το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι

Το Παρίσι έχει δύο αεροδρόμια το Orly και το Charles de Gaule, γμωστό και ως CDG. Σε αυτό το post θα βρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να πας από το αεροδρόμιο CDG στο Παρίσι.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Γαλλικά 🇫🇷

a Νόμισμα: ευρώ

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις τη Γαλλία, πάτησε εδώ.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle/ CDG του Παρισιού είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη γαλλική πρωτεύουσα. Άνοιξε το 1974 και βρίσκεται 23 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού.

Πως να πάω από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι με τη δημόσια συγκοινωνία

Αυτή η επιλογή είναι η πιο οικονομική και αυτή που προτιμούμε εμείς συνήθως. Βέβαια μπορεί να μην εξυπηρετεί μια οικογένεια με μικρά παιδιά ή κάποιον με πολλές αποσκευές.

Τρένο από το CDG προς το Παρίσι (RER B Paris)

Το τρένο RER B από το CDG προς το Παρίσι κοστίζει 12,60€ για μια διαδρομή 40 λεπτών. Μπορείς να πάρεις το τρένο RER B από το Terminal 1 ή το Terminal 2 και οι κύριοι σταθμοί στο Παρίσι είναι ο Gare du Nord, το Chatelet-Les Halles και το Saint Michel-Notre Dame.

Εάν πάρεις το τρένο από το Charles de Gaulle για το Παρίσι, τότε μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι σου με το μετρό του Παρισιού μέχρι τον τελικό προορισμό σου.

Extra tip: Το RER B λειτουργεί από την SNCF (από το Paris CDG έως τον Gare du Nord) και από την RATP (από τον Gare du Nord προς τα νότια). Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια απεργιών συγκοινωνιών στο Παρίσι , η διασταύρωση SNCF – RATP συνήθως διακόπτεται. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να πάρεις το RER B προς Gare du Nord, όπου το τρένο έχει τον τερματικό του. Στη συνέχεια, στο Gare du Nord, θα κατέβεις έναν όροφο για να συνεχίσεις το ταξίδι σου με το μετρό (γραμμές 4 και 5) ή δύο ορόφους για να συνεχίσεις το ταξίδι σου με άλλο RER B ή RER D. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο εισιτήριο μέχρι το τέλος του ταξιδιού σου.

Extra tip2: Τα εισιτήρια μπορείς να τα αγοράσεις από το Tourist Information του αεροδρομίου. Μπορείς να αγοράσεις ένα εισιτήριο μονής διαδρομής ή και με επιστροφή. Ανάλογα με το πόσες μέρες θέλεις να μείνεις στο Παρίσι μπορείς να αγοράσεις και τη δεκάδα εισιτηρίων που κοστίζει 21,20€ και είναι για τις μεταφορές σου στο κέντρο. (Εμείς αγοράσαμε αυτή τη δεκάδα και μας κόστισε 21,20 από το Tourist Information. Kάπου στο απίσημο site τους διάβασα ότι κοστίζει 14,60€. Επομένως αν την αγοράσεις από τα εκδοτήρια ίσως να είναι φθηνότερη απ’ ότι στο Tourist Information.)

το tourist information στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι

“Αυτό είναι το Tourist Information του αεροδρομίου.”

Λεωφορείο CDG Paris

Μερικά λεωφορεία RATP (αστικά λεωφορεία) ταξιδεύουν επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Αυτός είναι ο φθηνότερος τρόπος για να πας στο Παρίσι, αλλά και ο πιο μακρύς και λιγότερο άνετος γιατί αυτά τα λεωφορεία έχουν πολλές στάσεις και κόσμο.

» Λεωφορείο 351 (αεροδρόμιο CDG προς Place de la Nation). Η διαδρομή από το Charles de Gaulle στο κέντρο του Παρισιού διαρκεί 70-90 λεπτά, με συχνότητα 15-30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 2,10€. Κάνε κλικ εδώ για να βρεις όλες τις στάσεις και τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Extra tip: Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το λεωφορείο 350 από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, είναι καλύτερα να το πάρεις από το  Porte de la Chapelle  αντί από το σημείο εκκίνησης στο Gare de l’Est. Το Porte de la Chapelle βρίσκεται στην έξοδο του Παρισιού, έτσι θα αποφύγεις το μποτιλιαρίσμα (και το άγχος) μέσα στην πόλη και θα εξοικονομήσεις ΠΟΛΥ χρόνο. Μπορείς να φτάσεις στο Porte de la Chapelle με το μετρό με ένα μόνο εισιτήριο και, στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο εισιτήριο + 2 ακόμη εισιτήρια για να πάρεις το λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Η στάση του λεωφορείου προς το αεροδρόμιο του Παρισιού βρίσκεται στην έξοδο του σταθμού του μετρό.

Δες εδώ έναν οδηγό για το μετρό του Παρισιού, για να μην δυσκολευτείς καθόλου και να κηνίσε σαν ντόπιος.

ο χώρος του check in στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι

“Ο χώρος του check-in στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle.”

Πως να πάω από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι με ταξί

Τα ταξί είναι μια άνετη επιλογή για να πας από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι, αλλά και ακριβή. Τα επίσημα ταξί περιμένουν έξω από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και διαθέτουν φωτεινές πινακίδες, πινακίδα κυκλοφορίας έξω από το όχημα και ταξίμετρο μέσα στο όχημα. Αν κάποιος έρθει κοντά σου μέσα στο αεροδρόμιο και σου προτείνει ταξί, αγνοησέ τον.

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στη δεξιά όχθη του Παρισιού κοστίζει περίπου 50€, ενώ μια διαδρομή με ταξί από το CDG στην αριστερή όχθη του Παρισιού κοστίζει περίπου 55€. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση τιμής με τον οδηγό ταξί πριν την αναχώρησή σου. Θα πληρώσεις μόνο τον ναύλο που γράφει στο ταξίμετρο.

Οι σταθμοί ταξί βρίσκονται έξω από τον τερματικό σταθμό, στο επίπεδο αφίξεων.

» Τα ταξί του Terminal 1 είναι στην έξοδο 24

» Terminal 2:
Terminal 2Α: έξοδος 6;
Terminal 2C: έξοδος 14;
Terminal 2D: έξοδος 7;
Terminal 2Ε: πύλη 10;
Terminal 2F: πύλη 11;
Terminal 2G: μπλε πύλη

» Terminal 3: τα ταξί βρίσκονται στην έξοδο της αίθουσας αφίξεων. O Τ3 είναι πολύ μικρός, οπότε θα τα βρεις εύκολα.

ταξί στο Παρίσι

“Ψάχνεις αυτή την ένδειξη πάνω από το ταξί. Αν δεν την έχει, δεν μπαίνεις.”

Πως να πάω από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι με ιδιωτική μεταφορά

Άλλη μια επιλογή είναι να κλείσεις μια υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle προς το ξενοδοχείο σου. Ο οδηγός σου θα σε περιμένει στο αεροδρόμιο και θα σε πάει κατευθείαν στο ξενοδοχείο σου, χωρίς να ψάχνεις για τα μέσα ή ταξί.

Extra tip: Αυτό είναι μια καλή λύση αν φτάνεις πολύ αργά ή νωρίς στο Παρίσι ή αν έχουν απεργία τα μέσα μεταφοράς.

Μπορείς να κάνεις κράτηση ιδιωτικής μεταφοράς εδώ.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αν πηγαίνεις από το Παρίσι στο αεροδρόμιο Orly, φρόντισε να ξέρεις το terminal σου.
Αν χρειαστεί να πάρεις ταξί δες το Uber ή το Bolt σαν εναλλακτική, είναι πιο φθηνά και ξέρεις εκ των προτέρων τι θα πληρώσεις.
Μην πάρεις ταξί που δεν έχει τη φωτεινή ένδειξη ή ταξίμετρο.
Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δεν μιλάνε Αγγλικά.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου μέχρι να φτάσεις από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα