φοίνικες γύρω από πισίνα στο Βουκουρέστι

Το Therme Bucharest είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ευεξίας και χαλάρωσης στην Ευρώπη. Η θερμοκρασία του παραμένει σταθερή όλο το χρόνο στους 30 βαθμούς, καθώς και η θερμοκρασία του νερού στους 33 βαθμούς.

Το Therme Bucharest άνοιξε το 2016 και έχει 10 πισίνες, 6 σάουνες, 4 υγρές σάουνες και 16 νεροτσουλήθρες. Εννοείται αρκετά μπαρ και εστιατόρια.

Σε αυτό το post θα δεις πόσο κοστίζει το εισιτήριο του Therme Bucharest και αν αξίζει, αλλά τι μπορείς να κάνεις σε αυτό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ρουμανικά 🇷🇴

a Νόμισμα: Λέου Ρουμανίας RON

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ρουμανία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Οι ζώνες του Therme Bucharest

Το Therme Bucharest χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ζώνες ευεξίας και η κάθε μία από αυτές έχει διαφορετικές τιμές και διαφορετικά όρια ηλικίας που επιτρέπονται σε αυτήν. Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις τι εννοώ…

The Galaxy

Το Galaxy είναι το μοναδικό μέρος που επιτρέπονται παιδιά στο Therme Bucharest. Είναι τέλειο για οικογένειες, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Ακόμα και αν δεν έχεις παιδιά, αξίζει να πας σε αυτό το επίπεδο γιατί έχει 13 νεροτσουλήθρες (σε πολλές απαγορεύονται τα παιδιά), πισίνα κυμάτων, ένα εστιατόριο και σνακ μπαρ.

The Palm (14+)

Στο The Palm μπορείς να απολαύσεις έναν τροπικό κήπο, κρεβάτια με υδρομασάζ, πισίνες χαλάρωσης, εστιατόρια, βεράντες, pool bar και  υγρές σάουνες. Εδώ θα βρεις ένα τεράστιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της μέρας, συμπεριλαμβανομένων των aqua shape, hydrobalance, γιόγκα, pilates, μάσκες προσώπου, ζωντανή μουσική, DJ sets, θερμοθεραπεία και πολλά άλλα. Αυτή – μαζί με το Galaxy – είναι η ζώνη που απόλαυσα.

πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε πίνακα στο Therme Bucharest σπα

“Αυτές είναι οι δραστηριότητες που γίνονται στο The Palm”

The Elysium (14+)

Στο Elysium θα βρεις θεματικές σάουνες, ντους calla, κρεβάτια υπέρυθρης ακτινοβολίας, πισίνες χαλάρωσης, βεράντες, pool bar, εγκαταστάσεις μασάζ και το εστιατόριο με δέντρο μάνγκο. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν τον επίπεδο περιλαμβάνουν ένα «τελετουργικό aufguss», γιόγκα, πιλάτες και μασάζ για την καταπολέμηση του άγχους. Μπορείς να βρεις το πλήρες χρονοδιάγραμμα για αυτήν τη ζώνη online για να είσαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο την επίσκεψή σου.

Extra tip: Για να πας στο Elysium πρέπει να περάσεις μέσα από το The Palm και να ανέβεις στον πάνω όροφο.

Κατά τη γνώμη μου, αν δεν σου αρέσουν οι σάουνες δεν αξίζει να πληρώσεις για να μπεις σε αυτό το επίπεδο.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το Therme Bucharest

Τα εισιτήρια για το Therme Bucharest διαφέρουν ανάλογα με την μέρα, την ώρα που θα κάτσεις και τα επίπεδο του σπα που θες να επισκεφθείς. (Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν, τελευταία φορά ενημερώθηκαν 29 Μαρτίου.)

Εισιτήρια για το The Galaxy

Τα εισιτήρια για το The Galaxy, για τρεις ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 56RON (περίπου 11,50€) τις καθημερινές και 66RON (περίπου 13,50€) τα Σαββατοκύριακα.

Για τα παιδιά από 3 – 14 χρονών κοστίζει 39RON (περίπου 8€) τις καθημερινές και 49RON (περίπου 10€) τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια για το The Galaxy, για 4,5 ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 71RON (περίπου 14,50€) τις καθημερινές και 81RON (περίπου 16,50€) τα Σαββατοκύριακα.

Για τα παιδιά από 3 – 14 χρονών κοστίζει 54RON (περίπου 11€) τις καθημερινές και 64RON (περίπου 13€) τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια για το The Galaxy, για όλη μέρα κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 91RON (περίπου 18,50€) τις καθημερινές και 101RON (περίπου 20,50€) τα Σαββατοκύριακα.

Για τα παιδιά από 3 – 14 χρονών κοστίζει 74RON (περίπου 15€) τις καθημερινές και 84RON (περίπου 17€) τα Σαββατοκύριακα.

κορίτσι σε μπαλκόνι με φόντο φοίνικες και πισίνα

“Είχε πάρα πολύ ζέστη και ήλιο για Μάρτη μήνα που πήγαμε”

Εισιτήρια για το The Palm

Τα εισιτήρια για το The Palm, για τρεις ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 74RON (περίπου 15€) τις καθημερινές και 89RON (περίπου 18€) τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια για το The Palm, για 4,5 ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 89RON (περίπου 18€) τις καθημερινές και 104RON (περίπου 21€) τα Σαββατοκύριακα. Μπορείς να τα κλείσεις εδώ.

Τα εισιτήρια για το The Palm, για όλη μέρα κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 119RON (περίπου 24€) τις καθημερινές και 134RON (περίπου 27€) τα Σαββατοκύριακα.

κορίτσι ξαπλωμένη σε ξαπλώστρα κάνει ηλιοθεραπεία σε λάμπες

“Ηλιοθεραπεία κάτω από λάμπες θερμότητας στο The Palm”

Εισιτήρια για το The Elysium

Τα εισιτήρια για το The Elysium, για τρεις ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 95RON (περίπου 20€) τις καθημερινές και 115RON (περίπου 23€) τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια για το The Elysium, για 4,5 ώρες κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 110RON (περίπου 22€) τις καθημερινές και 130RON (περίπου 26,50€) τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια για το The Elysium, για όλη μέρα κοστίζουν:
Για τους ενήλικες 140RON (περίπου 28,50€) τις καθημερινές και 160RON (περίπου 32,50€) τα Σαββατοκύριακα.

Extra tip: Αν αγοράσεις εισιτήριο για το Elysium μπορείς να μπεις και στα άλλα δύο επίπεδα. Αν αγοράσεις για το Palm μπορείς να μπει και στο Galaxy και αν αγοράσεις για το Galaxy μπορείς να μπεις μόνο σε αυτό.

Κλείσε τα εισιτήριά σου εδώ.

Ποιο εισιτήριο να κλείσω για το Therme Bucharest και για πόσες ώρες

Εγώ θα σου πρότεινα να αφιερώσεις μία ολόκληρη μέρα στο σπα. Ειδικά, αν πας Σαββατοκύριακο που ο κόσμος θα είναι αυξημένος, αν κλείσεις το τρίωρο εισιτήριο, θα φας πολύ από το χρόνο σου στις ουρές και δεν θα προλάβεις να δεις και να κάνεις τίποτα.

Επίσης, αν δεν είσαι λάτρης της σάουνας θα σου πρότεινα να κλείσεις το εισιτήριο για το The Palm και όχι για το The Elysium. Από την άλλη, αν θες να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία που βγάζουν όλοι από το μπαλκόνι με φόντο τους φοίνικες του The Palm, θα πρέπει να κλείσεις εισιτήριο για το The Elysium.

Που να φάω στο Therme Bucharest

Κάθε περιοχή έχει το δικό της εστιατόριο και το εισιτήριο εισόδου σου λέει σε ποια από αυτά μπορείς να φας. Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο Galaxy σημαίνει ότι μπορείς να φας μόνο στην περιοχή Galaxy, ωστόσο ένα εισιτήριο Elysium σου δίνει τη δυνατότητα να φας σε όλα τα εστιατόρια και μπαρ σε κάθε περιοχή. Οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές από ό,τι στην πόλη, αλλά δεν είναι παράλογες.

Πως να παραγγείλω

Εμείς επιλέξαμε να φάμε στο εστιατόριο που βρισκόταν στο επίπεδο The Galaxy. Το εστιατόριο αυτό είναι self service και οι παραγγελίες γίνονται μέσω μεγάλων οθονών που θα βρεις στο χώρο.

Extra tip: Πρόσεχε σε ποια ουρά θα περιμένεις καθώς κάποιες οθόνες είναι μόνο για γλυκά και δεν έχουν φαγητό. Οι δύο στα αριστερά είναι σίγουρα για φαγητό και η τελευταία από τα δεξιά είναι σίγουρα μόνο για γλυκά.

Οι οθόνες είναι πολύ εύχρηστες και όλα τα πιάτα συνοδεύονται από φωτογραφίες για να ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις. Αφού επιλέξεις αυτά που θες και τα τοποθετήσεις στο καλάθι «πληρώνεις» με το βραχιολάκι σου και περιμένεις να εμφανιστεί το νούμερο που θα σου δώσει στην οθόνη.

Εμείς πήραμε ένα burger με πατάτες, μια μερίδα φτερούγες και δύο μπίρες. Γι’ αυτά πληρώσαμε 101RON (περίπου 20,82€).

μηχάνημα παραγγελίας φαγητού στο Therme Bucharest

“Ήταν πολύ εύκολο το να παραγγείλεις”

Πως πληρώνω στο Therme Bucharest

Στο Therme Bucharest δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου για τα χρήματα και πως θα έχεις λεφτά πάνω σου. Παντού χρησιμοποιείς το βραχιολάκι που σου έδωσαν στην είσοδο. Αυτό λειτουργεί σαν το ηλεκτρονικό σου πορτοφόλι. Κάνεις τις χρεώσεις σου εκεί και στην έξοδο σου λένε ακριβώς τι χάλασες και πόσα πρέπει να πληρώσεις.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο Therme Bucharest

Όταν πηγαίνεις σε ένα σπα, κάποια πράγματα είναι υποχρεωτικά. Πολλά σπα διαθέτουν ένα μικρό shop όπου μπορείς να τα ψωνίσεις αλλά συνήθως είναι πολύ πιο ακριβά απ’ ότι αξίζουν.

Σαγιονάρες

Στο σπα οι σαγιονάρες είναι υποχρεωτικές και για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους υγιεινής. Είναι ένα πράγμα που μπορείς να το αγοράσεις από εκεί, αλλά δεν θα στο συνιστούσα. Καλύτερα να έχεις τις δικές σου. Κάποιοι φέρνουν και τις παντόφλες που σου δίνουν στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρω πόσο βολικό μπορεί να είναι αυτό με τόσα νερά, αλλά από το να πληρώσεις…

Πετσέτα

Η πετσέτα είναι απαραίτητη και για τις σάουνες, αλλά και για κάνεις μπάνιο μετά. Αν δεν έχεις μαζί σου μπορείς να νοικιάσεις από εκεί. Δεν είμαι σίγουρη για το κόστος, αλλά νομίζω είδα πως έκαναν 8€.

Γυαλιά ηλίου

Το Therme Bucharest πρόκειται για ένα τεράστιο θερμοκήπιο. Συνεπώς ο ήλιος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύς, οπότε τα γυαλιά ηλίου ίσως σου φανούν απαραίτητα.

Πως θα πάω στο Therme Bucharest

Από το Βουκουρέστι

Για να πας από το Βουκουρέστι στο Therme Bucharest, μπορείς να πας με αμάξι ή με uber. Υπάρχει όμως και η δημόσια συγκοινωνία το λεωφορείο 442 ξεκινάει από την Piata Presei Libere και σε πάει απευθείας στα θερμά λουτρά. Τσέκαρε τα δρομολόγια εδώ.

Από το Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο με το σπα βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους, οπότε ο καλύτερος τρόπος είναι να πας με Uber ή bolt. Εμείς για το Uber πληρώσαμε 37,53 RON (περίπου 8€). Αν πάλι προτιμάς την δημόσια συγκοινωνία το 442 περνάει πολύ κοντά από το αεροδρόμιο και σε πάει κατευθείαν στο σπα.

BUDGET

Το Βουκουρέστι μπορεί να μην είναι τόσο οικονομικό όσο ήταν παλαιότερα, αλλά αποτελεί μια οικονομική λύση σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα αξιοθέατα έχουν προσιτά εισιτήρια και μπορείς να βρεις φαγητό για όλα τα budget.

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 75€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το εισιτήριο των 90 λεπτών κοστίζει 0,60€ ενώ το ημερήσιο πολλαπλών διαδρομών κοστίζει 1,60€.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα  30€ τη βραδιά. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια Google, κοστίζει περίπου 8,00€ το πιάτο.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μην πας Σαββατοκύριακο. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και είχε παντού ουρές.
Αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα για να μπορέσεις να το απολαύσεις.
Είναι πιο ακριβό απ’ ότι εστιατόρια στην πόλη, αλλά και πάλι οι τιμές δεν είναι παράλογες.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να χαλαρώσεις τόσο όσο χαλάρωσα κι εγώ στο Therme Bucharest. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα