το αεροδρόμιο στη Λισαβόνα

Το αεροδρόμιο Humberto Delgado (LIS) απέχει περίπου 6χλμ. από την Λισαβόνα και έχει 4 τρόπους για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης.

Σε αυτό το post θα βρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στην Λισαβόνα, για να διαλέξεις ποιος ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Πορτογαλικά 🇵🇹

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Πορτογαλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα με μετρό

Ο πιο φθηνός τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στην Λισαβόνα είναι με το μετρό.

Η κόκκινη γραμμή «Aeroporto – Saldanha» σε μεταφέρει απευθείας στο κέντρο της πόλης σε 20 λεπτά.

Πόσο κοστίζει το μετρό από το αεροδρόμιο στην Λισαβόνα;

Για να χρησιμοποιήσεις τα μέσα στην Λισαβόνα θα πρέπει να αγοράσεις μια επαναφορτιζόμενη κάρτα navegante για 0,50€. Αυτή την φορτώνεις μετά με μονά εισιτήρια ή με ημερήσια.

Το μονό εισιτήριο από το αεροδρόμιο στη Λισαβόνα κοστίζει 1,61€, αν δεν έχεις όμως την κάρτα navegante και απλά σκανάρεις την χρεώστική σου κάρτα, θα χρεωθείς 1,80€.

Τις κάρτες και τα εισιτήρια μπορείς τα αγοράσεις από τα γκισέ εισιτηρίων ή από αυτόματους πωλητές στους σταθμούς του μετρό.

Extra tip: Λάβε υπόψιν σου πως αν χρησιμοποιείς την κάρτα navigante το ένα εισιτήριο είναι για μια μόνο διαδρομή, ενώ αν σκανάρεις την χρεωστική σου κάρτα το εισιτήριο είναι για απεριόριστες διαδρομές εντός 60 λεπτών.

Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις τιμές εισιτηρίων για το μετρό της Λισαβόνας.

εισιτήρια μετακινήσεων για τα μέσα στη Λισαβόνα και τα μηχανήματα έκδοσης

“Οι κάρτες navegante”

Από που παίρνω το μετρό στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας;

Ο σταθμός του μετρό στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της αίθουσας αφίξεων του Terminal 1. Οι ταμπέλες είναι πολύ κατανοητές και δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις.

Εάν προσγειώνεσαι στο Terminal 2 θα πρέπει να πάρεις το λεωφορείο του αεροδρομίου για το Terminal 1 και από εκεί το μετρό.

Εδώ θα βρεις τα χρονοδιαγράμματα για το μετρό της Λισαβόνας.

Πως θα φτάσω από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα με λεωφορείο

Τα λεωφορεία που σε πάνε από το αεροδρόμιο στην Λισαβόνα είναι αρκετά και θα πρέπει να δεις πιο σε βολεύει ανάλογα με τον τερματισμό σου. Μερικά από αυτά είναι το 705, 722, 744 και 783. Πιο συγκεκριμένα τα δύο τελευταία φτάνουν πιο κοντά στο κέντρο από τα άλλα.

Εάν πάρεις το λεωφορείο 783 (Amoreiras – Prior Velho), οι τρεις τελευταίες στάσεις βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να κατεβείς στο “Amoreiras (C. Comercial)”, “R. Joaquim António Aguiar», ή «Mq. Pombal – R. Joaquim A. Aguiar”. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 35 λεπτά.

Μπορείς επίσης να πάρεις το λεωφορείο 744 (Restauradores – Moscavide) για το “Restauradores”, κοντά στην περιοχή Chiado. Η διαδρομή διαρκεί 40 λεπτά.

“Το λεωφορείο που σε πάει από το Terminal 1 στο Terminal 2”

Πόσο κοστίζει το λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα;

Το κόστος του αστικού λεωφορείου είναι το ίδιο με το μονό εισιτήριο για το μετρό. Αν αγοράσεις την κάρτα navegante θα κοστίσει 1,61€, ενώ αν σκανάρεις την κάρτα σου ή το αγοράσεις από τον οδηγό, θα σου κοστίσει 2,10€.

Από που παίρνω το λεωφορείο;

Οι στάσεις των λεωφορείων από το αεροδρόμιο για την Λισαβόνα, βρίσκονται ακριβώς έξω από το Terminal 1. Αν προσγειώνεσαι στο Terminal 2 θα πρέπει να πάρεις το λεωφορείο για το Terminal 1 και από εκεί το λεωφορείο για το κέντρο.

Extra tip: Αν έχεις βαριές αποσκευές μην προτιμήσεις το λεωφορείο γιατί δεν έχει πολύ χώρο γι’ αυτές και μπορεί να μην χωράς. Οι αποσκευές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 50x40x20 cm.

Πως θα παώ από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα με ταξί

Ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στην Λισαβώνα είναι με ταξί.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο στη Λισαβόνα;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν σταθεροί ναύλοι, αλλά συνήθως είναι 10 – 15€. Επίσης, μετά τις 21:00 ή τα Σαββατοκύριακα το κόστος είναι κάπου στα 20€ και μπορεί να σε χρεώσουν κάτι και για τις αποσκευές.

Extra tip: Μπορείς να καλέσεις uber ή bolt το οποίο είναι πιο οικονομικό από τα ταξί και δεν έχει κρυφές χρεώσεις.

Από που παίρνω ταξί από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας;

Υπάρχει πιάτσα ταξί ακριβώς έξω και από τα δύο Terminal. Απλά ακολούθησε τις ταμπέλες που λένε ταξί και θα τα βρεις πολύ εύκολα.

τουκ τουκ μέσα στη Λισαβώνα

“Μέσα στην πόλη και τα tuk tuk χρησιμεύουν ως ταξί”

Πως θα πάω από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα με ιδιωτική μεταφορά

Αν είστε από τρία άτομα και πάνω, τότε η επιλογή της ιδιωτικής μεταφοράς από το αεροδρόμιο στη Λισαβώνα είναι η καλύτερη. Κοστίζει 24€ και δεν έχει επιπλέον κόστη ούτε αλλάζει η τιμή του ανάλογα με την ώρα ή τη μέρα. Επίσης, θα είναι εκεί και θα σε περιμένει μόλις φτάσεις και ξέρει και που πηγαίνεις για να μην ψάχνεις εκείνη την ώρα. Η διαφορά στα χρήματα δεν είναι τραγική, οπότε αν έχεις την δυνατότητα, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

Budget

Η Λισαβόνα μπορεί να έχει ακριβή διαμονή και ακριβά αεροπορικά, αλλά η ζωή εκεί είναι αρκετά οικονομική.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 193€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το μονό εισιτήριο κοστίζει 1,80€ και το ημερήσιο εισιτήριο 6,00€. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 100€ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Η Πορτογαλία ανήκει στις χώρες με δωρεάν περιαγωγή δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αεροδρόμιο στη Λισαβόνα. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για το αεροδρόμιο της Λισαβόνας

Τα παιδιά κάτω των 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.
Έξω από το Terminal 1 υπάρχουν lockers για να αφήσεις τις βαλίτσες σου και να εξερευνήσεις την πόλη, αν την επισκέπτεσαι μόνο για μια μέρα.


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα