κορίτσι φοράει κόκκινο φόρεμα και μαντήλι στα μαλλιά στην Πέτρα

Το κυριότερο αξιοθέατο στην Ιορδανία είναι η Πέτρα. Επομένως φυσικό είναι να θέλεις να την επισκεφτείς με οποιοδήποτε τρόπο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις πτήσεις που φεύγουν από Ελλάδα για Ιορδανία, μάλλον θα προσγειωθείς στο αεροδρόμιο Queen Alia του Αμμάν. Από εκεί υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσεις από το Αμμάν στην Πέτρα και θα τους αναλύσουμε περισσότερο σε αυτό το ποστ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Αραβικά 🇯🇴

a Νόμισμα: Δηνάριο Ιορδανίας (JOD)

o Έγγραφα: Διαβατήριο

o Roaming: Θα πρέπει να αγοράσεις τοπική Sim ή e-Sim από εδώ

Αν θες να γνωρίσεις την Ιορδανία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Που βρίσκεται η Πέτρα

Η Πέτρα βρίσκεται στην πόλη Wadi Musa που απέχει 236 χλμ. από το Αμμάν. Επίσης, αν σκοπεύεις να επισκεφτείς την πόλη για περισσότερο από μία ημέρες, θα πρέπει να κοιτάξεις για κατάλυμα σε αυτή την περιοχή.

Extra tip: Εγώ προτείνω να ακόμα και μία μέρα να περάσεις στην Πέτρα, να φτάσεις στο Wadi Musa από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να κερδίσεις χρόνο από το πρωί.

Εμείς μείναμε στο Grandpa house και σου το προτείνω. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλά είχε καλή τιμή και ωραία τοποθεσία σχετικά με την Πέτρα.

Από το Αμμάν στην Πέτρα με δημόσια συγκοινωνία

κορίτσι με κόκκινο φόρεμα στο φαράγγι Siq στην Πέτρα

“Το φαράγγι Siq”

Καθημερινά πηγαίνει λεωφορείο από το Αμμάν στην Πέτρα και ίσως είναι μια καλή επιλογή για όσους ταξιδεύουν με χαμηλό budget. Το λεωφορείο λειτουργεί από τη εταιρεία JETT και αναχωρεί από το Αμμάν στις 6:30. Αυτό σημαίνει ότι φτάνει στην Πέτρα κάπου στις 10:00 – 10:30, την πιο πολυσύχναστη ώρα για την Πέτρα.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το λεωφορείο από το Αμμάν στην Πέτρα;

Το εισιτήριο της μονής διαδρομής κοστίζει 10 JOD ανά άτομο και μετ’ επιστροφής κοστίζει 20 JOD. Η ίδια εταιρεία έχει επίσης καθημερινά δρομολόγια από την Πέτρα προς το Αμμάν στις 17:00.

Από που αγοράζω εισιτήριο για το λεωφορείο από το Αμμάν στην Πέτρα;

Το εισιτήριο είναι εύκολο να το αγοράσεις online από εδώ. Μπορείς να κάνεις κράτηση της θέσης σου και να επιλέξεις ανάμεσα από τα δύο σημεία παραλαβής.

Extra tip: Αν ταξιδεύεις στο Αμμάν την υψηλή περίοδο μεταξύ Δεκέμβρη και Απρίλη, κάνε κράτηση του εισιτηρίου σου μερικές μέρες πριν, γιατί συχνά εξαντλούνται.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του λεωφορείου από το Αμμάν στην Πέτρα

Τα πλεονεκτήματα του λεωφορείου είναι ότι είναι οικονομικό και σχετικά ξεκούραστο, αν σκεφτείς ότι οδηγεί άλλος για τρεις ώρες στους δρόμους της Ιορδανίας.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα είναι η ώρα εκκίνησης αν επιλέξεις να επισκεφτείς την Πέτρα για μια ημερήσια εκδρομή. Θα χρειαστεί να ξυπνήσεις πάρα πολύ νωρίς και θα μπεις μέσα την ώρα με τον περισσότερο κόσμο. Ενώ μένοντας στο Wadi Musa και ξυπνώντας την ίδια ώρα, θα μπεις μέσα από τους πρώτους. Επίσης, η διαδρομή με το λεωφορείο διαρκεί περισσότερο απ’ ότι όλες οι άλλες και μάλλον θα χρειαστεί να πάρεις και ένα ταξί στο Αμμάν για να σε πάει στο σημείο συνάντησης.

Από το Αμμάν στην Πέτρα με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Αυτός είναι ο τρόπος που διαλέξαμε εμείς. Μας αρέσει το αυστηρό πρόγραμμα, αλλά με τους δικούς μας όρους και τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό συνήθως επιλέγουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου και όχι οργανωμένες εκδρομές.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιορδανία είναι εύκολη και οι δρόμοι όχι και τόσο χαοτικοί όσο θα τους περίμενε κανείς. Τα περισσότερα και πιο οικονομικά ενοικιαζόμενα βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο Queen Alia το οποίο απέχει 35 χλμ. από το Αμμάν, περίπου 55 λεπτά.

Αν επιλέξεις να νοικιάσεις το αμάξι σου από εκεί, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν θες να εξερευνήσεις το Αμμάν ή θες να φύγεις κατευθείαν για την Πέτρα. Λόγω της απόσταση του αεροδρομίου από την πρωτεύουσα, θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο της διαδρομής για την Πέτρα.

Extra tip: Εμείς περάσαμε δύο βράδια στο Αμμάν χωρίς αυτοκίνητο και μετά επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο, πήραμε το αμάξι που είχαμε κλείσει και ξεκινήσαμε το road trip μας στην Ιορδανία.

το θησαυροφυλάκιο στην Πέτρα και μπροστά του δύο καμήλες

“Νωρίς το πρωί έχει ελάχιστο κόσμο”

Από το Αμμάν στην Πέτρα με οργανωμένη εκδρομή

Αν ο χρόνος σου στην Ιορδανία είναι λίγος και η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού σε αγχώνει, ο καλύτερος τρόπος για να πας από το Αμμάν στην Πέτρα είναι με μια οργανωμένη εκδρομή.

Αυτές οι οργανωμένες εκδρομές ενδέχεται να είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά δεν θα χρειαστεί να αγχωθείς για τίποτα και θα είναι όλα κανονισμένα από έμπειρους οδηγούς. Το σημαντικό είναι να έχεις αρκετό χρόνο στην Πέτρα για να μπορέσεις να την εξερευνήσεις και έτσι έχω βρει αυτή την εκδρομή που σε αφήνει στην πέτρα για 5 ώρες.

Αν θες να επισκεφτείς και το μοναστήρι θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αυτήν την ιδιωτική οργανωμένη εκδρομή που σου προσφέρει αρκετό χρόνο στην Πέτρα.

Extra tip: Σίγουρα θα δεις ότι στις περισσότερες δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για την Πέτρα. Μην σε αγχώνει αυτό καθώς αν έχεις αγοράσει το Jordan pass, η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας είναι δωρεάν. Αν δεν αγοράσεις το Jordan pass, τότε θα πρέπει να φροντίσεις να κάνεις κράτηση του εισιτηρίου σου εκ των προτέρων.

Αν έχεις περιορισμένο χρόνο στην Ιορδανία, τότε μια συνδυαστική εκδρομή στην Πέτρα και τη Νεκρά θάλασσα θα ήταν επίσης χρήσιμη για σένα. Επίσης, αν επισκέπτεσαι την Ιορδανία για ένα τριήμερο μπορεί να βρεις χρήσιμη μια διήμερη εκδρομή στην Πέτρα με διανυκτέρευση στο Wadi Rum και στάση στη Νεκρά θάλασσα.

η είσοδος στην Πέτρα και το μουσείο της

“Η είσοδος για την Πέτρα”

Από το Αμμάν στην Πέτρα με ταξί

Αυτή η επιλογή είναι σίγουρα η πιο ακριβή, αλλά σου προσφέρει ένα πιο άνετο ταξίδι χωρίς άγχος και πίεση. Είτε επιλέξεις ιδιωτική μεταφορά είτε ταξί για να σε πάει από το Αμμάν στην Πέτρα, θα σε παραλάβει από το ξενοδοχείο σου την συμφωνημένη ώρα και θα σε πάει στον προορισμό σου το συντομότερο δυνατό.

Πολλές από τις ιδιωτικές μεταφορές σου προσφέρουν κι άλλες υπηρεσίες όπως WiFi, νερό ακόμα και snacks.

Αν θες να κλείσεις κάποιο ταξί, ο καλύτερος τρόπος είναι να ρωτήσεις ένα από τα ταξί που θα χρησιμοποιήσεις στο Αμμάν, αν μπορεί να σε πάει στην Πέτρα και πόσο κοστίζει. Σε αυτή την περίπτωση με λίγο καλό παζάρι, μπορεί να πετύχεις μια αρκετά οικονομική τιμή.

Αλλιώς, αν περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρεις ένα ταξί από το δρόμο να υπολογίζεις ότι θα σου κοστίσει 80 – 100 JOD η μονή διαδρομή. Μπορείς να ζητήσεις από το ξενοδοχείο σου να σε φέρει σε επαφή με κάποιο που συνεργάζονται ή γνωρίζουν.

Τέλος, αν επιλέξεις να πάρεις ταξί απευθείας από το αεροδρόμιο για την Πέτρα, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Μπορείς να το κανονίσεις εύκολα και γρήγορα από στο περίπτερο έξω από τα terminals αφίξεων. Η τιμή στάνταρ τιμή από το αεροδρόμιο του Αμμάν για την Πέτρα ή το Wadi Musa είναι 77 JOD.

Budget

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 103€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που θες να πας. Εναλλακτικά μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από 38€ τη βραδιά, λίγο έξω από την πόλη. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο. Βρες εδώ μέρη για φαγητό.

a Κάρτα SIM: Μπορείς να αγοράσεις eSIM από εδώ ή να πάρεις Sim από το αεροδρόμιο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Αν κλείσεις οργανωμένη εκδρομή για την Πέτρα, κοίτα πόσο χρόνο σε αφήνουν μέσα στην Πέτρα.
Καλύτερα να κλείσεις μια συνδυαστική εκδρομή για την Πέτρα, από μια ιδιωτική μόνο με μεταφορά.
Κάνε κράτηση της θέσης σου για το λεωφορείο, τουλάχιστον μια βδομάδα πριν.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να πας από το Αμμάν στην Πέτρα. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα