ο εξωτερικός χώρος του αεροδρομίου στη Σόφια

Το αεροδρόμιο της Σόφια (SOF) είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας και απέχει 20 – 25 λεπτά από το κέντρο.

Σε αυτό το post θα βρεις και τους τρεις τρόπους που υπάρχουν για να πας από το αεροδρόμιο της Σόφια στο κέντρο της πόλης, και να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Βουλγαρικά 🇧🇬

a Νόμισμα: Λεβ (BGN)

o Έγγραφα: Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Βουλγαρία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στη Σόφια με μετρό

Για να πας από το αεροδρόμιο της Σόφια στο κέντρο, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τη γραμμή Μ2 του μετρό. Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση.

Τα τρένα αναχωρούν από το σταθμό κάθε 15 λεπτά και η διάρκεια του ταξιδιού προς το σταθμό  Serdika στο κέντρο της πόλης είναι 26 λεπτά. Το δίκτυο του μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 00:05 έως τα μεσάνυχτα.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του μετρό από το αεροδρόμιο της Σόφια για το κέντρο;

Ένα μονό εισιτήριο από το αεροδρόμιο της Σόφια για το κέντρο κοστίζει 0,80€ (1,6 λέβα) και μπορείς να το αγοράσεις από τα ταμεία και τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης στο σταθμό του μετρό.

μέσα στο αεροδρόμιο της Σόφια, η μπλε γραμμή στο έδαφος σου δείχνει πως θα πας στο σταθμό του μετρό

“Η μπλε γραμμή σου δείχνει πως θα πας στο σταθμό του μετρό”

Από που παίρνω το μετρό στο αεροδρόμιο στη Σόφια;

Ο σταθμός του μετρό Sofia Airport βρίσκεται κοντά στον Τ2 του αεροδρομίου. Εάν προσγειωθείς στον Τ2, μπορείς απλά να περπατήσεις μέχρι το σταθμό του μετρό ακολουθώντας τα μπλε σημάδια στο έδαφος. Εάν προσγειωθείς στον Τ1, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ του Τ1 και του Τ2 που αναχωρεί κάθε 30 λεπτά 24/07. Απλά από τις 20:00 – 8:00 τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 40 αντί για κάθε 30 λεπτά.

Extra tip: Μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο για το μετρό, απλά σκανάρωντας την χρεωστική σου κάρτα (όπως στο Λονδίνο) στα εμπόδια στην είσοδο του μετρό και σε χρεώνει αυτόματα το ποσό που πρέπει.

Εδώ θα βρεις έναν χάρτη του μετρό.

Τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο εκτελούνται καθημερινά από τις 5:30 έως τις 24:00.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στη Σόφια με λεωφορείο

Υπάρχουν δύο λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Σόφια προς το κέντρο της πόλης, το 84 και το 184. Και τα δύο λεωφορεία ακολουθούν την ίδια διαδρομή προς το κέντρο της πόλης και πρέπει να κατεβείς στην οδό General Gurko δίπλα στον κήπο Knyazheska.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά και τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 30 λεπτά περίπου περνώντας και από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του λεωφορείου από το αεροδρόμιο για το κέντρο στη Σόφια;

Το μονό εισιτήριο για το λεωφορείο από το αεροδρόμιο για το κέντρο στη Σόφια κοστίζει 0,80€ (1,6 λέβα) και ισχύει για όλα τα λεωφορεία.

Μπορείς να το αγοράσεις από περίπτερα και μηχανήματα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ή από το κέντρο αστικής κινητικότητας στο Τ2.

το λεωφορείο που εκτελεί τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών του αεροδρομίου

“Το λεωφορείο που πηγαίνει μεταξύ του Τ1 και του Τ2”

Από που παίρνω το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη Σόφια για το κέντρο;

Τα λεωφορεία κάνουν στάση και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων.

Extra tip: Το λεωφορείο 84 λειτουργεί μεταξύ 5:40 – 23:36 και το λεωφορείο 184 04:50 – 23:17.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στη Σόφια με ταξί

Το ταξί από το αεροδρόμιο της Σόφια για το κέντρο είναι μια αρκετά προσιτή επιλογή και αρκετά γρήγορη. Εμείς επειδή στην αρχή δεν γνωρίζαμε πόσο γρήγορο ήταν το μετρό και δεν είχαμε πολύ χρόνο στη Σόφια θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο και πήραμε ταξί από το αεροδρόμιο για το κέντρο της Σόφια.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο της Σόφια για το κέντρο;

Το ταξί κοστίζει 7 – 10€ (15-20 λέβα) ανάλογα με την ώρα που ταξιδεύεις και πόση κίνηση υπάρχει. Επίσης, αν το καλέσεις θα χρεωθείς 0,30€ (0,70 λέβα) για την κλήση.

Από που παίρνω ταξί για το κέντρο της πόλης;

Ακολούθησε τα κίτρινα σημάδια που υπάρχουν στο έδαφος και στους δύο τερματικούς σταθμούς και θα σε οδηγήσουν κατευθείαν στην πιάτσα των ταξί.

ταμπέλα με τιμές ανά χιλιόμετρο για τα ταξί στη Σόφια

“Οι τιμές των ταξί στη Σόφια ανά χιλιόμετρο”

Budget

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 103€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το μονό εισιτήριο κοστίζει 1,60 λέβα και το ημερήσιο 4 λέβα. Εναλλακτικά μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από 30€ τη βραδιά. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 10,00€ το πιάτο. Βρες εδώ μέρη για φαγητό.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις Sim από το αεροδρόμιο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Το εισιτήριο για το μετρό θα πρέπει να επικυρωθεί στα εμπόδια στην είσοδο του σταθμού του μετρό.
Υπάρχουν πολλές επιλογές εισιτηρίων για το μετρό, επομένως βεβαιώσου ποια ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου πριν προχωρήσεις σε αγορά.
Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των λεωφορείων είναι διαθέσιμες μόνο στα βουλγαρικά στον επίσημο ιστότοπο συγκοινωνιών της Σόφιας. Μόνο με τον αριθμό του λεωφορείου θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη.
Μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια λεωφορείου μόνο χρησιμοποιώντας το τοπικό νόμισμα, βουλγαρικό λεβα.
Η OK Supertrans AD προσφέρει πακέτα ταξί που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κράτηση για μια ωριαία υπηρεσία ταξί όπου ένας οδηγός σε ταξιδεύει στην πόλη για να επισκεφτείς τα αξιοθέατα. Ρώτα στα γκισέ του αεροδρομίου για περισσότερες πληροφορίες.
Το εισιτήριο του μετρό ισχύει και για 30 λεπτά μετά την επικύρωσή του.
Το εισιτήριο του λεωφορείου πρέπει να χτυπηθεί αμέσως μετά την επιβίβαση στο λεωφορείο και ισχύει μόνο για αυτό το όχημα.
Οι ημερήσιες κάρτες για τα ΜΜΜ δεν ισχύουν για νυχτερινή μεταφορά, το ίδιο και οι κάρτες τριών ημερών.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αροδρόμιο της Σόφια στο κέντρο. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα