η Βενετία από το παράθυρο του αεροπλάνου

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βενετίας είναι το αεροδρόμιο Marco Polo και απέχει περίπου 7,6 χιλιόμετρα από την πόλη.

Κατασκευάστηκε το 2002 και από τότε είναι το τέταρτο αεροδρόμιο με την περισσότερη κίνηση στην Ιταλία.

Σε αυτό το post θα βρεις όλους τους τρόπους για να πας από το αεροδρόμιο της Βενετίας στην πόλη.

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω με δημόσιο λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη Βενετία

Το λεωφορείο του αεροδρομίου της Βενετίας ACTV №5 εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς τη στάση Piazzale Roma στη Βενετία. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κοστίζει 10€. Όπως ένα λεωφορείο της γραμμής έτσι και αυτό κάνει στάσεις και ο χρόνος του ταξιδιού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κίνηση κλπ.

Μπορείς να αγοράσεις τα εισιτήρια από ειδικά μηχανήματα εισιτηρίων στον χώρο παραλαβής αποσκευών, στο εκδοτήριο εισιτηρίων στην περιοχή αφίξεων και από μηχανήματα εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου.

Επίσης, έχε στο νου σου ότι αυτά τα εισιτήρια πρέπει να επικυρωθούν στο λεωφορείο, αλλιώς είναι σαν να μην έχεις αγοράσει εισιτήριο.

Extra tip: Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της εξόδου В του τερματικού σταθμού αφίξεων.

Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 4:08 π.μ. μέχρι τις 1:10 π.μ. κάθε 15 λεπτά.

επικύρωση εισιτηρίου στη Λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη Βενετία

“Ακουμπώντας το εισιτήριό σου σε αυτή την επιφάνεια σου λέει ακριβώς πόσο χρόνο έχεις ακόμα”

Πως θα πάω με ιδιωτικό λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη Βενετία

Όπως και σε άλλες πόλεις, έτσι και στη Βενετία υπάρχουν ιδιωτικά λεωφορεία που σε πάνε από το αεροδρόμιο στην πόλη.

Εγώ γενικά επιλέγω πάντα αυτή την επιλογή γιατί το κόστος είναι το ίδιο με το αστικό λεωφορείο και αυτό είναι πιο γρήγορο και άνετο. Επίσης, στο λεωφορείο αυτό θα βρεις WiFi, κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο αν φτάνοντας στο αεροδρόμιο διαπιστώσεις πως δεν έχεις internet. Τέλος, τα λεωφορεία αυτά σε αντίθεση με της πόλης δεν συμμετάσχουν σε απεργίες.

Η διαδρομή διαρκεί 20 λεπτά χωρίς στάσεις και καθυστερήσεις και το εισιτήριο κοστίζει 10€. Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ.

Αν το ξενοδοχείο σου βρίσκεται στο Mestre, μπορείς να κάνεις κράτηση ιδιωτικού λεωφορείου από το αεροδρόμιο, εδώ.

Πως θα πάω με θαλάσσιο λεωφορείο από το αεροδρόμιο στης Βενετία

Το θαλάσσιο λεωφορείο του αεροδρομίου της Βενετίας αναχωρεί από την προβλήτα που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο και τη Βενετία τα συνδέουν δύο γραμμές- μπλε και κόκκινη. Η μπλε γραμμή λειτουργεί όλο το χρόνο, ενώ η κόκκινη – μόνο από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Η διαδρομή με το θαλάσσιο ταξί από το αεροδρόμιο στη Βενετία διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά και κοστίζει από 8€ έως 15€.

Τα εισιτήρια μπορείς να τα αγοράσεις από το εκδοτήριο εισιτηρίων Alilaguna στο αεροδρόμιο, στο εκδοτήριο εισιτηρίων στην προβλήτα ή online.

Extra tip: Κάθε επιβάτης δικαιούται μία μικρή τσάντα – backpack και ένα μία βαλίτσα με μέγιστο άθροισμα 160 εκ. (ύψος, πλάτος, βάθος).

θαλάσσιο λεωφορείο (βαπορέτο) από το αεροδρόμιο στη Βενετία

“Όλα τα λεωφορεία στη Βενετία είναι σαν και αυτό”

Πως θα πάω με θαλάσσιο ταξί από το αεροδρόμιο στη Βενετία

Το θαλάσσιο ταξί αν και ακούγεται μια εξαιρετική επιλογή για να πας από το αεροδρόμιο στη Βενετία, είναι μακράν ο πιο ακριβός τρόπος για να φτάσεις στην πόλη. Ένα τυπικό θαλάσσιο ταξί μπορεί να κοστίσει από 150 έως 250€, ανάλογα με το πού ακριβώς θα πας στη Βενετία και την ποσότητα των αποσκευών που έχεις.

Extra tip: Όπως με κάθε ταξί στην Ιταλία, συμφωνείτε στην τιμή πριν μπεις στο σκάφος για να αποφύγεις τυχόν εκπλήξεις ή κάνεις κράτηση από εδώ και το προπληρώνεις, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Μια άλλη επιλογή, αντί για ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί μπορείς να χρησιμοποιήσεις κοινόχρηστο θαλάσσιο ταξί. Αυτό έχει λιγότερο κόσμο από το θαλάσσιο λεωφορείο και είναι φθηνότερο από το ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 35€ και μπορείς να το κλείσεις από εδώ.

Η παραλαβή του θαλάσσιου ταξί βρίσκεται στην ίδια προβλήτα με το θαλάσσιο λεωφορείο, οπότε φρόντισε να μην τα μπερδέψεις. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του θαλάσσιου ταξί είναι ότι σε μεταφέρει στο πλησιέστερο δυνατό σημείο κοντά στο κατάλυμα σου, οπότε αν έχεις πολλές αποσκευές αυτό μπορεί να είναι ένα όφελος.

θαλάσσιο ταξί από το αεροδρόμιο στη Βενετία

“Τα ταξί είναι κάπως έτσι, αλλά να κοιτάς να έχουν ένα σημαιάκι με την ένδειξη των ταξί”

Πως θα πάω με τρένο από το αεροδρόμιο στη Βενετία

Στη Βενετία μπορείς να φτάσεις με τρένο, αλλά αυτός ο τρόπος δεν συνιστάται για όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο Marco Polo, καθώς θα πρέπει πρώτα να πάρεις το λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Mestre και από εκεί τρένο για την πόλη.

Με όλες τις παραπάνω επιλογές, εκτός από το θαλάσσιο ταξί και το θαλάσσιο λεωφορείο, θα φτάσεις στην Piazzale Roma ή στο σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με το πού βρίσκεται το κατάλυμά σου, μπορείς είτε να περπατήσεις, είτε να πάρεις το βαπορέτο. Τα βαπορέτο είναι τα λεωφορεία της Βενετίας. Το κόστος για ένα εισιτήριο 90 λεπτών στο βαπορέτο κοστίζει  9€, αλλά αν πρόκειται να μείνεις στη Βενετία για λίγες μέρες, ίσως σε συμφέρει να εξετάσεις την τουριστική κάρτα πολλαπλών ημερών που παρέχει απεριόριστη χρήση του θαλάσσιου λεωφορείου και είσοδο στα σημαντικότερα μουσεία.

Όλες αυτές οι επιλογές ισχύουν και για την αντίστροφη διαδρομή από τη Βενετία στο αεροδρόμιο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μην πας σε κάποιο ξεχασμένο μαγαζί και επιχειρήσεις να φας Cicchetti με θαλασσίνα. Σίγουρα δεν θα είναι φρέσκα.
Έχε στο νου σου ότι τα Cicchetti με τα θαλασσινά είναι πιο ακριβά από αυτά με τα αλλαντικά.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς καθόλου να πας από το αεροδρόμιο στη Βενετία. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα