ταμπέλα για το αεροδρόμιο του Παλέρμο

Το αεροδρόμιο του Παλέρμο ονομάζεται αεροδρόμιο Falcone-Borsellino και απέχει 35 χλμ. από την πόλη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο και ανάποδα και όλοι είναι εύκολοι, με τακτικά δρομολόγια και όχι πολύ ακριβοί.

Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλους τους τρόπους για να πας από το αεροδρόμιο στην πόλη για να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ιταλικά 🇮🇹

a Νόμισμα: Ευρώ ()

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Τρένο από το αεροδρόμιο στην πόλη

Το τρένο λειτουργεί από την εταιρεία Trinacaria Express και αναχωρεί απευθείας από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου, Punta Raisi. Υπάρχει συνήθως ένα τρένο κάθε ώρα, αλλά μερικές φορές αυτό αυξάνεται σε δύο φορές την ώρα. Αν πηγαίνεις στο κέντρο της πόλης, το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα και θα πρέπει να κατέβεις στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Palermo Centrale. Εάν μένεις όμως στο βόρειο τμήμα του κέντρου της πόλης του Παλέρμο, συνιστάται να κατέβεις στο Palermo Notarbartolo και ο χρόνος του ταξιδιού είναι περίπου 40 λεπτά.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του τρένου για το Παλέρμο;

Το εισιτήριο του τρένου για το Παλέρμο κοστίζει περίπου 6,50 € ανά άτομο και μπορεί να αγοραστεί από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων στο σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου ή ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Trenitalia.

πινακίδα στο αεροδρόμιο του Παλέρμο που δείχνει τις κατευθύνσεις για τα τρένα, τα λεωφορεία κλπ από τις αφίξεις

“Θα βρεις τέτοιες πινακίδες σε όλο το αεροδρόμιο που σου δείχνουν που να πας”

Λεωφορείο από το αεροδρόμιο στην πόλη

Βγαίνοντας από τις αφίξεις του αεροδρομίου πρέπει να κατευθυνθείς προς τα δεξιά και μετά το τέλος του κτηρίου θα βρεις τη στάση των λεωφορείων με όλα τα λεωφορεία. Τα δρομολόγια είναι περίπου κάθε 30 λεπτά και γίνονται αρκετές στάσεις στο κέντρο για να διαλέξεις αυτή που σε εξυπηρετεί καλύτερα με βάση την τοποθεσία του ξενοδοχείου σου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 55 λεπτά, αλλά πάντα εξαρτάται από την κίνηση.

Αυτές είναι οι στάσεις που γίνονται: Via Liberta 203, Via Liberta 171, Via Liberta 95, Via Liberta 45, P.zza R. Settimo 18, Via Roma 289.

Extra tip: Εμείς επιλέξαμε αυτό τον τρόπο για να πάμε από το κέντρο στο αεροδρόμιο και έπρεπε να έχουμε κάνει κράτηση της θέσης μας, αλλά δεν μας είχαν ενημερώσει γι’ αυτό. Ευτυχώς είχαμε πάει λίγο νωρίτερα στην στάση και το επόμενο λεωφορείο ήταν μετά από 20 λεπτά.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του λεωφορείου για το κέντρο του Παλέρμο;

Το εισιτήριο του λεωφορείου κοστίζει 6 € και μπορείς να το αγοράσεις από εδώ. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν στο επίσημο περίπτερο στο αεροδρόμιο με κάρτα ή μετρητά (8 π.μ. έως 22.30 μ.μ.), ή στο λεωφορείο με μετρητά – αν και είναι λίγο πιο ακριβό αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο. Εγώ πάντα προτιμώ το getyourguide γιατί έχει και δωρεάν ακύρωση έως και 24 ώρες πριν.

λεωφορείο στον τερματικό σταθμό του Παλέρμο

“Το λεωφορείο που σε μεταφέρει από το αεροδρόμιο στην πόλη”

Shared taxi από το αεροδρόμιο στο Παλέρμο

Για μένα ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στο Παλέρμο είναι να πάρεις ένα shared taxi. Είναι κάτι μικρά mini van και θα τα βρεις έξω από το αεροδρόμιο πριν να φτάσεις στα λεωφορεία. Είναι εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτάσεις στον προορισμό σου. Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε για να πάμε από το αεροδρόμιο στην πόλη και ήταν πραγματικά πολύ γρήγορο και άνετο. Κάναμε περίπου 20’ να φτάσουμε.

Extra tip: Το μόνο κακό είναι το shared taxi δεν ξεκινάει μέχρι να γεμίσει και παίρνει 8 άτομα. Γενικά όμως δεν του παίρνει πολύ ώρα.

Πόσο κοστίζει το shared taxi από το αεροδρόμιο για το Παλέρμο;

Το shared taxi δεν χρησιμοποιεί ταξίμετρο και κοστίζει 8€ το άτομο, κάτι που σε συμφέρει αν σκεφτείς ότι κερδίζεις πολύ χρόνο σε σχέση με το λεωφορείο και κοστίζει μόλις 2€ περισσότερα.

Extra tip: Είναι καλή λύση για να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο, αλλά όχι ανάποδα. Αν επιλέξεις να πας από το κέντρο στο αεροδρόμιο το κόστος είναι 10€ το άτομο και πρέπει να τους καλέσεις δύο μέρες πριν για να σε βάλουν σε δρομολόγιο, ενώ το λεωφορείο εξακολουθεί να κάνει 6€.

Ταξί από το αεροδρόμιο για το Παλέρμο

Τα ταξί είναι πάντα ένας ασφαλής και εύκολος τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στο Παλέρμο. Είναι όμως και αρκετά ακριβά. Τα ταξί σε μεταφέρουν πόρτα – πόρτα εκεί που θες και το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την κίνηση.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο για το Παλέρμο;

Οι τιμές των ταξί δεν είναι στάνταρ και καθορίζονται από ταξίμετρο. Αλλά υπάρχουν κάποιες στάνταρ τιμές για τα πιο πολλά κεντρικά σημεία. Εμείς που ρωτήσαμε για το ξενοδοχείο μας, μας είπαν ότι θα κοστίσει περίπου 80€, κάτι που το θεωρήσαμε ακραία ακριβό όταν είχαμε τις επιλογές των 8€ και των 6€. Δίπλα στη φωτογραφία μπορείς να δεις τις τιμές για τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

ταμπέλα που αναγράφει τις τιμές των ταξί και του shared taxi στο Παλέρμο

“Τιμές για τα ταξί ανάλογα με τον προορισμό”

Budget

Το Παλέρμο είναι ένας προορισμός που με καλή οργάνωση μπορεί να σου βγει αρκετά οικονομικά.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 73€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και την απόσταση του ταξιδιού. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  50€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο. Βρες εδώ μέρη για φαγητό.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις από το αεροδρόμιο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Να είσαι προσεκτικός με τους οδηγούς ταξί που μπορεί να χρεώνουν υπερβολικά ή να παίζουν ύπουλα κόλπα, ειδικά με τους τουρίστες.
Το τρένο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν θες να πας σε ένα μέρος που δεν πάει το λεωφορείο ή το shared taxi ή τα ΣΚ που οι δρόμοι έχουν πολύ κίνηση.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αεροδρόμιο στο Παλέρμο. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα