λαγός με ρολόι στην Disneyland Paris

Η Disneyland Paris είναι ένα πάρκο που θα το βρεις ανοιχτό όλο το χρόνο! Τα τρενάκια λειτουργούν κανονικά, οι παραστάσεις εκτελούνται με τον ίδιο ρυθμό και όλοι οι ήρωες βρίσκονται εκεί. Πότε όμως είναι η καλύτερη εποχή να πας και να μην έχει πάρα πολύ κόσμο;

Σε αυτό το ποστ θα βρεις όλες τις αργίες και γιορτές του Παρισιού, καθώς και τις low/ high season, ώστε να μπορείς να τις αποφύγεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Γαλλικά 🇫🇷 και Αγγλικά 🇬🇧

a Νόμισμα: ευρώ

o Έγγραφα: Magic pass

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις τη Γαλλία πάτησε εδώ.

Χαμηλή και υψηλή περίοδος για την Disneyland Paris

Η χαμηλή περίοδος (δηλαδή η περίοδος με το λιγότερο κόσμο) της Disneyland Paris  θεωρείται από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, εκτός από την περίοδο των διακοπών (από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου). Η Disneyland Paris τα Χριστούγεννα είναι πάντα μία από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους!

Η χαμηλή περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς την Disneyland Paris γιατί δεν έχει πολύ κόσμο και οι ουρές για τα τρενάκια είναι υποφερτές. Επίσης, αυτό το διάστημα και τα εισιτήρια για το πάρκο είναι φθηνότερα, αλλά ο καιρός μπορεί να μην είναι ιδανικός.

Η υψηλή περίοδος στη Disneyland Paris θεωρείται από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Τότε ο καιρός είναι καλύτερος, η μέρα έχει περισσότερες ώρες με ήλιο αλλά και ο κόσμος είναι περισσότερος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές για τα τρενάκια.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα για να επισκεφθώ την Disneyland Paris

Οι καλύτερες μέρες για να επισκεφθείς την Disneyland είναι η Τρίτη ή η Πέμπτη. Κάποια σχολεία στο Παρίσι έχουν ρεπό τις Τετάρτες, επομένως πολλά ντόπια παιδάκια μπορεί να επισκεφθούν το πάρκο. Επίσης, η Δευτέρα ή η Παρασκευή είναι κοντά στο Σαββατοκύριακο, άρα η τέλεια ευκαιρία για ένα τριήμερο.

Τα Σαββατοκύριακα, όπως είναι λογικό προσελκύουν περισσότερους ντόπιους και ταξιδιώτες από την Ευρώπη γενικότερα. Επίσης, τα Πάρκα της Ντίσνεϋλαντ έχουν διευρυμένο ωράριο αυτές τις μέρες, κάνοντας το Σάββατο και την Κυριακή πιο ελκυστικές για όλους.

ο Μίκι και η Μίνι στην Disneyland Paris

“Η Disneyland Paris φέτος γιόρταζε τα 30 χρόνια λειτουργίας της.”

Αργίες και γιορτές στη Γαλλία για το 2023

Γνωρίζοντας τις τοπικές αργίες και γιορτές μπορείς να αποφύγεις τις μέρες που είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν οι ντόπιοι τη Disneyland.

Πρωτοχρονιά: 1 Ιανουαρίου 2023
Δευτέρα του Πάσχα: 10 Απριλίου 2023
Εργατική Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2023
Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη: 8 Μαΐου 2023
Ημέρα Αναλήψεως: 18 Μαΐου 2023
Δευτέρα: 29 Μαΐου 2023
Εθνική Ημέρα: 14 Ιουλίου 2023
Κοίμηση της Μαρίας: 15 Αυγούστου 2023
Ημέρα των Αγίων Πάντων: 1 Νοεμβρίου 2023
Ημέρα ανακωχής: 11 Νοεμβρίου 2023
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2023
Η Άννα Τρακάδα στην Disneyland Paris

“Ήταν όλα τόσο τέλεια!”

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών είναι μια υψηλή περίοδος για τη Disneyland. Tα παιδιά έχουν δύο εβδομάδες άδεια και συνήθως, οι γονείς παίρνουν μια εβδομάδα άδεια για να είναι μαζί τους, προγραμματίζοντας οικογενειακές δραστηριότητες όπως μια μέρα στη Disneyland Paris.

Οι σχολικές διακοπές στη Γαλλία χωρίζονται σε γεωγραφικές περιοχές. Κάθε περιοχή έχει διαφορετικές ημερομηνίες για τις σχολικές διακοπές – εκτός από τις διακοπές των Χριστουγέννων και τις καλοκαιρινές διακοπές που είναι οι ίδιες ημερομηνίες για όλες τις περιοχές.

Το Παρίσι ανήκει στην περιοχή «C». Αυτές είναι οι ημερομηνίες των σχολικών διακοπών στο Παρίσι 2023-2024:

Χειμερινές διακοπές: από 18 Φεβρουαρίου 2023 έως 6 Μαρτίου 2023
Ανοιξιάτικες διακοπές: από 22 Απριλίου 2023 έως 9 Μαΐου 2023
Pont de l'Ascension: από 18 Μαΐου 2023 έως 20 Μαΐου 2023
Εορτές των Αγίων Πάντων: από 21 Οκτωβρίου 2023 έως 6 Νοεμβρίου 2023
Καλοκαιρινές διακοπές: από 8 Ιουλίου 2023 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023
Διακοπές Χριστουγέννων: από 23 Δεκεμβρίου 2023 έως 8 Ιανουαρίου 2024

Οι εκδηλώσεις της Disneyland για το 2023

Άλλη μια περίοδος που το πάρκο συγκεντρώνει πολύ κόσμο είναι όταν πραγματοποιεί θεματικές εκδηλώσεις όπως το Halloween, τα Χριστούγεννα, κα

Οι εκδηλώσεις της Disneyland Paris για το 2023:

Disney's Halloween Festival 2023 – TBD Οκτώβριος έως BD Νοέμβριος 2023
Disneyland Paris Pride – θα ανακοινωνθεί
Πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Disneyland 2022 – 31 Δεκεμβρίου 2022, από τις 8 μ.μ. έως τις 2 π.μ. 1 Ιανουαρίου 2023
Disney's Enchanted Christmas 2023 – TBD Νοέμβριος 2023 έως TBD Ιανουάριος 2023
ένα παραμύθι στην Disneyland Paris

“Το παραμύθι της ωραίας Κοιμωμένης μέσα στο κάστρο”

Extra tip: Πατώντας εδώ μπορείς να δεις όλες τις μέρες κάθε μήνα πόση κίνηση έχουν. Ποιες είναι οι μέρες αιχμής και ποιες όχι, ώστε να είσαι πιο σίγουρος για τις μέρες που θες.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για την Disneyland

Οι τιμές των εισιτηρίων αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα της επίσκεψης, των αριθμό των ημερών και αν θες να πας και στα δύο πάρκα.

η είσοδος στην Disneyland Paris

“Η είσοδος του πάρκου”

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για να κερδίσεις χρόνο

Μένοντας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Disneyland έχεις extra magic time. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μπεις στα πάρκα μία ώρα νωρίτερα από τους απλούς επισκέπτες.
Μπορείς να αγοράσεις fast pass εισιτήριο (είναι αρκετά πιο ακριβό) ή να το αγοράσεις ξεχωριστά για κάθε τρενάκι που έχει μεγάλη ουρά.
Κάνε τα διάσημα τρενάκια όπως το Peter Pan’s flight, Big Thunder mountain, κα νωρίς το πρωί. Όσο περνάει η ώρα ο κόσμος αυξάνεται.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να περάσεις τόσο τέλεια όσο πέρασα κι εγώ! Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο ή να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα στο Instagram. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες, κάνε subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα