το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι

Αν η πτήση σου προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Orly και θες να πας στο Παρίσι, σε αυτό το ποστ θα βρεις όλους τους πιθανούς τρόπους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Γαλλικά 🇫🇷

a Νόμισμα: ευρώ

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις τη Γαλλία, πάτησε εδώ.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο Orly

Το αεροδρόμιο Orly (ORY) είναι το δεύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού και καλύπτει προορισμούς στη Νότια Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και άλλες πόλεις της Γαλλίας. Το αεροδρόμιο Orly βρίσκεται νότια του Παρισιού, περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

» Οι αφίξεις στο Παρίσι Orly terminal 1 βρίσκονται στο Επίπεδο 0 ενώ οι αναχωρήσεις στο Επίπεδο 1
» Οι αφίξεις στο Παρίσι Orly terminal 2 βρίσκονται στο Επίπεδο 0 ενώ οι αναχωρήσεις στο Επίπεδο 1
» Οι αφίξεις στο νέο Paris Orly terminal 3 βρίσκονται στο Επίπεδο 0 ενώ οι αναχωρήσεις στο Επίπεδο 1
» Οι αφίξεις στο νέο Παρίσι Orly terminal 4 βρίσκονται στο Επίπεδο 0. Η περιοχή check-in βρίσκεται στο Επίπεδο 0, ενώ οι χώροι επιβίβασης βρίσκονται στο Επίπεδο 1 .

Αν για κάποιο λόγο βρίσκεσαι σε λάθος terminal μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μεταφοράς του αεροδρομίου Orly, που ονομάζεται Orly Val. Αυτή σε μεταφέρει δωρεάν μεταξύ Paris Orly terminal 1, 2, 3 και Paris Orly terminal 4. Τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 5-7 λεπτά από τις 6 μ. έως τις 23:35.

Extra tip: Ο τερματικός σταθμός 3 είναι προσβάσιμος με τα πόδια από όλους τους άλλους τερματικούς σταθμούς.

Αν ψάχνεις πληροφορίες σχετικά με το πώς να πας στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG), διάβασε εδώ.

Πως να πάω από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι με τη δημόσια συγκοινωνία

Αυτή η επιλογή είναι η πιο οικονομική και αυτή που προτιμούμε εμείς συνήθως. Βέβαια μπορεί να μην εξυπηρετεί μια οικογένεια με μικρά παιδιά ή κάποιον με πολλές αποσκευές.

Συνδιαστικό εισιτήριο Orly Val + RER B Paris

Ο συνδυασμός Orly Val + Train (RER B) είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πας από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι με τη δημόσια συγκοινωνία. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι στα 33 λεπτά και το συνδυασμένο εισιτήριο κοστίζει 11,00€.

Extra tip: Αν αγοράσεις τα εισιτήρια ξεχωριστά, θα πληρώσεις 9,30€ + 10,30€ = 19,60€.

» Στο Orly 1-2-3, ο σταθμός Orly Val βρίσκεται στο Επίπεδο 1, κοντά στην Πύλη 12D.
» Στο Orly 4 , ο σταθμός Orly Val βρίσκεται στο Επίπεδο 0, κοντά στην Πύλη 48A.

Το Orly Val θα σε μεταφέρει στο σιδηροδρομικό σταθμό Antony , απ’ όπου θα πάρεις το τρένο RER B για το Παρίσι. Η διαδρομή από τον Antony στον σιδηροδρομικό σταθμό Chatelet-Les Halles διαρκεί 25 λεπτά. Στη συνέχεια, με το ίδιο εισιτήριο, μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι σου με το μετρό του Παρισιού για να φτάσεις στον τελικό σου προορισμό.

το μετρό στο Παρίσι

“Μια στάση μετρό στο Παρίσι”

Αστικό λεωφορείο του Παρισιού 183

Το λεωφορείο 183 είναι ένα αστικό λεωφορείο που ταξιδεύει στο αεροδρόμιο Orly. Αυτός είναι ο φθηνότερος τρόπος για να πας από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι. Πρέπει να έχεις μόνο ένα εισιτήριο του μετρό T+ για να το χρησιμοποιήσεις.

Αυτό το λεωφορείο από το αεροδρόμιο Orly προς το Παρίσι παίρνει τον περισσότερο χρόνο και είναι λιγότερο άνετο, καθώς τα αστικά λεωφορεία είναι συνήθως γεμάτα και με πολλές στάσεις.

Το λεωφορείο 183 εκτελεί δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό Orly 4 προς το Παρίσι Porte de Choisy (γραμμή 7 του μετρό). Από εκεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο εισιτήριο T+ για να πάρεις το μετρό για κέντρο του Παρισιού.

Extra tip: Εάν πρόκειται να πας από το Παρίσι προς τους terminal 1 ή 2 του Orly, θα πρέπει να σταατήσεις στον τερματικό σταθμό 4 και, στη συνέχεια, να πάρεις το Orly Val δωρεάν για να φτάσεις στον τερματικό σταθμό που θέλεις.

Orly Bus – Λεωφορείο του Αεροδρομίου

Orly Bus είναι το όνομα του λεωφορείου του αεροδρομίου Orly. Το εισιτήριο του Orly Bus από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Παρισιού κοστίζει 11,20€.

Extra tip: Επειδή πρόκειται για υπηρεσία RATP, οι κάτοχοι του Navigo Pass μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Orly Bus χωρίς επιπλέον κόστος.

Ο σταθμός λεωφορείων Orly βρίσκεται στο Επίπεδο 0 σε όλους τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Orly:

» Στο Paris Orly 4 , ο σταθμός του λεωφορείου Orly από το αεροδρόμιο Orly προς το Παρίσι και αντίστροφα βρίσκεται στο Επίπεδο 0, Πύλη 47D

Η τελευταία στάση του Orly Bus στο Παρίσι βρίσκεται στην Place Denfert-Rochereau, ακριβώς μπροστά από τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό RER B/μετρό. Από εκεί, μπορείς να αγοράσεις ένα εισιτήριο T+ και να πάρεις το RER B ή τις γραμμές 4 και 6 του μετρό του Παρισιού.

Γραμμή τραμ 7

Η γραμμή του τραμ 7 συνδέει τον σταθμό του μετρό του Παρισιού Villejuif – Louis Aragon (γραμμή 7) με τον τερματικό σταθμό Orly 4 του Παρισιού και κοστίζει λιγότερο από 2,10€.

Extra tip: Εάν θες να πας από το Παρίσι προς τα terminal 1 ή 2 του Orly, θα πρέπει να σταματήσεις στον τερματικό σταθμό 4 και, στη συνέχεια, να πάρεις το Orly Val δωρεάν για να φτάσεις στον τερματικό σου σταθμό.

Δες εδώ έναν οδηγό για το μετρό του Παρισιού, για να μην δυσκολευτείς καθόλου και να κηνίσε σαν ντόπιος.

ταμπέλα μετρό στο Παρίσι

“Οι ταμπέλες του μετρό στο Παρίσι είναι τόσο χαρακτηριστικές.”

RER C + Go C Παρίσι – Μια άλλη επιλογή τρένου RER

Τέλος, είναι δυνατό να πας από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι με συνδυασμό λεωφορείου και RER C + . Αυτή είναι μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του Παρισιού ( Invalides, St Michel-Notre-Dame, Gare d’Austerlitz ) και του σταθμού Pont de Rungis-Aéroport d’Orly .

Ακριβώς έξω από το σταθμό Pont de Rungis-Aéroport d’Orly , υπάρχει ένα λεωφορείο με το όνομα GO C Paris που σε μεταφέρει τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Αυτή η επιλογή θα διαρκέσει περίπου 35 λεπτά, με κόστος 6,35€.

» Στο Παρίσι Orly 4 : το λεωφορείο σταματά στην έξοδο 47D, στάση 5
» Στο Paris-Orly 1-2: το λεωφορείο σταματά στο επίπεδο άφιξης, έξοδος 15D, στάση 7

Πως θα πάω με ταξί από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι είναι ένας άνετος τρόπος για να φτάσεις στο ξενοδοχείο σου, παρ’ όλα αυτά δεν θα σου το πρότεινα γιατί είναι αρκετά ακριβό.

Στο Παρίσι, επίσημα ταξί περιμένουν έξω από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Orly και έχουν φωτεινές πινακίδες, πινακίδα κυκλοφορίας έξω από το όχημα και ταξίμετρο μέσα στο όχημα. Αν κάποιος έρθει κοντά σου μέσα στο αεροδρόμιο και σου προτείνει ταξί, απλώς αγνοησέ τον.

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο Orly προς το κέντρο του Παρισιού (Δεξιά Όχθη του Παρισιού) κοστίζει περίπου 35€ ενώ ένα ταξί από το αεροδρόμιο Orly προς το κέντρο του Παρισιού (Αριστερή Όχθη του Παρισιού) κοστίζει περίπου 30€.

ταξί στο Παρίσι

“Ψάχνεις αυτή την ένδειξη πάνω από το ταξί. Αν δεν την έχει, δεν μπαίνεις.”

Extra tip: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση τιμής με τον οδηγό ταξί πριν ξεκινήσετε. Θα πληρώσεις μόνο τον ναύλο που εμφανίζεται στο ταξίμετρο.

Στο αεροδρόμιο Orly, οι σταθμοί των ταξί βρίσκονται έξω από τους τερματικούς σταθμούς, στο επίπεδο αφίξεων.

» Στο Paris Orly 1, τα ταξί βρίσκονται στο Επίπεδο 0, Πύλη 14Α
» Στο Paris Orly 2 , τα ταξί βρίσκονται στο Επίπεδο 0, Πύλη 14Α
» Στο Παρίσι Orly 3 , τα ταξί βρίσκονται στο Επίπεδο 0, Πύλη 32Α
» Στο Παρίσι Orly 4, τα ταξί βρίσκονται στο Επίπεδο 0, Πύλη 48Α

Πώς να πάω από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι με ιδιωτική μεταφορά

Άλλη μια επιλογή είναι να επιλέξεις μια υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα από το αεροδρόμιο Orly προς το ξενοδοχείο σου. Ο οδηγός σου θα σε περιμένει στο αεροδρόμιο και θα σε πάει κατευθείαν στο ξενοδοχείο σου, χωρίς να ψάχνεις για τα μέσα ή ταξί.

Extra tip: Αυτό είναι μια καλή λύση αν φτάνεις πολύ αργά ή νωρίς στο Παρίσι ή αν έχουν απεργία τα μέσα μεταφοράς.

Μπορείς να κάνεις κράτηση ιδιωτικής μεταφοράς εδώ.

Επίσης, προσφέρεται κοινόχρηστη ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι η οποία δεν είναι πολύ πιο ακριβή από την επιλογή τρένο και μετρό. Μπορείς να κάνεις κράτηση κοινόχρηστης ιδιωτικής μεταφοράς εδώ.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αν πηγαίνεις από το Παρίσι στο αεροδρόμιο Orly, φρόντισε να ξέρεις το terminal σου.
Αν χρειαστεί να πάρεις ταξί δες το Uber ή το Bolt σαν εναλλακτική, είναι πιο φθηνά και ξέρεις εκ των προτέρων τι θα πληρώσεις.
Μην πάρεις ταξί που δεν έχει τη φωτεινή ένδειξη ή ταξίμετρο.
Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δεν μιλάνε Αγγλικά.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου μέχρι να φτάσεις από το αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα