Οδηγός για την Ισλανδία

Γιατί να επισκεφτώ την Ισλανδία;

Η Ισλανδία έχει το όνομα η χώρα της φωτιάς και του πάγου και αφού πήγα κατάλαβα γιατί. Είναι τρελό πως μια τόσο μικρή χώρα μπορεί να συνδιάζει τόσα ηφαίστεια και τόσο πάγο.

Είτε ταξιδεύεις μόνος, είτε με την οικογένεια η Ισλανδία είναι ο απόλυτος προορισμός! Έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις και είναι μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Εγώ δυστυχώς μπόρεσα να την επισκεφτώ μόνο για μερικές μέρες, αλλά σίγουρα θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Η Ισλανδία είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

θερμή πηγή με ξύλινη καλύβα δίπλα στην Ισλανδία

“Μία από τις φυσικές θερμές πηγές στην Ισλανδία”

ο κρατήρας kerid στην Ισλανδία

“Στον κρατήρα Kerid”

Μοναδικά tips για την Ισλανδία:

1

Κατέβασε την εφαρμογή parka:

Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείς να ελέγχεις τη διαθεσιμότητα των parking στο Ρέικιαβικ, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, καθώς και να κάνεις κράτηση για μερικά camping.
2

Σεβάσου κανόνες και νόμους της χώρας:

Γενικά μπορεί να μην συναντήσεις καθόλου αστυνομία όσο θα είσαι στη χώρα, ούτε ακόμα και στην πρωτεύουσα και παρ' όλα αυτά παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι ακολουθούν τους κανόνες και δεν τους παραβιάζουν. Μην μπαίνεις σε χωράφια που βλέπεις ότι είναι ιδιωτικά και μην σταματάς στην άκρη του δρόμου. Ακολούθα τα όρια ταχύτητας γιατί υπάρχουν πολλές κρυφές κάμερες και μην αφήνεις σκουπίδια.
3

App 112 Iceland:

Αυτή είναι μια ακόμα εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσεις με την οποία ενημερώνεις τις τοπικές αρχές για την τοποθεσία σου. Αυτή η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε άτομα που κάνουν πολλές δραστηριότητες (hiking, αναρριχήσεις, κα.) μόνοι. Μέσω αυτής της εφαρμογής κάνεις check in για την τελευταία σου τοποθεσία και μπορείς να καλέσεις sos με μόνο ένα κουμπί.
4

Το campervan είναι απαραίτητο:

Αν έχεις σκοπό να δεις όλη τη χώρα ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι της η καλύτερη λύση είναι το campervan ή ένα τροχόσπιτο. Το να μένεις σε ένα ξενοδοχείο είναι πολύ πιο ακριβό (γιατί θα πρέπει να νοικιάσεις και αμάξι) και θέλει εξαιρετικά λεπτομερή οργάνωση. Άσε που αν δεν μείνεις στην Ισλανδία σε campervan τότε που;

Που να πάω στην Ισλανδία;

Παρακάτω θα βρεις όλα τα μέρη που έχω επισκεφτεί εγώ. Θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις που να πας στην Ισλανδία.

Γενικές πληροφορίες για την Ισλανδία:

a  Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι τα Ισλανδικά.

a  Νόμισμα: Το επίσημο νόμισμα της Ισλανδίας είναι η Ισλανδική κορόνα (ISK)

o  Έγγραφα: H Ισλανδία ανήκει στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, συνεπώς μπορείς να ταξιδέψεις μόνο με την ταυτότητά σου, εφόσον έχει λατινικούς χαρακτήρες.

a  Μετακίνηση: Αν θες να δεις όλη την Ισλανδία, ο καλύτερος τρόπος είναι να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο ή ένα campervan.

o  Roaming: Η Ισλανδία ανήκει στις χώρες που ισχύει το δωρεάν roaming, συνεπώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά τα λεπτά και τα δεδομένα σας. ΠΡΟΣΟΧΗ στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται.

Άννα Τρακάδα με campervan στην Ισλανδία

“Με το campervan μας κάπου στην Ισλανδία”

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω στην Ισλανδία;

Βούτα σε μια παγωμένη λίμνη
Κολύμπησε σε θερμές πηγές
Περπάτησε σε ένα παγετώνα 100.000 ετών
Φάε ένα Ισλανδικό hotdog
Κάνε τηn Ισλανδία με campervan
Δες το ένα Geysir (θερμοπίδακα)
Πήγαινε σε ένα κυνήγι φαλαινών
Δες τις τεκτονικές πλάκες δύο Ηπείρων
Δες το Aurora Borealis
Ψήσε ένα ψωμί στο έδαφος
Κάνε μια βουτιά στο Blue Lagoon
Δες ένα ενεργό ηφαίστειο

Ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή να επισκεφτώ την Ισλανδία;

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς την Ισλανδία. Κάθε εποχή έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει και πάντα εξαρτάται από το τι θες να δεις και να κάνεις.

Αν θες να δεις το Aurora Borealis τότε η καλύτερη εποχή είναι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το Μάρτιο. Αν πάλι θες να ζήσεις κι εσύ το φαινόμενο που λέγεται “ο ήλιος του μεσονυχτίου” τότε θα πρέπει να πας από Ιούνιο μέχρι Ιούλιο.

Πάντως αν με ρωτάς, η καλύτερη εποχή είναι οι καλοκαιρινοί μήνες επειδή οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και αρκετά υποφερτές για μας που έχουμε μάθει στη ζέστη. Το χειμώνα έχει πολύ κρύο, γεγονός που καθιστά την εξερεύνηση αρκετά δύσκολη.

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα