το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ απ' έξω

Για να πας από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ υπάρχουν τρεις τρόποι: ταξί τρένο και λεωφορείο.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ είναι το Schiphol και απέχει περίπου 22χλμ από το κέντρο. Σε αυτό το post θα βρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ, για να διαλέξεις ποιος ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ολλανδικά 🇳🇱

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ολλανδία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ με λεωφορείο

Το αεροδρόμιο έχει καλή σύνδεση με το Άμστερνταμ μέσω του Connexxion Amsterdam Airport Express. Το λεωφορείο του αεροδρομίου 397 αναχωρεί κάθε 7 – 8 λεπτά από τις 5:00 έως τα μεσάνυχτα. Μετά μπορείς να πάρεις το νυχτερινό λεωφορείο Ν97 που εκτελεί δρομολόγια από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00 κάθε 30 λεπτά.

Τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο για το Άμστερνταμ αναχωρούν από τη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται λίγο έξω από το Schiphol Plaza, μεταξύ Β15 και Β19.

Πόσο κοστίζει το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ;

Το λεωφορείο κάνει περίπου 27 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο και έχεις πολλές επιλογές για να πληρώσεις το εισιτήριο του.

Το ενιαίο εισιτήριο για το λεωφορείο 397 είναι 6,50€ για απλή διαδρομή και 11,75€ μετ’ επιστροφής.

Extra tip: Αν κλείσει εισιτήριο με επιστροφή έχει υπόψιν σου ότι το ταξίδι της επιστροφής πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 14 ημερών για να ισχύει ακόμα το εισιτήριο.

Αυτά τα εισιτήρια μπορείς να τα αγοράσεις από τα μπλε – γκρι μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο παραλαβής αποσκευών του Arrivals 3, εντός του λεωφορείου ή ηλεκτρονικά.

Extra tip: Αν επιλέξεις να πάρεις το εισιτήριο σου μέσα από το λεωφορείο, να ξέρεις ότι δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά.

Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αρκετά τα μέσα στο Άμστερνταμ, τότε σε συμφέρει να βγάλεις το Amsterdam Travel Ticket. Είναι διαθέσιμο για 1,2 ή 3 μέρες με 18€, 24€ και 30€. Με αυτό το εισιτήριο μπορείς να κάνεις απεριόριστη χρήση των μέσων συμπεριλαμβανομένου και του λεωφορείου Connexxion Amsterdam Airport Express 397, από την ώρα της ενεργοποίησης έως τις 4:00 το επόμενο πρωί.

μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων στο Άμστερνταμ

“Μην ξεχνάς να επικυρώνεις πάντα το εισιτήριο σου στην είσοδο, αλλά και στην έξοδο”

Επίσης, αν δεν θες να πάρεις το λεωφορείο της γραμμής, μπορείς να κλείσεις αυτό το Express λεωφορείο για το κέντρο της πόλης, που κάνει στάση στα πιο γνωστά σημεία της πόλης και εξυπηρετεί πολλά ξενοδοχεία.

Η άλλη επιλογή που έχεις, είναι η OV-chipkaart. Αυτή η κάρτα σε συμφέρει αν σχεδιάζεις να μείνεις στο Άμστερνταμ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ανώνυμη, την αγοράζεις από τα κίτρινα μηχανήματα του Schiphol Plaza και κοστίζει 8,50€. Αυτή την κάρτα πρέπει να την γεμίσεις με τουλάχιστον 20€ και προσφέρει εκπτωτικές τιμές για τα εισιτήρια του λεωφορείου.

Extra tip: Τα Amsterdam & Region Travel Tickets και Holland Travel Tickets είναι οι ιδανικές επιλογές για ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν και τις κοντινές περιοχές του Άμστερνταμ ή ακόμα και άλλες ολλανδικές πόλεις.

Τέλος, η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι αυτό το εισιτήριο, το οποίο είναι ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα μέσα της πόλης και περιλαμβάνει και το εισιτήριο του λεωφορείου 369 μόνο με 9€. Το λεωφορείο αυτό αναχωρεί από το Schiphol Plaza κάθε 10 – 15 λεπτά, όλο το εικοσιτετράωρο. Το αρνητικό αυτής της γραμμής είναι ότι σταματάει στο Sloterdijk που απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ με τρένο

Υπάρχουν express τρένα που μπορείς να πάρεις από το αεροδρόμιο για το Άμστερνταμ και ο χρόνος του ταξιδιού είναι περίπου 14 – 17 λεπτά μέχρι το σταθμό Centraal. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια καθημερινά από τις 5:00 έως τα μεσάνυχτα κάθε 4 – 10 λεπτά και μετά είναι κάπως πιο αραιά.

τα εισιτήρια του τρένου μιας χρήσης από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ

“Αυτά είναι τα OV-chipkaart μιας χρήσης”

Πόσο κοστίζει το τρένο από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ;

Εκτός από το OV-chipkaart που προσφέρει χαμηλότερες τιμές, αλλά είναι πιο κατάλληλο για τους κατοίκους της πόλης, μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο σου ηλεκτρονικά από την εφαρμογή NS.

Extra tip: Αυτά τα εισιτήρια είναι προσωπικά γι’ αυτό θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα επίσημο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης) που να αποδεικνύει ότι είσαι εσύ.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο από αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ κοστίζει 4,90€ και μπορείς να το κλείσεις και με επιστροφή, αλλά να ξέρεις ότι η επιστροφή πρέπει να γίνει την ίδια μέρα.

Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις ένα OV-chipkaart μιας χρήσης από τα κίτρινα μηχανήματα στο Schiphol Plaza. Εμείς αγοράσαμε αυτά και ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Το OV-chipkaart μιας χρήσης είναι μίας χρήσης και έχει επιπλέον χρέωση 1€, μεταβάλλοντας το κόστος της διαδρομής με το τρένο από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ 5,90€. Επίσης, το εισιτήριο αυτό μπορείς να το αγοράσεις ηλεκτρονικά από εδώ για να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή.

Τα εισιτήρια των τρένων για παιδιά μεταξύ 4 – 11 κοστίζουν 2,50€, ενώ τα μικρότερα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν.

Αν επιλέξεις να μείνεις στο ξενοδοχείο που μείναμε εμείς (το οποίο στο συνιστώ) ή σε κάποιο λίγο πιο έξω από το κέντρο, σε εξυπηρετεί αυτό: Μπορείς να επιλέξεις μια διαδρομή με τρένο στον σταθμό Zuid του Άμστερνταμ και να μεταβείς στη γραμμή M52 του μετρό προς το κέντρο της πόλης. Αυτή η επιλογή είναι πιο χρονοβόρα αλλά αν το ξενοδοχείο σου δεν είναι στο κέντρο, η γραμμή M52 του μετρό σταματά σε δημοφιλείς τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης και μπορεί να σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ με ταξί

Τα ταξί είναι η πιο βολική επιλογή για να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο. Βρίσκονται ακριβώς έξω από το Schiphol Plaza και είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, τις ώρες αιχμής μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις λίγο για να βρεις ταξί.

Extra tip: Να παίρνεις πάντα το ταξί σου από την πιάτσα των ταξί και όχι από αυτούς που σε καλούν, για να αποφύγεις τις απάτες.

Τα ταξί στο Άμστερνταμ δεν μοιάζουν όλα μεταξύ τους όπως σε άλλες πόλεις, αλλά όλα έχουν το σήμα “TAXI” και το λογότυπο της εταιρείας στην οροφή τους. Επίσης, οι πινακίδες τους είναι μπλε και έχουν ένα πίνακα τιμών έξω από αυτά.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ;

Είναι 18 – 35 λεπτά ανάλογα με την κίνηση. Αν και η κίνηση στο Άμστερνταμ είναι υποφερτοί, πολλοί δρόμοι στο κέντρο και γύρω από το αεροδρόμιο κολλάνε συχνά, γι’ αυτό οι εταιρείες έχουν ορίσει σταθερούς ναύλους για τα πιο δημοφιλή δρομολόγια.

Η διαδρομή, λοιπόν, από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ κοστίζει 45 – 55€. Επίσης, έχε στο μυαλό σου, ότι ακόμα κι αν έχεις συμφωνήσει συγκεκριμένη τιμή με τον οδηγό, το ταξίμετρο θα πρέπει να δουλεύει. Έτσι αν φτάσεις στον προορισμό σου και η τιμή στο ταξίμετρο είναι χαμηλότερη από αυτή που συμφωνήσατε, θα πρέπει να πληρώσεις αυτό που γράφει.

Extra tip: Στο Άμστερνταμ δεν χρειάζεται να πάρεις το πρώτο ταξί στην ουρά. Μπορείς να ελέγξεις τις τιμές της κάθε εταιρείας και να διαλέξεις αυτήν που θες.

πινακίδα ταξί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου

“Όλα τα επίσημα ταξί φέρουν αυτή την ταμπέλα”

Budget

Το Άμστερνταμ δεν είναι και πολύ οικονομική πόλη, αλλά τα μουσεία του έχουν πολύ καλές τιμές ειδικά αν είσαι κάτω των 18.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 165€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το μονό εισιτήριο κοστίζει 1,00€ και το ημερήσιο εισιτήριο 9,00€. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 100€ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 12,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Η Ολλανδία ανήκει στις χώρες με δωρεάν περιαγωγή δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για τα μέσα στο Άμστερνταμ

Στο Άμστερνταμ μπορείς να πληρώσεις στα μέσα και με μετρητά και με κάρτα. Στην περίπτωση του ταξί όμως, καλό είναι να το διευκρινήσεις πριν μπεις. Επίσης, μέσα στα λεωφορεία και στα τραμ δεν δέχονται μετρητά.
Μην ξεχνάς ποτέ να σκανάρεις το εισιτήριο σου μπαίνοντας, αλλά και βγαίνοντας από τα μέσα.
Τα παιδιά κάτω των 3 ταξιδεύουν δωρεάν, ενώ τα παιδιά μεταξύ 4 και 11 πληρώνουν μόνο 1€ στα λεωφορεία.
Πολλά τρένα intercity προσφέρουν δωρεάν WiFi.
Τα περισσότερα εισιτήρια, ειδικά των τρένων, έχουν καλύτερες τιμές αν τα κάνεις κράτηση εκ των προτέρων – περίπου μια βδομάδα πριν.


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα