου, 2023

  Απίστευτη δουλειά!! Όλη η πληροφορία που χρειάζεται κάποιος μαζεμένη μπράβο σου!!!!

  reply...
 • DIMITRA

  28 Δεκεμβρίου, 2023

  Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!!! Θα πάω τον Μάρτιο του ’24.Δημητρα!!

  reply...
 • Λαμπρινή

  15 Φεβρουαρίου, 2024

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες…ευχαριστώ πολύ… θα πάω τον Μάρτιο του 24

  reply...
 • Lamprini

  27 Φεβρουαρίου, 2024

  Να ρωτήσω κάτι …Ο σταθμός των τρένων στο αεροδρόμιο Henri Coanta είναι μακριά από το σημείο των αφίξεων? χρειάζεται μέσο ή μπορε’ις να πάς και με τα πόδια….Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων…

  reply...

post a comment

0
  0
  ΚΑΛΑΘΙ
  Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα