οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο στη Μπρατισλάβα

Το αεροδρόμιο MR Štefánik της Μπρατισλάβα βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Απέχει 9 χιλιόμετρα και υπάρχουν δύο τρόποι για να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης της Μπρατισλάβα, είτε με ταξί είτε με το λεωφορείο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Σλοβακικά 🇸🇰

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Σλοβακία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω με το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στην Μπρατισλάβα

Η μόνη επιλογή δημόσιας συγκοινωνίας από το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα προς το κέντρο της πόλης είναι το λεωφορείο Νο. 61. Αυτό το λεωφορείο λειτουργεί καθημερινά από τις 04:40 έως τις 23:30. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι διαθέσιμο το νυχτερινό λεωφορείο N61.

Τα δρομολόγια με λεωφορείο από το αεροδρόμιο διαρκούν περίπου 30 έως 45 λεπτά ανάλογα με την κίνηση και σε πηγαίνουν προς/από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός – Bratislava Hlavna Stanica – βρίσκεται περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από την Παλιά Πόλη. Από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχουν συχνές σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Αυστρία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, καθώς και λιγότερο συχνά προς την Πολωνία ή τη Γερμανία .

Extra tip: Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων βρίσκεται επίσης περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια από την Παλιά Πόλη, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

κίτρινο μηχάνημα έκδοσησ εισιτηρίων στο αεροδρόμιο στη Μπρατισλάβα

“Από αυτά τα μηχανήματα εκδίδεις εισιτήρια”

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το λεωφορείο και από που το παίρνω

Ένα εισιτήριο λεωφορείου απλής μετάβασης για ενήλικες κοστίζει 1,20€. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Τα εισιτήρια ισχύουν για 60 λεπτά και περιλαμβάνουν επιπλέον μεταφορά σε οποιαδήποτε άλλη γραμμή.

Αν είσαι τουρίστας και σκοπεύεις να κάτσεις δύο μέρες στην Μπρατισλάβα και να επισκεφτείς πάνω από δύο μουσεία, τότε σε συμφέρει η Bratislava card.

Το μηχάνημα εισιτηρίων βρίσκεται στο αεροδρόμιο, και στις δύο πλευρές της πόρτας εξόδου. Είναι ένα μικρό αεροδρόμιο, επομένως δεν θα το χάσεις.

Το λεωφορείο Νο. 61 ξεκινάει από το σταθμό λεωφορείων του αεροδρομίου, ο οποίος βρίσκεται έξω από το κτίριο του κεντρικού τερματικού σταθμού, δίπλα στην πιάτσα των ταξί μπροστά από την αίθουσα αφίξεων.

Πως θα πάω με ταξί από το αεροδρόμιο στην Μπρατισλάβα

Τα ταξί από το αεροδρόμιο θέλουν περίπου 20 λεπτά – ανάλογα την κίνηση – και κοστίζουν 15€ με 20€.

Η πιάτσα των ταξί στο αεροδρόμιο βρίσκεται έξω από τον τερματικό σταθμό άφιξης. Καθώς βγαίνεις από το κτίριο, υπάρχουν πινακίδες που σου δείχνουν πως να πας στον χώρο αναμονής της πιάτσας ταξί.

Extra tip: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις ταξί σου προτείνω να κάνεις κράτηση εκ των προτέρων αυτή την ιδιωτική μεταφορά, που θα σε μεταφέρει όπου θες με το ίδιο κόστος.

πιάτσα ταξί στο αεροδρόμιο στην Μπρατισλάβα

“Η πιάτσα των ταξί είναι έξω από τις αφίξεις”

Budget

Η Μπρατισλάβα είναι μια οικονομική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με πολλές επιλογές όσο αφορά τη διαμονή και το φαγητό.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 89€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το μονό εισιτήριο των 30 λεπτών κάνει 1,10€ και το ημερήσιο εισιτήριο 4,80€. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  50€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 6,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις από το αεροδρόμιο.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να φτάσεις από το αεροδρόμιο στην Μπρατισλάβα. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εισιτήρια για τα μέσα στην Μπρατισλάβα

Για επιβάτες που ταξιδεύουν με αποσκευές, απαιτείται ξεχωριστό εισιτήριο αποσκευών. Τέτοια εισιτήρια πωλούνται σε κίτρινα ή κόκκινα μηχανήματα εισιτηρίων στις περισσότερες στάσεις, στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων για 0,55 € – ισχύουν για 180 λεπτά σε όλες τις ζώνες.
Τέτοια εισιτήρια είναι επίσης απαραίτητα για ζώα και ποδήλατα . Δεν ισχύουν σε τρένα , ωστόσο – για σιδηροδρομικά ταξίδια, πρέπει να αγοραστούν απευθείας από τον φορέα εκμετάλλευσης του τρένου.
Τα εισιτήρια για το λεωφορείο Νο. 61 μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα εισιτηρίων εντός του αεροδρομίου και πρέπει να επικυρωθούν κατά την είσοδο στο λεωφορείο.
Δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια απευθείας από τον οδηγό του λεωφορείου.
Η διάρκεια του εισιτηρίου του λεωφορείου επεκτείνεται στα 90 λεπτά το Σαββατοκύριακο.
Τα παιδιά κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα