το Pena palace στην Πορτογαλία! Το πολύχρωμο παλάτι της Πορτογαλίας

Το Pena palace είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Πορτογαλίας. Το πολύχρωμο αυτό παλάτι του 19ου αιώνα είναι ένα από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις όταν επισκεφτείς τη Λισαβώνα.

Σε αυτό το post θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να οργανώσεις την επίσκεψή σου στο Pena palace, το πολύχρωμο παλάτι της Πορτογαλίας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Πορτογαλικά 🇵🇹

a Νόμισμα: ευρώ (€)

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Πορτογαλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Που είναι το Pena Palace

Το Pena palace βρίσκεται σε ένα χωριό μια ώρα με το τρένο από τη Λισαβόνα, στη Σίντρα.

Η Σίντρα είναι ένα μικρό χωριό με πολύ μεγάλη ιστορία. Για πολλά χρόνια οι βασιλείς της Πορτογαλίας την χρησιμοποιούσαν ως εξοχική κατοικία και έχτιζαν εκεί τα παραθεριστικά παλάτια τους.

Σε αυτό το χωριό θα βρεις πολλά όμορφα μέρη και κάστρα, πέρα από το Pena palace.

Πως θα πάω στο Pena Palace από τη Λισαβόνα

Για να πας από την Λισαβόνα στο Pena palace θα πρέπει να πάρεις το τρένο που πάει Sintra.

Αυτό το τρένο μπορείς να το πάρεις από το σταθμό Rossio ή από τον Roma-Areeiro ή από τον σταθμό Sete-Rios, ανάλογα ποιος βρίσκεται πιο κοντά στο ξενοδοχείο σου.

Από που βγάζω εισιτήρια για το τρένο που πάει στο Pena palace;

Τα εισιτήρια θα πρέπει να τα βγάλεις πριν επιβιβαστείς στο τρένο, από τους αυτόματους πωλητές ή από τα ταμεία.

Extra tip: Αν έχεις αγοράσει την κάρτα navegante για τις μετακινήσεις σου στην Λισαβόνα, μπορείς να φορτώσεις το εισιτήριο για την Sintra σε αυτήν. Εμείς επειδή είχαμε ένα ολοήμερο εισιτήριο δεν μας άφηνε να φορτώσουμε κι άλλο, οπότε αγοράσαμε ξανά νέες κάρτες.

Προσοχή! Τα εισιτήρια που έχεις βγάλει για μέσα στην πόλη – πιθανόν ζώνες 1-2 – δεν είναι τα ίδια με αυτά που πρέπει να βγάλεις για την Sintra.

Επίσης, μην ξεχάσεις να επικυρώσεις το εισιτήριο σου πριν μπεις στο τρένο! Στον σταθμό Roma-Areeiro, το μηχάνημα για την επικύρωση εισιτηρίων βρισκόταν πριν ανέβεις τις σκάλες. Αν δεν το επικυρώσεις δεν θα σου επιτρέπει και την έξοδο από το σταθμό στη Sintra.

Προσοχή! Μην πετάξεις το εισιτήριο σου γιατί πρέπει να το χτυπήσεις ξανά για την έξοδό σου από το σταθμό.

μηχάνημα εισιτηρίων που βγάζεις εισιτήρια για το τρένο από Λισαβόνα για Σίντρα

“Αυτά είναι τα μηχανήματα εισιτηρίων για το τρένο”

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του τρένου για το Pena palace;

Το εισιτήριο του τρένου από την Λισαβόνα για την Sintra κοστίζει 5,30€ πήγαινε έλα, μαζί με το κόστος της κάρτας navegante. Αν έχεις ήδη την κάρτα, θα σου κοστίσει 4,80€.

πρόγραμμαΑν επισκέπτεσαι την Λισαβόνα μόνο για 4 μέρες και αναρωτιέσαι πως να χωρέσεις όλα τα αξιοθέατα στο πρόγραμμά σου, δες το τετραήμερο πρόγραμμα που έχω φτιάξει για την Λισαβόνα.

Πως θα πάω στο Pena Palace από το σταθμό των τρένων στην Σίντρα

λεωφορείο 434 στην Σιντρα που σε πάει στο Pena palace

“Βρίσκεται ακριβώς έξω από το σταθμό των τρένων”

Όταν φτάσεις στον σταθμό των τρένων στην Sintra θα δεις όλες τις επιλογές που έχεις για να πας στο Pena palace.

Η πιο συνηθισμένη και μάλλον πιο οικονομική λύση είναι με το λεωφορείο 434. Πρέπει να αγοράσεις το εισιτήριο σου πριν επιβιβαστείς στο λεωφορείο. Εκεί υπάρχουν άτομα της υπηρεσίας με POS, τους λες δύο εισιτήρια πήγαινε έλα για το Pena palace και σου κόβουν μια απόδειξη 27€.

Προσοχή! Αν βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή, μην πετάξεις την απόδειξη του POS.

Extra tip: Φρόντισε να βρεις να κάτσεις γιατί ενώ δεν είναι πολλά χιλιόμετρα, συχνά δημιουργείται κίνηση και εμείς κάναμε 1 ώρα και 10 λεπτά μέσα στο λεωφορείο, μέχρι να φτάσουμε στο Pena palace.

Αυτή τη διαδρομή μπορείς επίσης, να την κάνεις και με τα πόδια, αλλά δεν θα σου το πρότεινα γιατί είναι πολύ ανηφορική και υπάρχει κι άλλο περπάτημα μόλις περάσεις τις πύλες του παλατιού.

Άλλος ένα τρόπος για να φτάσεις στο Pena palace είναι τα Tuk Tuk. Κοστίζουν 20 – 25€ για μια διαδρομή και πολλές φορές είναι πιο γρήγορα από το λεωφορείο. Αν χρησιμοποιήσεις αυτή την επιλογή μπορείς να επιστρέψεις με τα πόδια ή να πάρεις το λεωφορείο 434 προς το σταθμό. Στην δεύτερη περίπτωση θα πληρώσεις το εισιτήριο σου στον οδηγό.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το Pena Palace

Το εισιτήριο εισόδου για το Pena palace κοστίζει 20€ και μπορείς να το αγοράσεις από εδώ.

Προσοχή! Όταν θα πας να κλείσεις το εισιτήριο πρέπει να κάνεις κράτηση για συγκεκριμένο time slot. Αυτό το time slot είναι για την είσοδο στο παλάτι και όχι για την είσοδο στους κήπους. Αν για παράδειγμα έχεις κλείσει των 10:30 θα πρέπει να φτάσεις στην πύλη του παλατιού γύρω στις 10:00 γιατί έχει και από εκεί κανένα 20λεπτο περπάτημα.

Επίσης, αν πας να κλείσεις το εισιτήριο από το επίσημο site θα πάνε να σου προσθέσουν και μεταφορά με το λεωφορείο από την πύλη – μέχρι κοντά στο πάρκο και audio guide. Κατά τη γνώμη μου μην κλείσεις τίποτα από αυτά. Η απόσταση με τα πόδια από την πύλη μέχρι το κάστρο είναι ανηφορική αλλά είναι πολύ λιγότερο από 30 λεπτά που λένε στις πινακίδες. Εμείς το κάναμε σε 15 λεπτά. Επίσης, το audio guide δεν σου χρειάζεται γιατί είναι τόσα πολλά τα γκρουπ και οι ξεναγοί, που απλά μπορείς να καθίσεις από πίσω τους και να ακούσεις τα πάντα!

Extra tip: Μην πας χωρίς να έχεις κλείσει το εισιτήριό σου εκ των προτέρων γιατί υπάρχει τεράστια ουρά στα ταμία και μπορεί να χάσεις έως και μια ώρα.

Τα παιδιά κάτω από 6 χρονών μπαίνουν δωρεάν.

το πολύχρωμο Pena Palace στην Σίντρα

“Αυτή είναι η πίσω αυλή του παλατιού”

Επίσης, μπορείς να παρακάμψεις το παλάτι, αγοράζοντας εισιτήριο μόνο για τους κήπους. Αυτό το εισιτήριο κάνει 10€, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω αν με αυτό έχεις πρόσβαση και στην πίσω αυλή του παλατιού που είναι και η πιο ωραία.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι στο Pena palace;

Από την ώρα που θα φτάσεις στο σταθμό των τρένων και θα πάρεις το λεωφορείο 434 για το Pena palace θα πρέπει να υπολογίσεις 3-4 ώρες. Εκτός κι αν επιλέξεις να πας μέχρι το παλάτι με τα πόδια, τότε θα χρειαστείς περισσότερο.

Αξίζει να πάω στο Pena Palace;

Το Pena palace είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Πορτογαλίας και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη αν βρεθείς εδώ. Παρ’ όλα αυτά θα σου παρουσιάσω τα γεγονότα ως έχουν και πάρε την απόφαση μόνος σου.

Το πολύχρωμο παλάτι είναι πολύ όμορφο και οι κήποι του είναι αξίζουν κάθε σταγόνα ιδρώτα που ξόδεψες για να φτάσεις ως εδώ. Παρ’ όλα αυτά το εσωτερικό του δεν αξίζει και πολύ. Αν έχεις πάει σε οποιοδήποτε άλλο παλάτι είναι σαν να το έχεις δει, οπότε μπορείς απλά να το περάσεις μια γρήγορη.

Επίσης, αν και το εισιτήριό του Pena palace είναι κάπως οικονομικό σε σύγκριση με τη φήμη του και με το πόσο κόσμο μαζεύει, δεν είναι μια φθηνή εκδρομή από τη Λισαβώνα. Εμάς για δύο άτομα μας κόστισε σχεδόν 80€ χωρίς το φαγητό μετά ή τον καφέ πριν και στην ουσία ήταν για μια φωτογραφία στο Instagram.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να πάω στο Pena palace

Η καλύτερη ώρα είναι ή νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Το πάρκο είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 09:00 – 19:00, ενώ το παλάτι από τις 09:30 – 18:30. Αν κλείσεις τις τρεις πρώτες πρωινές ώρες οι τις τρεις τελευταίες το απόγευμα, τότε ο κόσμος θα είναι λιγότερος και θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς.

Extra tip: Αν κλείσεις το slot των 09:30 θα πρέπει να φύγεις 7:00 από τη Λισαβώνα για να είσαι στο παλάτι εγκαίρως.

Budget

Η Λισαβόνα μπορεί να έχει ακριβά αεροπορικά και διαμονή, αλλά η ζωή εκεί μπορεί να είναι αρκετά οικονομική. Παρ’ όλα αυτά δεν θα την χαρακτήριζα ως ένα φθηνό ταξίδι…

o  Αεροπορικά: Αν τα κλείσεις από νωρίς μπορείς να βρεις από 193€ πήγαινε έλα, το άτομο, από Αθήνα για Λισαβόνα. Κλείστα εδώ.

a ΜΜΜ: Το κόστος των εισιτηρίων για τα μέσα διαφέρει ανάλογα με το που θες να πας. Ή μπορείς να νοικιάσεις αμάξι από εδώ.

o Ξενοδοχεία: Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινούν από τα 100€ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης. Δες όλα τα καταλύματα εδώ.

o Φαγητό: Σε μαγαζιά με δύο ευρουλάκια google, κοστίζει περίπου 7,00€ το πιάτο.

a Κάρτα SIM: Η Πορτογαλία ανήκει στις χώρες με δωρεάν περιαγωγή δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να αγαπήσεις τη Λισαβόνα όσο κι εγώ. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για την Λισαβόνα

Αν έχεις μαζί σου αποσκευές, μπορείς να τις αφήσεις σε Lockers. Απέναντι από το σταθμό υπάρχει το μαγαζί Loja Tradições - Artesanato e Depósito de Bagagem. Εκεί σου χρεώνουν 5€ τη βαλίτσα και 3€ τη σακούλα για όλη μέρα.
Μην πας χωρίς εισιτήριο, γιατί θα χάσεις πολύ χρόνο στις ουρές.
Δεν χρειάζεσαι το εισιτήριο που είναι και για το παλάτι για να επισκεφτείς τους κήπους. Αρκεί αυτό που είναι για τους κήπους του παλατιού.


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα