Το αεροδρόμιο του Μαρακές

Το αεροδρόμιο του Μαρακές, γνωστό και ως Marrakech Menara Airport, είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Μαρόκο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 7 -8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Το αεροδρόμιο του Μαρακές έχει δύο τερματικούς σταθμούς: τον τερματικό σταθμό 1, ο οποίος εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις και τον τερματικό σταθμό 2, ο οποίος εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού. Το αεροδρόμιο προσφέρει μια σειρά από εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, όπως εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καταστήματα με σουβενίρ, ΑΤΜ, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο του Μαρακές προς την Παλιά Πόλη (Μεδίνα), είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και γενικά έχει περισσότερη κίνηση απ’ ό,τι προς το κέντρο της πόλης.

Δες εδώ με ποιους τρόπους μπορείς να φτάσεις στην Μεδίνα από το αεροδρόμιο του Μαρακές.

Πως θα φτάσω από το αεροδρόμιο του Μαρακές στην Μεδίνα με λεωφορείο

Η γραμμή λεωφορείων 19 είναι η καλύτερη επιλογή δημόσιας συγκοινωνίας από το αεροδρόμιο του Μαρακές προς τη Μεδίνα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά (όταν έχει μέτρια κίνηση) και το εισιτήριο κοστίζει 2,80 € (30 MAD). Τα λεωφορεία αναχωρούν από το αεροδρόμιο κάθε 30 λεπτά από τις 06:00 π.μ. έως τις 00:15 π.μ.

Πόσο κοστίζει το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Μαρακές προς την Παλιά Πόλη της Μεδίνα;

Το εισιτήριο του λεωφορείου από το αεροδρόμιο του Μαρακές προς τη Μεδίνα κοστίζει 2,80 € (30 MAD) και ισχύει και για την επιστροφή. Το εισιτήριο του λεωφορείου μπορεί να αγοραστεί μόνο από τον οδηγό.

Extra tip: Το ταξίδι επιστροφής μπορεί να γίνει έως και 2 εβδομάδες από την αρχική ημέρα αγοράς.

λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Μαρακές

“Δεν το χρησιμοποίησα, οπότε δεν μπορώ να σου πω πως ήταν μέσα οι συνθήκες”

Από πού παίρνω το λεωφορείο;

Η στάση του λεωφορείου για τη γραμμή 19 στο αεροδρόμιο του Μαρακές, βρίσκεται 800 μέτρα δεξιά της πιάτσας των ταξί. Το προσωπικό εξυπηρέτησης αεροδρομίου μπορεί πάντα να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το σταθμό.

Extra tip: Για την περιοχή Medina Old Town, προτείνεται να κατεβείτε στο σταθμό Jeema El Fna.

Extra tip2: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λεωφορείο μπορεί να εξυπηρετήσει μεμονωμένα όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία στο Μαρακές. Φροντίστε να αναφέρετε τον προορισμό σας στον οδηγό, ώστε να μπορεί να σχεδιάσει τη διαδρομή του.

Πως θα φτάσω από το αεροδρόμιο του Μαρακές στην Μεδίνα με ταξί

Τα επίσημα ταξί στο Μαρακές είναι μπεζ και έχουν τη γνωστή ορθογώνια πινακίδα ταξί στις οροφές των αυτοκινήτων τους. Η κοινή σταθερή τιμή για την παλιά αγορά είναι 6,50€ (70MAD) και το ταξίδι διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Γενικά υπάρχουν δύο είδη υπηρεσιών ταξί από το αεροδρόμιο του Μαρακές, τα συνηθισμένα οχήματα ΙΧ που φιλοξενούν μικρές ομάδες έως 3 άτομα, και τα mini van που είναι για μεγαλύτερες ομάδες έως 6 άτομα.

Πόσο κοστίζει το ταξί από το αεροδρόμιο του Μαρακές προς την Παλιά Πόλη

Αν και η συνήθης πρακτική είναι η χρέωση μέσω ταξίμετρου, οι συνδέσεις ταξί από το αεροδρόμιο έχουν καθοριστεί σε σταθερές τιμές προκειμένου να απλοποιηθούν τα ταξίδια. Για ένα τυπικό ΙΧ αυτοκίνητο το τιμολόγιο για την παλιά πόλη της Medina είναι 6,50 € (70 MAD), ενώ για τα μεγαλύτερα μίνι βαν το κόστος είναι υψηλότερο στα 14 € (150 MAD).

Extra tip: Πάντα όμως θα πρέπει να συμφωνείς την τιμή πριν μπεις στο ταξί!

Από πού το παίρνω;

Η πιάτσα των ταξί βρίσκεται ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό αφίξεων στη δεξιά πλευρά των θυρών εξόδου. Όταν βρίσκεσαι ακόμα μέσα στο αεροδρόμιο θα δεις πινακίδες που σου υποδεικνύουν την διαδρομή για την πιάτσα των ταξί.

Extra tip: Η προτεραιότητα στην πιάτσα δεν είναι όπως την Ελλάδα, αφού κάποιος πιο πίσω μπορεί να συμφωνήσει σε χαμηλότερη τιμή από τον μπροστά.

Extra tip2: Αν και οι ναύλοι των ταξί από το αεροδρόμιο δεν κοστίζουν περισσότερο από 6,50 ευρώ, μπορείτε να βρείτε φθηνότερα ταξί με μετρητή κοντά στο αεροδρόμιο του Μαρακές, στον κυκλικό κόμβο περίπου 800 μέτρα πιο πέρα.

ταξί από το αεροδρόμιο του Μαρακές

“Μπορείς να κλείσεις ταξί και από αυτό το κιόσκι”

Πως θα φτάσω από το αεροδρόμιο του Μαρακές στην Μεδίνα με ιδιωτική μεταφορά

Η ιδιωτική μεταφορά είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο του Μαρακές στην παλιά πόλη ή και κατευθείαν στο ξενοδοχείο σου.

Με αυτό τον τρόπο έχεις δύο επιλογές:
Μπορείς είτε να κλείσεις ιδιωτική μεταφορά από εδώ, είτε να ρωτήσεις το ξενοδοχείο σου, αν διαθέτει και πόσο κοστίζει.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μην κάνεις συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο, θα χάσεις αρκετά χρήματα.
Αν πάρεις κάρτα Sim να πάρεις την inwi, γιατί έχει την καλύτερη κάλυψη δικτύου.
Αν πάρεις Sim από το αεροδρόμιο φρόντισε να έχεις τα λεφτά σε τοπικό νόμισμα, γιατί αν και δέχονται ευρώ θα σε χρεώσουν παραπάνω.

Η μεταφορά από το αεροδρόμιο του Μαρακές στην Μεδίνα είναι αρκετά εύκολη και οικονομική. Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην δυσκολευτείς να πας από το αεροδρόμιο στην παλιά πόλη. Αν σου άρεσαν αυτά που διάβασες κάνε follow και subscribe για να μαθαίνεις πρώτος τις ταξιδιωτικές μου συμβουλές. Τα λέμε σε ένα επόμενο ταξίδι. Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και ταξιδέψτε


Έφτασες μέχρι εδώ;
 

Ελπίζω να βρήκες το κείμενο ευανάγνωστο χωρίς κουραστικές διαφημίσεις ανάμεσα. Αν θες παρ’ όλα αυτά να στηρίξεις την συντήρηση του blog, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στην παρακάτω διαφήμιση (εάν αυτή εμφανίζεται). Για σένα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά για μένα είναι εκπληκτικά βοηθητικό. Thank youuu! Είμαι ένα άτομο που αγαπώ τα ταξίδια και δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου να περνούν χωρίς να ψάχνω κάποιο νέο προορισμό. Από μικρή, οι γονείς μου είχαν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλει πολύ λοιπόν για να κολλήσει κανείς το μικρόβιο του ταξιδιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα περισσότερα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στα Χανιά. Σπούδασα στο Ελληνικό μεσογειακό πανεπιστήμιο Ηρακλείου κοινωνική εργασία και πλέον ζω στο Αμβούργο, μια παραθαλάσσια γερμανική πόλη. Η δημιουργία αυτού του blog ξεκίνησε πριν από περίπου… χρόνια, σε μια προσπάθεια να γεμίσω τον ελεύθερό μου χρόνο με κάτι που μου αρέσει, αλλά και να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις, συμβουλές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλές ιδέες.

post a comment

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα