Αμβούργο

Είτε μένεις στο Αμβούργο, είτε έχεις έρθει για διακοπές αλλά έχεις μέρες στη διάθεση σου για εξερεύνηση, εμείς σου έχουμε 5 ενδιαφέρουσες προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές από το Αμβούργο που θα σε εντυπωσιάσουν.  Έχω ακούσει πολλές φορές ότι γιατί να επισκεφθείς τις γύρω πόλεις από το Αμβούργο, και όλες οι γερμανικές πόλεις είναι το ίδιο κλπ. Ε όχι έχω να σου πω, και παρακάτω θα σου το αποδείξω. Κάθε μια από τις παρακάτω πέντε πόλεις έχει κάτι διαφορετικό να σου δείξει και κάτι μοναδικό να σου προσφέρει.

Πάρε το backpack σου και φύγαμε για εκδρομή.

LÜBECK

Λούμπεκ

“Πύλη Holstentor”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Lübeck είναι μια σπουδαία μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας και ο μεγαλύτερος λιμένας της Βαλτικής. Ήταν σπουδαίος εμπορικός κόμβος κατά το μεσαίωνα και συγκεντρώνει πολλά χρόνια ναυτικής ιστορίας και παράδοσης. Το 1987 ανακηρύχθηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην περιοχή σημειώνονται πολλά αξιοθέατα με τα πιο σημαντικά να είναι η πύλη του Χόλστεντορ, η Πύλη Μπούργκντορ, το Δημαρχείο με τους υπέροχους πυργίσκους του, οι εκκλησίες των Αιγιδών, της Παναγίας και του Αγίου Ιακώβου, η Μονή του Κάστρου, η Οικία των Μπούντενμπρουκς, κ.ά. Επίσης, αν βρεθείς στο Lübeck σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις τα γλυκά από μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα) που φτιάχνονται εκεί.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου (Hamburg Hbf) παίρνεις το RE8 και σε λιγότερο από μια ώρα βρίσκεσαι στον προορισμό σου (Lübeck Hbf)

Για να δεις πιο αναλυτικά προτάσεις και αξιοθέατα για το Lübeck, πάτησε εδώ.

EXTRA TIP

Αν έχεις μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, αυτή μπορεί να σε πάει μέχρι μια στάση πριν τον κεντρικό σταθμό του Lübeck, και έτσι χρειάζεται να κόψεις εισιτήριο μόνο για μια στάση. Καλό θα ήταν το εισιτήριο σου να το έχεις προμηθευτεί εξαρχής καθώς δεν μπορείς να βγάλεις μέσα από το τρένο ούτε να κατέβεις στον σταθμό, εκτός και αν έχεις σκοπό να πάρεις το επόμενο τρένο.

LÜNEBURG

Λούνεμπουργκ Γερμανία

“Stintmarkt”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Lüneburg βρίσκεται νότια του Αμβούργου μέσα σε ένα παραμυθένιο τοπίο από λιβάδια. Συνεχίζει στο ίδιο μεσαιωνικό στυλ με το Lübeck, αλλά παρουσιάζει και μεγάλες διαφορές. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι η κεντρική πλατεία, το δημαρχείο, το μουσείο αλατιού, η εκκλησία του St John’s και το Stintmarkt. Επίσης κάτι που θα πρέπει να γνωρίζεις, το Lüneburg συγκεντρώνει τις περισσότερες παμπ σε όλη την Ευρώπη, με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τις 400.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου (Hamburg Hbf) παίρνεις το RE3 και σε μισή ώρα βρίσκεσαι στον προορισμό σου (Lüneburg Hbf).

EXTRA TIP

Αν έχεις μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, μπορείς να φτάσεις στο Lüneburg εντελώς δωρεάν.

BREMEN

Βρέμη Γερμανία

“Ο φύλακας της πόλης”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

H Βρέμη είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό στη βόρεια Γερμανία. Ο ποταμός Weser έφερε την Ευρώπη στην πόρτα της Βρέμης και κατά το 17ο αιώνα άρχισαν να φτάνουν στην πόλη εξωτικά προϊόντα όπως ο καφές. Έτσι η Βρέμη απέκτησε το πρώτο καφέ σε ολόκληρη τη χώρα. Μια πανέμορφη πόλη που είναι λες και βγήκε από κάποιο παραμύθι. Αν σταθείς στο κέντρο της κεντρικής της πλατείας μόνο δέος και θαυμασμό μπορείς να νιώσεις για ότι βλέπεις. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός, το δημαρχείο, η συνοικία Schnoor καθώς και ο δρόμος Böttcherstraße.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου (Hamburg Hbf) παίρνεις το RE4 και σε περίπου μια ώρα θα βρίσκεσαι στον προορισμό σου (Bremen Hbf).

EXTRA TIP

Αν έχεις μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, μπορείς να φτάσεις μέχρι δυο στάσεις πριν δωρεάν και να κόψεις εισιτήριο μόνο για δυο στάσεις. Καλό θα ήταν το εισιτήριο σου να το έχεις προμηθευτεί εξαρχής καθώς δεν μπορείς να βγάλεις μέσα από το τρένο ούτε να κατέβεις στον σταθμό, εκτός και αν έχεις σκοπό να πάρεις το επόμενο τρένο.

SCHWERIN

Σβέριν Γερμανία

“Schloss Schwerin”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Schwerin είναι η μικρότερη πόλη των ομόσπονδων κρατιδίων και η πρωτεύουσα του κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη Γερμανία. Η ιστορία του Schwerin ξεκινά από πολύ παλιά με τις πρώτες αναφορές να γίνονται το 965, όπου περιέγραφαν ένα κάστρο μέσα στη λίμνη. Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το κάστρο της (που είναι και το σήμα κατατεθέν της), ο καθεδρικός ναός, το κρατικό θέατρο του Μακλεμβούργου και ο κρατικό μουσείο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου (Hamburg Hbf) παίρνεις το RE1 και σε περίπου μια ώρα θα βρίσκεσαι στον προορισμό σου (Schwerin  Hbf).

Για μια ξενάγηση με καρτ στην πόλη του Αμβούργου, δες εδώ.

KIEL

Κίελο

“Kiel”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Κίελο είναι μια ναυτική πόλη και ένα από τα ιστορικότερα λιμάνια της Γερμανίας. Επίσης, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου του Schleswig-Holstein και έχει 242.041 κατοίκους. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου το Κίελο αποτέλεσε στρατηγικό λιμένα για την κατασκευή και τη στάθμευση στόλου του τρίτου Ράιχ. Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της βιομηχανικής δραστηριότητας, οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη με αποτέλεσμα την καταστροφή του 80% αυτής. Σήμερα το Κίελο είναι ξανά κέντρο ναυτιλιακής δραστηριότητας με ναυπηγεία που παράγουν υποβρύχια υψηλής τεχνολογίας. Σημαντικότερα αξιοθέατα το δημαρχείο ή αλλιώς πύργος του Κιέλου, η Όπερα, ο παλιός βοτανικός κήπος, το ναυτικό μουσείο και το πανεπιστήμιο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου (Hamburg Hbf) παίρνεις το RE7 και σε περίπου μιάμιση ώρα θα βρίσκεσαι στον προορισμό σου (Kiel Hbf).

Ελπίζω να σας βοήθησα και να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο με μοναδικές εκδρομές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα