Fiat 500 παλιό σε δρόμο της Σικελίας

Εάν, σκοπεύεις να κάνεις ένα road trip για να εξερευνήσεις τη Σικελία όπως κάναμε κι εμείς, τότε θα πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Σικελία.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

a Γλώσσα: Ιταλικά 🇮🇹

a Νόμισμα: Ευρώ ()

o Έγγραφα: Ταυτότητα / Διαβατήριο

o Roaming: Δωρεάν! (Προσοχή στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται)

Αν θες να γνωρίσεις την Ιταλία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σικελία από το Παλέρμο

Αν το ταξίδι σου ξεκινάει από  το Παλέρμο, θα πρέπει να ξέρεις ότι όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο του Παλέρμο το οποίο απέχει 35χλμ από το κέντρο.

Εδώ θα βρεις πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Ωστόσο, καθώς είναι ένα δημοφιλές σημείο για ενοικίαση αυτοκινήτων, θα πρέπει να περιμένεις μεγάλες ουρές – ειδικά αν νοικιάζεις με μια από τις φθηνότερες εταιρείες.

Που βρίσκονται οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Παλέρμο;

Πολλές εταιρείες ενοικίασης έχουν τα οχήματά τους σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την είσοδο του αεροδρομίου, αλλά εμείς έχοντας κλείσει με μια οικονομική έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το free shared shuttle που πρόσφεραν για να πάμε από αυτούς προς το αεροδρόμιο και τα δρομολόγια ήταν κάθε 30 λεπτά.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σικελία που κλείσαμε εμείς

Εμείς κλείσαμε το αυτοκίνητο μας από την Viaggiare car rental και ήταν ότι χειρότερο! Η ενοικίαση μας ήταν για 5 μέρες και κόστισε 345.56€, πράγμα πολύ οικονομικό αν σκεφτείς ότι ήμασταν εκεί την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Η κράτησή μας ήταν από την Κατάνια και θα αφήναμε το αμάξι στο Παλέρμο όπου θα τελείωνε το Road trip.

Γενικά ήθελαν να έχεις μαζί σου και δίπλωμα και διαβατήριο ή ταυτότητα και δεν μπορούσες να βάλεις άλλο άτομο σαν πρώτο οδηγό, παρά μόνο το άτομο που η κράτηση είχε γίνει στο όνομά του. Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα, το πρόβλημα ήταν ότι τo ποσό που σου κρατάνε για εγγύηση το κρατάνε μόνο από πιστωτική κάτι που δεν αναφερόταν πουθενά. Όταν τους το είπαμε ότι δεν έχουμε πιστωτική πάρα μόνο χρεωστική και να δεσμεύσουν το ποσό σε μία από αυτές, μας είπαν ότι θα μας κόψουν ένα ποσό των 180€ ως πρόστιμο και ότι θα μας το χρεώσουν σαν ασφάλεια γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο για να το χρεώσουν.

αμάξι στη Σικελία σε στενό δρόμο

“Εδώ είμαστε στις Συρακούσες, στο Παλέρμο δεν χώραγε να βγάλω χέρι από το παράθυρο”

Μέχρι να συνεννοηθούμε για όλα τα παραπάνω έδωσαν το αυτοκίνητό μας κάπου αλλού και ας ήμασταν εκεί στην ώρα μας, και έπρεπε να περιμένουμε περίπου μία ώρα για να μας φέρουν το καινούριο, βγάζοντάς μας έτσι εκτός προγράμματος. Το οποίο δεν θα ήταν και κάτι τόσο φοβερό αν δεν είχαμε κρατήσεις που χάσαμε.

Extra tip: Μην τσιγκουνευτείς τα λίγο παραπάνω λεφτά σε μια σοβαρή εταιρεία ενοικίασης, γιατί και η μικρή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα σου τα πάρει. Στο road trip που κάναμε από τη Νάπολη προς το Μπάρι, κλείσαμε αμάξι από τη Thrifty και ήταν ότι καλύτερο. Δες εδώ για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Σικελία.

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κατάνια

Όπως και στο Παλέρμο έτσι και στην Κατάνια οι εταιρείες ενοικίασης βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο και όχι στο κέντρο, φαντάζομαι λόγω έλλειψης χώρου στην πόλη. Το αεροδρόμιο της Κατάνιας απέχει 4,3 χλμ από το κέντρο γεγονός που το κάνει πιο εύκολα επισκέψιμο από του Παλέρμο.

Που βρίσκονται οι εταιρείες ενοικίασης του αεροδρομίου της Κατάνιας

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια και μπορείς εύκολα να φτάσεις σε αυτές.

Parking στο Παλέρμο

Λάβε υπόψη ότι η στάθμευση στο Παλέρμο – ειδικά στο ιστορικό κέντρο – μπορεί να είναι ένας απόλυτος εφιάλτης. Για αυτόν τον λόγο, εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς το Παλέρμο πριν ξεκινήσεις το οδικό σου ταξίδι, θα σου πρότινα να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσεις στην πόλη και στη συνέχεια να επιστρέψεις στο αεροδρόμιο για να πάρεις το αυτοκίνητό. Εμπιστεύσου με, είναι πολύ πιο εύκολο έτσι!

αμαξάκι σε στενό δρόμο στη Σικελία

“Ήταν που ήταν στενοί οι δρόμοι, πάρκαραν κιόλας”

Extra tip: Εμείς το ίδιο κάναμε και στην Κατάνια. Μείναμε εκεί δύο μέρες να δούμε την πόλη και πήραμε το αμάξι όταν θέλαμε πια να ξεκινήσουμε το Road trip και να πάμε στις υπόλοιπες.

Εναλλακτική ενοικίαση αυτοκινήτου στο Παλέρμο

Υπάρχει επίσης μια άλλη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτων : Είναι μια εφαρμογή που ονομάζεται Auting . Είναι κάπως σαν το Airbnb για αυτοκίνητα, όπου απλοί άνθρωποι μπορούν να νοικιάσουν τα δικά τους οχήματα σε φθηνή τιμή σε σύγκριση με μια παραδοσιακή ενοικίαση αυτοκινήτου.

Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να το χρησιμοποιούν, αλλά δεν είμαι σίγουρη για τις ιδιαιτερότητες της ασφάλισης και για το τι συμβαίνει σε περίπτωση ατυχήματος . Εάν ενδιαφέρεσαι, ρίξε μια ματιά στον ιστότοπο της Auting. Απλώς βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τα ψιλά γράμματα πριν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία για να ενημερωθείς πλήρως. Επίσης, αν το κάνεις (ή το έχεις ήδη κάνει) άσε ένα σύντομο σχόλιο από κάτω για την εμπειρία σου.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πριν προχωρήσεις στην ολοκλήρωση της κράτησης να ελέγξεις καλά τις ώρες που έχεις βάλει και ότι τα γραφεία τους είναι ανοιχτά εκείνη την ώρα. Εγώ είχα επιλέξει να πάρουμε το αμάξι 3:00 η ώρα τη νύχτα που φτάναμε στο αεροδρόμιο και μου προχωρούσε την κράτηση κανονικά, λέγοντας με μικρά γράμματα ότι δεν θα είναι ανοιχτό εκείνη την ώρα το γραφείο τους και θα πρέπει να πάω την επόμενη. Χρεώνοντάς με μια μέρα παραπάνω για το αμάξι χωρίς να το έχω.
Τσέκαρε καλά αν η πιστωτική είναι απαραίτητη και στείλε και μήνυμα επιβεβαίωσης αν χρειαστεί.
Μην επιλέξεις να έχεις αμάξι στο Παλέρμο, δεν θα έχεις τι να το κάνεις.
Ανάλογα με το ποια μεριά της Σικελίας έχεις αποφασίσει να εξερευνήσεις, αν επιστρέφεις στο Παλέρμο από τη μεριά της Τράπανι, ίσως σε βολεύει να αφήσεις το αμάξι πριν φτάσεις στο Παλέρμο (γιατί περνάς απ’ έξω) και να συνεχίσεις μετά με τα μέσα για το Παλέρμο.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς με την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σικελία. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα