Οδηγός για την Ουγγαρία

Γιατί να επισκεφτώ την Ουγγαρία;

Όταν μιλάμε για την Ουγγαρία, οι περισσότεροι σκέφτονται τη Βουδαπέστη. Η πόλη έχει γίνει η αγαπημένη πολλών, για ρομαντικές αποδράσεις, για σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και τη νυχτερινή ζωή. Για να μην αναφέρω τα ιαματικά λουτρά!

Και ενώ όλα αυτά, αποτελούν από μόνα τους ένα λόγο για να επισκεφθείς την Ουγγαρία, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ότι η χώρα αυτή κρύβει πολλά διαμαντάκια! Απόλαυσε τον πλούσιο πολιτισμό και τη βαθιά ιστορία τους, το νόστιμο φαγητό, τα όμορφα τοπία και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, που θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ οικία.

Άννα Τρακάδα - τρώγοντας καμινάδα στη Βουδαπέστη

“Οπωσδήποτε να φας καμινάδα”

Άννα Τρακάδα στο New York cafe Budapest

“Το New York Cafe, ένα από τα ωραιότερα καφέ της Ευρώπης.”

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω στην Ουγγαρία;

Πήγαινε σε ένα Christmas Market
Πιες ένα καφέ στο New York café
Κάνε μια βουτιά στα Széchenyi Medicinal Bath
Φάε παραδοσιακό Gulash
Κάνε μια κρουαζιέρα στο Δούναβη
Δες το Ουγγρικό κοινοβούλιο
Επισκέψου ένα Ruin Bar
Πήγαινε στο Μεσαιωνικό χωριό Tihany
Πάρε μέρος στο φεστιβάλ Sziget
Δοκίμασε ένα Chimney Cake
Φάε ένα παραδοσιακό Langos
Πήγαινε σε οινοποιείο στη Tokaj

Μοναδικά tips για την Ουγγαρία:

1

Όχι και τόσο φιλικοί ντόπιοι:

Το διάστημα που μείναμε στη Βουδαπέστη παρατηρήσαμε ότι οι ντόπιοι δεν ήταν και πολύ φιλικοί προς εμάς και κυρίως δεν χαμογελούσαν. Με μια σύντομη έρευνα και με ερωτήσεις που κάναμε στο ξενοδοχείο καταλάβαμε ότι είναι συνέχεια έτσι και το να χαμογελάσεις προς αυτούς είναι αγένεια. Το παίρνουν προσβλητικά και θεωρούν πως όπως όποιος χαμογελάει είναι λίγο ελαφρόμυαλος. Μέχρι και ένα κοριτσάκι (4-6 ετών) που της χαμογελάσαμε στο δρόμο μας έκανε παρατήρηση.
2

Μιλούν παντού Αγγλικά:

Νομίζω είναι από τις χώρες που δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου με τη γλώσσα. Όλοι μιλούσαν αγγλικά ακόμα και οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.
3

Καλύτερα να την επισκεφτείς από Άνοιξη μέχρι Φθινόπωρο:

Οι θερμοκρασίες το Χειμώνα δεν είναι τόσο απαγορευτικές, όμως έχει πολύ υγρασία και αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο. Επίσης, εμείς επισκεφθήκαμε τη Βουδαπέστη τέλος Νοέμβρη και είχε αρκετή ομίχλη, επομένως μας χάλασε και την κρουαζιέρα και δεν είδαμε κάποια καλή θέα από την Βούδα προς την Πέστη.
4

Πολλά σκουπίδια στην άκρη του δρόμου:

Στο ταξίδι μας στη Βουδαπέστη ένα βράδυ καθώς γυρίζαμε στο ξενοδοχείο παρατηρήσαμε ότι στην άκρη του δρόμου κάθε λίγα μέτρα υπήρχαν πολλά σκουπίδια. Έπιπλα, παλιές τηλεοράσεις, γυαλικά, κα. Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο είχαμε δει τόσα πολλά που δεν γινόταν να μην ρωτήσουμε. Αυτοί μας είπαν ότι για κάθε δρόμο, υπάρχει μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο που βγάζουν όλοι πράγματα που δεν χρειάζονται και περνούν οι φτωχοί και τα μαζεύουν. Ωραία ιδέα, αλλά στην πράξη... εμείς τρομοκρατηθήκαμε λίγο στην αρχή.

Που να πάω στην Ουγγαρία;

Παρακάτω θα βρεις όλα τα μέρη που έχω επισκεφτεί εγώ. Θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις που να πας στην Ουγγαρία.

Γενικές πληροφορίες για την Ουγγαρία:

a  Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι τα Ουγγρικά , αλλά παντού μιλάνε αγγλικά και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου.

a  Νόμισμα: Το επίσημο νόμισμα της Ουγγαρίας είναι το Φιορίνι Ουγγαρίας (HUF)

o  Έγγραφα: Η Ουγγαρία ανήκει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπώς μπορείς να ταξιδέψεις μόνο με την ταυτότητά σου, εφόσον έχει λατινικούς χαρακτήρες.

a  Μετακίνηση: Η μετακίνηση ειδικά στη Βουδαπέστη είναι πολύ εύκολη. Έχουν πολύ καλό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, με πολλά δρομολόγια. Λίγο προσοχή στις διαβάσεις και στα φανάρια, είναι πιο κοντά στην Ελλάδα η οδηγική συμπεριφορά, παρά στην Ευρώπη.

o  Roaming: Η Ουγγαρία ανήκει στις χώρες που ισχύει το δωρεάν roaming, συνεπώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά τα λεπτά και τα δεδομένα σας. ΠΡΟΣΟΧΗ στα φοιτητικά πακέτα που εξαιρούνται.

Τα θερμά λουτρά της Βουδαπέστης

“Τα θερμά λουτρά της Βουδαπέστης”

Ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή να επισκεφτώ την Ουγγαρία;

Η Ουγγαρία είναι πανέμορφη όλο το χρόνο! Οπότε η επιλογή της καλύτερης εποχής για επίσκεψη, εξαρτάται από την προτίμησή σου για τον καιρό, το πόσο κόσμο θες να συναντήσεις και το budget.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείς την Ουγγαρία – ο καιρός είναι όμορφος, οι τιμές είναι χαμηλότερες και δεν θα χρειαστεί να παλέψεις με χιλιάδες άλλους ταξιδιώτες. Και οι δύο εποχές είναι μια υπέροχη στιγμή για να επισκεφτείς μέρη όπως η Βουδαπέστη, το Έγκερ και το Τόγιακ. 

Το καλοκαίρι στην Ουγγαρία δεν είναι πολύ ζεστό, με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 28 – 30°C. Εξαιτίας αυτού, συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος τουριστών, οπότε να περιμένεις υψηλότερες τιμές, μεγάλο συνωστισμό και γεμάτα ξενοδοχεία.

Ο χειμώνας στην Ουγγαρία μπορεί να είναι πολύ κρύος και πολλά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων σε μικρότερες πόλεις, να είναι κλειστά. Εάν θες να επισκεφθείτε την Ουγγαρία με μικρό budget, αυτή είναι η καλύτερη εποχή. Απλώς φροντίστε να την επισκεφθείς όταν θα είναι ανοιχτά τα Christmas Markets, για να αξίζει τον κόπο!

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα